Skip to main content
Supplements

Pre-workoutt 101: Tot ce trebuie să știți

Pre-workoutt 101: Tot ce trebuie să știți
Myprotein RO
Scriitor si expert6 luni Ago
Vezi profilul lui Myprotein RO

Suplimentele pre-workout sunt concepute pentru a stimula performanța dumneavoastră de exerciții fizice, oferindu-vă un impuls înainte de antrenament. Există o mulțime de pre-workout-uri, fiecare cu diferite amestecuri de ingrediente pentru diferite obiective. Iată tot ce trebuie să știi despre ele, de la ce sunt și ce conțin, la cum funcționează și care este cel mai bun pentru tine.

Jump to:

Ce este un supliment pre-workout?

După cum sugerează și numele, pre-workout-urile sunt suplimente cu acțiune rapidă luate înainte de antrenament pentru a stimula performanța pe termen scurt. Acestea pot ajuta la îmbunătățirea producției de forță, a puterii, a rezistenței și a rezistenței.1

 

Ce conține pre-workout-ul?

Conține un amestec de ingrediente care pot ajuta la stimularea performanței la efort, scutindu-vă de grija de a lua mai multe suplimente înainte de antrenament.

Ingredientele variază de la un produs la altul, dar în mod obișnuit includ cafeină, beta-alanină, taurină, creatină și nitrați.

 

Ce ingrediente ar trebui să căutați în pre-workout?

Fiecare ingredient dintr-un pre-workout îmbunătățește performanța în moduri diferite. Dacă doriți să stimulați forța și rezistența musculară, cofeina, beta-alanina și creatina sunt ingrediente esențiale. Pentru sportivii de anduranță, cum ar fi alergătorii și cicliștii, cofeina poate fi ingredientul cel mai important.

 

Cum funcționează pre-workout-ul?

Modul în care funcționează depinde de ingredientele lor. Cofeina este un ingredient cheie în majoritatea pre-workout-urilor și s-a demonstrat că mărește timpul până la epuizare, întârzie percepția oboselii și reduce percepția durerii.2

Creatina poate ajuta, de asemenea, la recuperarea între seturi și la creșterea volumului de antrenament, ajutându-vă să faceți mai multă muncă în sesiune.

 

Este pre-workout-ul bun pentru tine?

Unele pre-workout-uri includ vitamina B1 - care poate ajuta la funcția cardiovasculară - și vitamina B12 - care poate ajuta la producerea de energie.

Dar pre-workout-ul conține de obicei și cantități mari de cofeină, care poate fi periculoasă în cantități mari, așa că nu depășiți doza recomandată.

 

Când ar trebui să luați pre-workout?

De obicei, se recomandă ca pre-workout-urile să fie luate cu 45-60 de minute înainte de antrenament, astfel încât ingredientele (cum ar fi cofeina) să atingă nivelurile maxime în sânge și efectul lor să fie maximizat.

 

Cât de des ar trebui să luați pre-workoutt?

Cel mai bine este să luați pre-workout în zilele în care vă antrenați. Unele ingrediente, cum ar fi creatina, trebuie suplimentate pe o perioadă îndelungată pentru a avea vreun efect.

 

Cât timp durează ca pre-workout-ul să își facă efectul?

După consum, cofeina are nevoie de aproximativ 45-60 de minute pentru a atinge nivelul maxim în sânge. Dacă pre-workout-ul conține beta-alanină, este posibil să simți furnicături la nivelul pielii după aproximativ 15 minute.

 

Cât timp durează pre-workout-ul?

Timpul de înjumătățire al cofeinei este de 4-6 ore, adică timpul necesar pentru ca cantitatea de cofeină din sistemul dumneavoastră să se reducă la jumătate. Furnicăturile cauzate de beta-alanină se vor opri de obicei după aproximativ 90 de minute.

 

Este cafeaua un pre-workout?

Cafeaua conține cofeină, care este bună pentru rezistență și poate reduce percepția durerii.2 Deși este posibil să nu conțină alte ingrediente tipice de pre-workout, cum ar fi beta-alanina, vitaminele B sau taurina, o ceașcă de cafea înainte de antrenament vă poate da totuși un impuls.

