Skip to main content
Suplimente

Tablete BCAA 4:1:1 – Doza perfectă de aminoacizi

Tablete BCAA 4:1:1 – Doza perfectă de aminoacizi
Myprotein RO
Scriitor si expert5 ani Ago
Vezi profilul lui Myprotein RO

Tablete BCAA 4:1:1 – Doza perfectă de aminoacizi

Ce sunt aminoacizii?

Aminoacizii sunt substanțele organice care stau la baza construcției proteinelor. Aceștia se împart în aminoacizi neesențiali , care pot fi sintetizati de către organism din alți aminoacizi  și aminoacizi esențiali , care nu pot fi sintetizati de către organism.  Aminoacizii esențiali trebuie consumați  prin intermediul alimentației (alimentele bogate în proteine cum ar fi laptele, carnea de pui, ouăle sunt bogate și în BCAA, proteinele fiind alcătuite din aceștia ) sau din suplimente alimentare . Există 9 aminoacizi esențiali, dintre care Histidina este considerată un aminoacid essential doar pentru copii, organismul unui adult putând-o sintetiza.  Cei 8 aminoacizi esențiali pentru organismul unui adult sunt:  Izoleucina, Leucina, Lizina, Metionina, Fenilalanina, Treonina, Triptofanul  și Valina.

Ce sunt BCAA?

BCAA (branched-chain-amino-acids) sunt aminoacizi cu catenă ramificată. Cei trei aminoacizi esențiali care alcătuiesc BCAA-urile sunt Leucina, Izoleucina și Valina. Aceștia au efecte benefice asupra corpului, precum menținerea masei musculare, îmbunătățirea sintezei proteinelor și facilitarea arderilor grăsimilor. Un aspect pozitiv pe care aceștia îl au este faptul că ei nu sunt metabolizați în ficat, spre deosebire de majoritatea aminoacizilor esențiali, ci sunt metabolizați în mare parte în mușchii scheletici. BCAA-urile reprezintă aproximativ 35-40% din totalitatea de aminoacizi esențiali prezenți în organism.Suplimentele care conțin BCAA pot fi luate atât înainte, în timpul cât și după antrenament . Suplimentele BCAA sub formă de pastile sunt cel mai ușor de administrat. S-a constatat că efectele benefice ale BCAA depind de raportul de masă dintre Leucina, Izoleucina și Valină, iar raportul în care aminoacizii se află în acest produs este cel mai benefic:  4:1:1 Leucina: Izoleucina: Valina. 

Beneficii asupra organismului:

-Cresc masa musculară, în special dacă raportul dintre leucină și ceilalți doi aminoacizi este mai mare, raportul 4:1:1 fiind considerat optim.

-Facilitează arderea grăsimilor din organism.

-Constituie o sursă de energie folosită în timpul antrenamentului, astfel inducându-se o stare anticatabolica, ceea ce facilitează menținerea masei musculare.

-Determină creșterea cantității hormonului de creștere din organism.

-Pot provoca secreția insulinei

-Reduc nivelul de serotonină 

-Reduc nivelul de oboseală simtita în timpul antrenamentului.

-Pot preveni bolile de inima.

-Imbunătățesc și prelungesc activitatea fizică de lungă durată.

-Reduc  febra musculară simțită după antrenament.

- Grăbesc vindecarea și refacerea celulelor musculare.

Componentele BCAA-urilor

LeucinaLeucina este aminoacidul care are cel mai mare efect asupra sintezei  proteinelor. Aceasta încetinește, de asemenea, degradarea masei musculare. Este singurul aminoacid care nu este implicat în producerea energiei, astfel fiind folosit în principal în sinteza proteinelor.IzoleucinaIzoleucina are, de asemenea, un rol important în sinteza proteinelor, grăbește vindecarea celulelor musculare,  reglează nivelul de glucoză din sânge, crește nivelul de energie al organismului, ajută la producerea hemoglobinei, produce energie.ValinaValina ajută la vindecarea țesuturilor, creșterea nivelului de energie, creșterea imunității,  stimularea metabolismului, menținerea nivelului normal de azot în sânge.

Concluzie

O alimentatie bogată in aminoacizi cu catenă ramificată, BCAA, asigură buna funcționare a organismului. De asemenea îmbunătățesc si rezultatele persoanelor care se antrenează atât pentru slăbire, cât si pentru creșterea in masă musculară. Suplimentarea cu BCAA ajută la atingerea cantităților de care organismul are nevoie zilnic. Pentru rezultate cat mai bune, se recomandă consumarea a 3 tablete de BCAA 4:1:1, acestea contin: 3000 mg Leucină, 750 mg Izoleucină, 750 mg Valină si 1,4 mg Vitamina B6.
Myprotein RO
Scriitor si expert
Vezi profilul lui Myprotein RO
myprotein