Skip to main content
Nutriție

TRE poate îmbunătăți creșterea musculară la șoarecii masculi

TRE poate îmbunătăți creșterea musculară la șoarecii masculi
Myprotein RO
Scriitor si expert2 ani Ago
Vezi profilul lui Myprotein RO
Din cercetările anterioare, este clar că alimentația restricționată în timp (Time Restricted Eating - TRE) poate fi benefică pentru pierderea în greutate, dar și pentru bolile metabolice și rezistența împotriva bolilor infecțioase.TRE este un program de alimentație care presupune că puteți mânca în intervalul de 8 ore dar cu pauză de 16 ore pe zi. Beneficiile raportate includ sprijinirea unui intestin sănătos și îmbunătățirea performanței, printre altele.Profesorii de la Salk’s Regulatory Biology Laboratory au dorit să efectueze cercetări mai aprofundate asupra diferenței de efecte pe care TRE le are asupra diferitelor sexe și grupuri de vârstă diferite.

Studiul

Cercetătorii au hrănit atât șoarecii masculi, cât și femelele din două grupe de vârstă (echivalent cu oamenii de 20 și 42 de ani) cu aceeași mâncare. Dieta consta în alimente bogate în grăsimi și bogate în zahăr, dar consumul a fost limitat într-un interval de nouă ore pe zi.Testele au fost efectuate pe șoareci pentru a înțelege modul în care vârsta și sexul au afectat rezultatele TRE, având în vedere o serie de parametri de sănătate, printre care:- Boala ficatului gras- Reglarea glucozei- Masa musculară- Performanță și rezistență- Supraviețuirea sepsisului

Rezultatele

Studiul a constatat că, indiferent de vârstă, sex sau profil de pierdere în greutate, TRE a protejat șoarecii împotriva bolilor de ficat gras - o afecțiune fără medicamentație aprobată.Cercetările au arătat că TRE nu a protejat șoarecii femele de creșterea în greutate, la fel ca la șoarecii masculi. În mod similar, șoarecii masculi au fost capabili să adauge masă musculară și să îmbunătățească performanța musculară, ca urmare a TRE. Cu toate acestea, ambele sexe au prezentat beneficii metabolice, inclusiv un control glicemic mai bun.Studiul a arătat de asemenea că TRE a protejat ambele sexe de șoareci de moartea indusă de septicemie. După administrarea unei toxine care a indus o stare asemănătoare sepsisului, șoarecii au reușit să supraviețuiască.În cele din urmă cercetarea a sugerat că TRE a îmbunătățit semnificativ toleranța la glucoză la șoarecii mai tineri.

Studii viitoare

Cercetătorii sunt dornici să înțeleagă motivele care stau la baza creșterii masei musculare la șoarecii masculi - se întreabă dacă acest lucru se datorează faptului că TRE ajută mușchii să se repare și să se regenereze mai bine, fiind posibilă o investigație ulterioară.

Mesaj de încheiere

În timp ce efectele TRE par a fi mai bune pentru șoarecii masculi decât șoarecii femele, asta nu înseamnă că femelele nu au primit efecte pozitive. Atât șoarecii masculi, cât și femelele pot profita de beneficiile protejării împotriva bolilor hepatice grase și a morții induse de sepsis, dar din fericire pentru bărbați, pot pierde în greutate, îmbunătățind în același timp performanța musculară.
Myprotein RO
Scriitor si expert
Vezi profilul lui Myprotein RO
myprotein