0
Coș

Nu există produse în coș

Nutriție

Cum să faci să se coacă un avocado în câteva minute (sau zile, dacă asta preferi)

Cum să faci să se coacă un avocado în câteva minute (sau zile, dacă asta preferi)

Te întrebi cum să faci să se coacă repede un avocado?

Nu e nimic mai rău decât să te trezești într-o sâmbătă dimineața gata de un mic dejun cu iubitul/a, doar ca să descoperi că avocado pe care urma să ți-l întinzi pe pâine seamănă mai degrabă cu o piatră (există probabil și lucruri mai rele, dar și asta e foooarte rău).

Nu vă faceți griji! Am testat cele mai bune moduri de a face un avocado să se coacă, și un mod de a-l face să se coacă în câteva minute.

1. Coacere în 3-4 zile: pungă de hârtie maro

Este marți seara și tocmai ai cumpărat niște avocado tari ca piatra pentru a face niște guac delicios în weekend. Ca să te asiguri că se coc la timp, pune-i într-o pungă de hârtie maro, închide-o cu o agrafă, și las-o afară până vine weekendul.

Explicația: avocadoșii eliberează lent etilen, substanța care deteremină coacerea. Ținându-i într-un sac de hârtie va crește concentrația acestui gaz, dar vor putea și să „respire”, încât să fie gata la țanc pentru fiesta ta mexicană.

2. Coacere în 1-2 zile: pungă de hârtie maro cu fructe

Mai doar o zi sau două până trebuie să faci guacul? Ca să convingi avocadoșii să se coacă chiar mai repede, fă ce ai făcut la punctul 1 dar mai pune în pungă și câteva mere sau banane coapte.

Explicația: aceste fructe de asemenea eliberează etilen, care se va concentra în pungă, făcând avocadoșii să se coacă chiar mai repede decât dacă erau singuri.

3. Coacere în 20 de minute: coace-i

Cel mai incredibil pont pe care l-am văzut până acum. E urgent: ai uitat să verifici cât de copți sunt și e deja timpul să faci guacamole/avocado toast/altă creație cu avocado copt, dar avocadoșii tăi sunt la fel de solizi precum shakerul din plastic.

Ca să obții avocadoși perfect copți în 20 de minute, întâi dă drumul la cuptor la 95°C/200°F. Cât timp aștepți să se încălzească cuptorul, înfășoară bine avocadoșii în folie de aluminiu, fără a lăsa vreun pic neacoperit.

Pune-i într-o tavă de copt în cuptor timp de 10 minute. Verifică progresul coacerii și lasă-i acolo până par destul de copți (cu atenție să nu te arzi). Depinzând cât de copți erau, s-ar putea să dureze mai puțin de 10 minute până sunt gata.

Odată ce avocadoșii par moi, ia folia și apoi bagă-i în frigider petnru 10 minute. Voilà! Avocadoși perfect copți.

4. Cumpără-i deja copți

Cumperi avocado și vrei să fie perfecți de mâncat fix când ajungi acasă. Cel mai simplu: cumpără avocado deja copt. Dar cum să îl alegi pe cel mai bun?

  1. Verifică culoarea. Majoritatea varietăților ar trebui să aibă coaja aproape neagră, cu doar câteva urme de verde, când sunt coapte. Câteva varietăți, precum Fuerte, Reed și Bacon, vor rămâne verzi, deci mai trebuie să vezi câteva lucruri.
  2. Ține avocadoul în palmă și strânge-l ușor. Ar trebuie să fie puțin moale dar totuși ferm. Atenție să nu îl strângi prea tare, s-ar putea să în strice.
  3. Odată ce ai făcut pașii de mai sus, îndepărtează codița și vezi ce e dedesubt: dacă e verde e bine, dacă e maro e prea copt.

 



Myprotein RO

Myprotein RO

Scriitor si expert


Doreşti să cumperi produsele noastre? Vezi ce oferte ţi-am pregătit la noi pe site. Cumpără Acum