 

Atleții iau pre-workout?

Mulți sportivi iau suplimente pre-workout pentru a contribui la îmbunătățirea performanțelor lor în timpul antrenamentelor sau competițiilor. Efectul pre-workout-ului asupra rezistenței poate face ca acesta să fie un supliment util pentru ca un boxer să se antreneze mai tare, un alergător să alerge mai mult sau un halterofil să facă mai multe repetări.

Yoghinii și alți pasionați de fitness pot lua, de asemenea, suplimente pre-workout pentru a le ajuta să își sporească concentrarea și energia în timpul antrenamentelor.

 

Ar trebui ca începătorii să ia pre-workout?

Pre-workout-urile pot fi utile pentru oricine caută să își sporească performanța. Pentru începători, acestea pot fi deosebit de bune pentru a trece printr-o sesiune când nu vă simțiți cel mai bine, dar este mai bine să nu vă bazați prea mult pe ele atât de devreme în timpul antrenamentului. Ascultându-vă corpul, consumând o dietă bine echilibrată și acordându-vă suficient timp de recuperare sunt mai importante atunci când sunteți nou în antrenamente.

Beneficiile administrării de pre-workout

Îmbunătățirea performanțelor

Unul dintre principalele beneficii ale administrării unui supliment pre-workout este îmbunătățirea performanțelor datorită capacității de a te antrena mai mult și mai mult timp. Ingredientele care se găsesc în mod obișnuit în pre-workout-uri pot ajuta la creșterea rezistenței și a concentrării mentale.*

 

Boost în concentrare

Cofeina este un stimulent mental, studiile demonstrând o mai bună vigilență mentală în urma consumului.* Acest lucru poate face ca un pre-workout să fie deosebit de bun pentru exercițiile bazate pe abilități, cum ar fi sesiunile de haltere axate pe tehnică.

Găsiți și alte beneficii ale consumului de pre-workout

 

Gama de pre-workout-uri de la Myprotein

The Pre-Workout

Suplimentul The Pre-Workout conține un amestec de cofeină, creatină și vitamina B6 pentru a ajuta la producerea de energie și la concentrarea mentală.*

 

Alpha Pre-Workout

Alpha Pre-Workout conține beta-alanină, L-arginină alfa-cetoglutarat și L-teanină, precum și o doză mare de cofeină pentru a vă ajuta să faceți exerciții fizice mai mult timp și să vă îmbunătățiți concentrarea.

 

Pre-Workout Gummies

Conținând cofeină, vitaminele B și aminoacizi, Pre-Workout Gummies sunt o modalitate convenabilă și gustoasă de a vă stimula energia și vigilența înainte de sesiunea de antrenament.*

 

Taurina

Taurina este un aminoacid natural care se găsește în concentrații ridicate în mușchii scheletici.

 

Malat de citrulină

Malatul de citrulină este un stimulator al oxidului nitric care ajută la creșterea fluxului sanguin în timpul exercițiilor fizice. Acest lucru poate stimula producția de energie și, potențial, poate îmbunătăți performanța la efort. S-a sugerat că malatul de citrulină poate îmbunătăți antrenamentul de rezistență și spori recuperarea.*

 

Tablete de cafeină pură

Cofeina este un ingredient cheie în multe suplimente de pre-workout datorită capacității sale de a crește rezistența și de a stimula vigilența și concentrarea.* Tabletele Pure Caffeine conțin 200 mg per porție de o tabletă.

 

Cutia MyPRO

Cutia MyPRO conține tot ceea ce aveți nevoie pentru a obține cele mai bune rezultate din sesiunile de antrenament, inclusiv o mostră de THE Pre-Workout, astfel încât să puteți testa potențialul suplimentelor pre-workout.

 

Explicația THE Pump

Versiunea nouă și îmbunătățită a THE Pump vă duce antrenamentul la următorul nivel, fără senzația de cofeină. "Cum?", vă întrebați? Oamenii din spatele scenei care se pricep la știință au reunit ingrediente patentate și studiate științific pentru a realiza combinația ideală, oferind puterea unui pre-workout, fără efectele nedorite ale cofeinei.

