Skip to main content
Antrenament

Îmbunătățește-ți starea de spirit cu aceste exerciții de mindfulness

Îmbunătățește-ți starea de spirit cu aceste exerciții de mindfulness
Echipa Myprotein
Scriitor si expert1 an Ago
Vezi profilul lui Echipa Myprotein

Îmbunătățește-ți starea de spirit cu aceste exerciții de mindfulness

Nu există nicio îndoială că acordarea atenției bunăstării tale fizice poate ajuta și la îmbunătățirea stării tale mentale, cu toate acestea, este la fel de important să direcționezi aceeași cantitate de energie către sănătatea ta mentală. Exercițiile de mindfulness pot fi un loc bun pentru a începe acest lucru.

Ce este mindfulness?

Mindfulness este o formă de meditație în care participantul se concentrează asupra gândurilor sale și a ceea ce simte în acel moment dat. Mindfulness poate contribui în cele din urmă la o stare mentală îmbunătățită și la reducerea generală a stresului și prin urmare, ar trebui să fie considerat un instrument util atunci când căutați să vă îmbunătățiți sănătatea generală.

Care sunt beneficiile exercițiilor de mindfulness?

Concentrarea pe exact ceea ce simți în orice moment te poate ajuta să identifici ce emoții poți simți și ulterior, de ce le poți simți. În cele din urmă, acest proces vă ajută să vă procesați și să vă gestionați starea emoțională și starea de spirit, reducând stresul ș îmbunătățindu-vă starea mentală în acest proces (adică este posibil să nu vă simțiți neapărat „fericit”, dar este posibil să puteți procesa mai bine emoțiile negative, ajutându-vă să reveniți la o stare de spirit neutră).

Exerciții de mindfulness pe care le poți face singur:

1. Exerciții de respirație

Când efectuați o respirație atentă, vă veți concentra doar pe inspirarea și expirarea respirației, ignorând tot ce vă înconjoară. Începeți într-o poziție confortabilă și relaxată și pur și simplu respirați normal, acordând o atenție deosebită fiecărei respirații. Dacă observi că mintea ta rătăcește, readuceți-vă atenția asupra respirației.

Faceți acest lucru timp de aproximativ 5-10 minute. Acest proces ar trebui să vă ajute să reduceți sentimentele de stres și anxietate în momentul respectiv.

2. Mișcare sau plimbare

Similar cu respirația, scopul aici este să se concentreze exclusiv pe activitatea desfășurată. Aceasta poate consta în mers pe jos, alergare, exerciții de rezistență sau orice altceva alegi să faci. În timpul exercițiilor, concentrează-ți atenția direct asupra activității, mușchilor, mișcărilor și respirațiilor.

Deși poate părea complicat, în esență nu îți lași mintea să se gândească la lucruri care nu sunt exact ceea ce faci în acel moment. Combinată cu efectele pozitive ale exercițiilor fizice, această formă de mindfulness vă poate ajuta să vă simțiți împrospătat, să reduceți stresul și alte emoții negative.

3. Meditație

Scopul oricărei tehnici de mindfulness este atingerea unei stări de vigilență sporită, reducând sentimentele negative în acest proces. Meditația conștientă poate implica tehnici precum concentrarea asupra respirației, imagini ghidate și alte metode. Meditația se face de obicei în timp ce stați nemișcat, cu partea superioară a corpului în poziție verticală.

Observă cum se simte corpul tău, unde este în contact cu solul sau cu scaunul tău și concentrează-te asupra respirațiilor tale, inspirând și expirând. Fă acest lucru timp de aproximativ 10 minute, observând când mintea ta rătăcește, apoi concentrează-te din nou pe respirație. Acest proces vă va ajuta în cele din urmă să vă gestionați emoțiile negative din acel moment, reducând stresul.

4. Exerciții de mobilitate

Așa cum a fost recunoscut anterior în practica yoga, stretching-ul ca instrument de mindfulness poate fi foarte eficient, deoarece nu numai că ajută la ameliorarea emoțiilor negative, ci și pune corpul în mișcare și îți îmbunătățește flexibilitatea - procesul căruia îi face și corpul să se simtă bine. Cheia este să alegeți o întindere (sau „poziție”) și să o mențineți pentru o anumită perioadă de timp (de obicei 30-60 de secunde sunt suficiente) și să vă concentrați asupra respirației pe tot parcursul procesului, ca și în cazul altor tehnici de mindfulness.

5. Ascultare

Această metodă poate fi un instrument util pentru a ajuta la înțelegerea emoțiilor celorlalți din jurul tău și astfel, te face capabil să-ți gestionezi emoțiile ca răspuns în consecință. Ascultarea atentă presupune ascultarea fără a judeca celălalt, fără a o critica sau fără a o întrerupe. Acest proces poate ajuta în cele din urmă la îmbunătățirea comunicării între două părți, ceea ce poate reduce, la rândul său, stresul și alte emoții negative.

Mesaj de încheiere

Modern society appreciates the importance of maintaining good mental health and its impact on an individual’s overall wellbeing. Using mindfulness techniques can help to manage negative emotions and reduce feelings of stress and anxiety, and thus they should be considered as a useful tool to improve the mental wellbeing of an individual.

Needing a new shaker? Try our Stronger Together shakers, £2.50 goes to UK mental health charities.

Societatea modernă apreciază importanța menținerii sănătății mintale bune și impactul acesteia asupra bunăstării generale a unui individ. Folosirea tehnicilor de mindfulness poate ajuta la gestionarea emoțiilor negative și la reducerea sentimentelor de stres și anxietate și prin urmare, ar trebui să fie considerate un instrument util pentru îmbunătățirea bunăstării mentale a unei persoane.

Echipa Myprotein
Scriitor si expert
Vezi profilul lui Echipa Myprotein
myprotein