Skip to main content
Suplimente

Cum să alegi cele mai bune multivitamine pentru bărbați

Cum să alegi cele mai bune multivitamine pentru bărbați
Myprotein RO
Scriitor si expert1 an Ago
Vezi profilul lui Myprotein RO
Un supliment bun de multivitamine este o modalitate convenabilă de a vă asigura că vă îndepliniți toate cerințele de vitamine. Diferitele vitamine joacă roluri diverse în corpul tău și cheia pentru a rămâne sănătos este să te asiguri că nu ai deficiențe pentru nici una dintre ele.Corpurile masculine și feminine sunt diferite și cea mai bună multivitamină pentru ea poate să nu fie cea mai bună pentru el. În continuare o să dezvăluim la ce să vă uitați atunci când căutați pe piață multivitamine pentru bărbați.

De ce sunt importante multivitaminele?

Vitaminele și mineralele sunt extrem de importante pentru a ne menține în formă și sănătoși. Deși este posibil să obțineți cele mai multe dintre cerințele dvs. dintr-o dietă completă, există anumite circumstanțe prin care puteți avea nevoie de un aport suplimentar de vitamine.Aceasta poate include perioade cu niveluri ridicate de activitate, faze stresante sau în timp ce urmează o dietă cu un deficit energetic substanțial. În cazuri ca acestea, o multivitamine de bună calitate poate fi o opțiune excelentă pentru a vă menține în stare optimă de sănătate.

Au bărbații nevoie de vitamine diferite?

Pentru o bunăstare optimă și de zi cu zi, nu există prea multe diferențe în ceea ce privește necesarul de vitamine pentru bărbați și femei.Diferențele în doza zilnică recomandată de anumite vitamine se bazează pe dimensiunea corpului. Adică, bărbații au nevoie de obicei de mai multă vitamina A, B, E, K și zinc din cauza dimensiunii corporale mai mari. Principalele excepții de la aceasta sunt fierul și acidul folic, de care femeile au nevoie semnificativ mai mult din cauza ciclului lor menstrual.Cu toate acestea, una dintre principalele diferențe dintre bărbați și femei este nivelul de testosteron și există o serie de vitamine necesare pentru menținerea acestui hormon important. Ca atare, există anumite vitamine cărora bărbații ar putea avea nevoie să le acorde mai multă atenție decât femeile și cel mai bun supliment de multivitamine pentru bărbați ar putea acoperi aceste variații.Pe lângă diferențele dintre bărbați și femei, există și diferențe individuale între bărbați. Prin urmare, multivitaminele nu vor avea aceleași efecte asupra tuturor. Cele mai bune multivitamine pentru bărbați vor încerca să acopere toate bazele oferind mai mult decât doza zilnică de vitamine pentru majoritatea bărbaților.

Două vitamine specifice includ:

Deoarece zincul joacă un rol important în fertilitate, este adesea inclus în multivitamine pentru bărbați. Dovezile sugerează că zincul poate ajuta și la somn, ceea ce este important pentru menținerea testosteronului.
Vitamina D joacă un rol în funcția musculară, menținând sănătatea oaselor și reducând riscul de infecție prin menținerea imunității. S-a sugerat că vitamina D poate juca un rol în producerea de testosteron datorită prezenței enzimelor de vitamina D în testicule - unde este produs testosteronul.

Cum să alegi cel mai bun supliment de multivitamine pentru bărbați:

Stabilește care este scopul tău

Diferitele vitamine și minerale au un rol propriu în organism. Multivitaminele vor varia în conținutul lor de vitamine specifice și motivul pentru care suplimentezi va influența, prin urmare, care supliment cu multivitamine este cel mai bun pentru tine.De exemplu, dacă doriți să mențineți imunitatea în timpul iernii, cel mai bun supliment cu multivitamine ar fi acela care include vitamina D. Pentru un potențial spor de energie,  un complex de multivitamine cu vitamine B și vitamina C poate fi benefică. Pentru creștere și performanță în sală, calciul și zincul sunt importante.

Gândește-te la sistemul de livrare

Există o serie de forme diferite în care vă puteți obține multivitaminele. Acestea variază de la capsule standard la pudre și chiar jeleuri.Cea mai bună opțiune de multivitamine pentru tine depinde doar de preferințe. Dacă aveți dificultăți să luați capsule și tablete mari de vitamine, un jeleu poate fi o opțiune bună, deoarece este masticabilă și vine în diferite arome. Pudrele pot fi, de asemenea, convenabile de adăugat într-un shake sau smoothie.

Verifică forța multivitaminelor

Este important să verificați întotdeauna conținutul RDA (alocația alimentară recomandată) al multivitaminei. În primul rând, pentru a vă asigura de conținutul suficient din anumită vitamină, dar și pentru a vă asigura că luați cantitatea corectă. Mai mult nu este întotdeauna mai bine, iar consumul excesiv al unei anumite vitamine poate avea consecințe negative asupra sănătății.Indiferent de multivitamină pe care o alegeți, asigurați-vă că urmați doza indicată și asigurați-vă că orice alte suplimente pe care le luați nu conțin cantități mari din aceeași vitamină. Unul dintre avantajele unei multivitamine bune este că va asigura marea majoritate a necesarului zilnic, reducând nevoia de suplimentare a suplimentelor cu vitamine.

Cele mai bune recomandari de multivitamine pentru bărbați

Alpha Men include o gamă largă de vitamine, inclusiv vitamina D, vitamina B5, vitamina C, zinc și calciu. Există, de asemenea, ingrediente naturale, cum ar fi ginseng coreean și extract de frunze de urzică, care pot ajuta la menținerea nivelului de testosteron în perioadele de activitate ridicată.
Perfect ca supliment o dată pe zi datorită varietății mari de vitamine și minerale. Multivitaminele A-Z conțin zinc, vitamina C, vitamina A, vitaminele B și fier. Toate acestea se vor contribui la imunitate și producție de energie.
Jeleurile noastre cu multivitamine conțin un amestec de 11 vitamine și minerale cu un conținut ridicat de vitamina C, care poate ajuta la menținerea imunității. Au o aromă delicioasă de căpșuni și deoarece sunt mestecabile, pot fi mai ușor de consumat dacă te chinui să înghiți tablete mari. Iar aroma gustoasă le face mult mai ușor de reținut să le luați!
Vegan A-Z Multivitamin conține un amestec de 22 de vitamine și minerale care vor ajuta la susținerea metabolismului și a imunității, fiind în același timp prietenos cu regimul veganul.
THE Multi contine un amestec de magneziu, fier, zinc si vitamina C, ajutand la imunitate și producerea de energie. Datorită modului în care este produs, poate exista și o biodisponibilitate crescută a vitaminelor și mineralelor, ceea ce poate însemna că organismul dumneavoastră va putea absorbi vitaminele mai eficient.
Joint conține un amestec de extracte naturale și vitamina C. Este concepută pentru a ajuta la conservarea colagenului, care vă va proteja articulațiile.

Mesaj de încheiere

Suplimentele cu multivitamine pot fi o modalitate ușoară și convenabilă de a vă asigura că obțineți toate vitaminele și mineralele de care aveți nevoie pentru a rămâne sănătoși. Cel mai bun supliment pentru tine va depinde de obiectivele tale și de motivele suplimentare.Verificați întotdeauna lista de ingrediente pentru a vă asigura că sunt incluse vitaminele necesare și cantitatea este corectă. De asemenea, este util să discutați cu medicul dumneavoastră pentru a vedea dacă aveți nevoie de vreo vitamină în special.
Myprotein RO
Scriitor si expert
Vezi profilul lui Myprotein RO
myprotein