Patentul S7Șapte ingrediente pe bază de plante, inclusiv extract de cafea verde, extract de ceai verde, extract de turmeric, cireșe amare, afine, broccoli și varză.Brevet SabeetSabeet este o sursă directă de nitrați dietetici biodisponibili și o formă foarte concentrată de sfeclă roșie, o legumă cu unul dintre cei mai mulți nitrați anorganici.Brevetul AquaminDerivat dintr-o sursă minerală naturală de origine marină, aquamin este o formă solubilă de magneziu foarte bioactiv.Brevet SenactivCompus din două extracte foarte purificate și fracționate din Panax notoginseng și Rosa roxburghii și conține doza optimă de 25 mg.Brevet AstraGin®Un ingredient 100% natural pe bază de plante, popular în întreaga nutriție sportivă.Brevetul BioPerine®.BioPerine® este un extract patentat obținut din fructe de piper negru (Piper nigrum) standardizat la minimum 95% Piperină.L-citrulină malat și taurinăDouă ingrediente pre-workout foarte bine cercetate, adăugate în doze optime.L-citrulină 8g pentru o porție dublă și 1g taurină

 

Mesaj de reținut

Suplimentele pre-workout pot contribui la a vă oferi un plus de energie pentru antrenament. Acestea includ o serie de ingrediente care pot ajuta la stimularea performanței - inclusiv cofeina, beta-alanina și vitaminele B - și ar trebui consumate cu aproximativ 45-60 de minute înainte de antrenament pentru beneficii maxime.

Atunci când alegeți un pre-workout, căutați unul cu ingredientele cele mai potrivite pentru obiectivele dumneavoastră de antrenament și respectați întotdeauna dozele recomandate.

Doriți mai multe sfaturi?

CITEȘTE URMĂTOARELE:

1. Harty, P. S., Zabriskie, H. A., Erickson, J. L., Molling, P. E., Kerksick, C. M., & Jagim, A. R. (2018). Multi-ingredient pre-workout supplements, safety implications, and performance outcomes: a brief review. Journal of the International Society of Sports Nutrition, 15(1), 41. https://doi.org/10.1186/s12970-018-0247-6

2. Guest, N. S., VanDusseldorp, T. A., Nelson, M. T., Grgic, J., Schoenfeld, B. J., Jenkins, N. D. M., Arent, S. M., Antonio, J., Stout, J. R., Trexler, E. T., Smith-Ryan, A. E., Goldstein, E. R., Kalman, D. S., & Campbell, B. I. (2021). International society of sports nutrition position stand: caffeine and exercise performance. Journal of the International Society of Sports Nutrition, 18(1), 1. https://doi.org/10.1186/s12970-020-00383-4

3. Trexler, E. T., Smith-Ryan, A. E., Stout, J. R., Hoffman, J. R., Wilborn, C. D., Sale, C., Kreider, R. B., Jäger, R., Earnest, C. P., Bannock, L., Campbell, B., Kalman, D., Ziegenfuss, T. N., & Antonio, J. (2015). International society of sports nutrition position stand: Beta-Alanine. Journal of the International Society of Sports Nutrition, 12, 30. https://doi.org/10.1186/s12970-015-0090-y

4. Kurtz, J. A., VanDusseldorp, T. A., Doyle, J. A., & Otis, J. S. (2021). Taurine in sports and exercise. Journal of the International Society of Sports Nutrition, 18(1), 39. https://doi.org/10.1186/s12970-021-00438-0

5. Gough, L. A., Sparks, S. A., McNaughton, L. R., Higgins, M. F., Newbury, J. W., Trexler, E., Faghy, M. A., & Bridge, C. A. (2021). A critical review of citrulline malate supplementation and exercise performance. European journal of applied physiology, 121(12), 3283–3295. https://doi.org/10.1007/s00421-021-04774-6

Myprotein RO
Scriitor si expert
Vezi profilul lui Myprotein RO
myprotein