Skip to main content
Nutriție

Cele mai bune perioade din zi pentru shake-urile proteice

Cele mai bune perioade din zi pentru shake-urile proteice
Myprotein RO
Scriitor si expert12 luni Ago
Vezi profilul lui Myprotein RO
S-ar putea să vezi oameni la sală care consumă shake-uri de proteine înainte, în timpul, sau după antrenament, dar oare, când este cel mai bine să consumăm shake-ul proteic? Deși beneficiile sunt clare, momentul în care bei shake-ul proteic depinde de obiectivele și de rutina ta. Citește mai departe pentru a afla cum poți să folosești cât mai bine acest supliment.

https://www.youtube.com/watch?v=zBDYkgfh37c&feature=emb_title&themeRefresh=1

Ce este proteina din zer?

Proteina din zer este derivată din lapte, atunci când este separată de coagul de lapte în timpul procesului de fabricare a brânzei. Deși înainte era aruncat, acum este folosit pentru a face unul dintre cele mai populare suplimente nutritive de pe piață. Zerul lichid conține aproximativ 20% din proteinele din laptele de vacă. Proteina din zer este disponibilă în mai multe forme (concentrat, izolat și hidrolizat), care variază în ceea ce privește nivelul lor de procesare. Cea mai comună formă de pe piață este concentratul proteic din zer.

Când să consumi shake-ul proteic?

Cel mai bun moment pentru a lua un shake de proteine din zer depinde de obiectivele tale și de programul tău de antrenament. Să luăm în considerare câteva dintre cele mai comune motive pentru care oamenii folosesc acest supliment:- Pentru a adăuga proteine și calorii suplimentare pentru a câștiga masă corporală.- Pentru a înlocui o masă bogată în proteine- Pentru recuperarea musculară- Pentru a îmbunătăți performanțaS-ar putea chiar să încerci să atingi mai multe dintre aceste obiective simultan.

Când să consumi shake-ul proteic pentru a crește în greutate

Pentru a câștiga masă musculară, trebuie să consumi mai multe calorii decât arzi. Unii oameni folosesc proteinele din zer pentru a obține calorii sănătoase pe parcursul zilei - în acest caz, momentul în  care consum shake-ul nu contează atât de mult pentru rezultate.Dacă doriți să utilizați proteina din zer în acest fel, cel mai bine ar fi să existe o perioadă de timp între shake și mesele pe care le consumați, pentru a nu vă strica apetitul pentru alte alimente. Dacă doriți un shake bogat în calorii, adaugați lapte sau unt de nuci pentru un plus de grăsimi sănătoase.

Când să consumi proteine din zer pentru pierderea în greutate?

Pentru a pierde în masă musculară, trebuie să consumi mai puține calorii decât arzi. Mulți oameni aleg să-și calculeze macro-nutrienții și caloriile. Numărarea caloriilor dintr-un shake este simplă și știi exact câte proteine sunt în acel shake. Cu toate acestea, ele nu sunt concepute pentru a fi un înlocuitor de masă. Dacă dorești să iei un shake la prânz și ai nevoie de ceva rapid, shake-ul de proteine este perfect.Pentru a avea o masă echilibrată cu suficiente calorii, va trebuie să adaugi grăsimi sănătoase, carbohidrați mi micronutrienți la shake-ul dvs.Încercați să adăugați ovăz pentru carbohidrați, unt de nuci și câteva fructe precum banana sau capsunile. Acest lucru va crea un shake mult mai echilibrat, cu suficienți macronutrienți și calorii pentru a înlocui o masă în mod corespunzător. 

Când să consumi shake-ul pentru a câștiga masă musculară?

Deși se credea că trebuie să consumi shake-ul proteic imediat după (în decurs de 30 de minute sau 2 ore după antrenament), cercetările arată acum că se poate consuma până la 24 de ore după antrenament. Acest lucru se datorează faptului că poate dura până la o zi întreagă pentru că mușchii noștrii să se reconstruiască și să beneficieze de proteinele necesare. Consumând shake-ul cu puțin timp înainte sau după antrenament, încă îi oferă corpului acele blocuri de construcție (aminoacizi) necesare pentru a putea ajuta mușchii să se dezvolte și să se recupereze.Poți schimba momentul în care bei shake-ul în funcție de programul pe care îl ai și de mesele pe care le consumi. Un sfat pentru a evita o greșeală comună este să nu consumați shake-ul în același timp cu o altă masă bogată în proteine. Corpul nostru are o limită pentru cantitatea de proteine pe care o poate absorbi simultan, asa că cel mai bine este să împarți totalul de proteine în 3-4 mese sau gustări pe parcursul zilei.

Când să consumi shake-ul proteic pentru a îmbunătăți performanța?

Mușchii noștri sunt în mod constant descompusi și reconstruiți în funcție de nivelul nostru de activitate. Exercițiile de mare intensitate necesită proteine alimentare suplimentare pentru a facilita reconstrucția și creșterea masei musculare.

Cercetările arată că suplimentarea cu proteine suplimentare, cum ar fi proteina din zer, poate crește câștigul în masă musculară, forța și rata la care mușchii se recuperează.

Reține

Proteina din zer este un supliment puternic care poate ajuta atât sportivii experimentați, cât și pe cei care sunt la început de drum.În timp ce restul diete și a rutinei de exerciții fizice sunt, de asemenea, importante, proteinele din zer au puterea de a vă ajuta să obține masă musculară, să o păstrați sau să vă recuperați mai bine până la următorul antrenament. Momentul în care consumați proteina din zer depinde de obiectivele dvs.
Myprotein RO
Scriitor si expert
Vezi profilul lui Myprotein RO
myprotein