Skip to main content
Suplimente

Sunt batoanele proteice bune pentru tine? Sanantos sau supraapreciat?

Sunt batoanele proteice bune pentru tine? Sanantos sau supraapreciat?
Myprotein RO
Scriitor si expert2 ani Ago
Vezi profilul lui Myprotein RO

Batoanele proteice sunt o gustare la îndemâna oricui care menține foamea departe. Le poți procura de la supermarket și să le păstrezi cu tine pentru a le consuma oricând dorești – mai mult decât atât, ambalajul spune că sunt bogate în proteine. Așadar, nu sunt batoanele proteice mereu potrivite?

Răspunsul onest este – nu întotdeauna. Verifică următoarea listă pentru ca data viitoare să poți face alegerea potrivită atunci când vine vorba de batoanele proteice.  

Zahăr în batoanele proteice?

Ar trebui să verifici întotdeauna dacă batonul tău are conținut redus de zahăr atunci când încerci să slăbești. Cantitățile ridicate de zahăr vor produce o creștere rapidă a energiei tale și apoi o prăbușire a nivelului energetic, lăsându-te cu un nivel redus de energie (și de obicei cu mai multe calorii) decât un baton cu un conținut redus de zahăr.

Zahărul este regăsit pe tabel sub forma ‘carbohidrați dintre care zaharuri‘. Carbohidrații și zaharurile propriu-zise nu sunt întotdeauna un lucru rău. Aceștia furnizează energia de care avem nevoie pentru a realiza un antrenament complet (sau doar de a duce la bun sfârșit ziua de muncă) și pentru a reface rezervele de glicogen după un antrenament (carbohidrați depozitați în mușchi). Așadar, ia în considerare activitățile pe care va trebui să le realizezi după ce ai consumat un baton proteic.

 Batoanele proteice cu densitate calorică mare

Asigură-te că batonul proteic ales se încadrează în totalul caloric pe care ți l-ai propus pentru ziua respectivă. Unele batoane proteice pot avea un conținut caloric relativ mare, iar dacă ești focusat pe acumularea de masă musculară, acesta ar fi un avantaj pentru tine. Dacă totuși urmărești o dietă care să aibă un total caloric cât mai mic, consumul acestor tipuri de batoane poate fi un autosabotaj.

Un baton proteic cu un conținut caloric redus, pe de altă parte, este o variantă excelentă care te poate ajuta să menții dieta propusă în timp ce ești sătul.

Pline de sare?

Într-o manieră similară ca în cazul zahărului, unele batoane proteice conțin o cantitate excesivă de sare. Sarea în cadrul dietei este esențială, însă, excesul poate provoca hipertensiune arterială (și complicații dacă durează o perioadă îndelungată).

Orice persoană care în mod voluntar a încercat să reducă totalul de sodiu consumat, va ști că acest condiment se poate găsi în orice. Așadar, verifică tabelul de pe spatele ambalajului și ține cont de cantitatea de sodiu.

Pline de fibre?

Fibrele asigură o mulțime de beneficii organismului, spre exemplu, mențin senzația de sațietate o perioadă mai îndelungată - un avantaj cheie care te poate ajuta atunci când încerci să pierzi kilogramele nedorite sau să menții greutatea actuală.

Pe lânga acest aspect, fibrele intervin în moderarea cantității de apă consumată și astfel să prevină balonarea. Asigură-te că batonul tău proteic este bogat în fibre pentru a beneficia de avantajele acestora.

De ce să nu-ți gătești unul?

Prepararea propriului baton proteic poate fi o metodă excelentă prin care să controlezi exact ingredientele pe care le consumi. Pudră proteica, ovăzul, untul de nuci, fulgii de cocos și fructele confiate, reprezintă toate ingrediente din care se poate alcătui o gustare bogată în proteine. Desigur, asigură-te că iei în considerare valorile nutriționale pentru fiecare ingredient adăugat și să măsori porțiile consumate.

Verifică lista noastră preferată de batoane proteice...

Cel mai bun baton de ciocolată: Batonul proteic în straturi

Dacă ești în căutarea unei gustări un pic mai consistente, acest baton proteic solid livrează un gust de ciocolată care te va ajuta să păstrezi la distanță poftele și contribuie la menținerea masei musculare.

Fiind alcătuit din 20g de proteină de înaltă calitate și numai 2.4g de zahăr per baton, Batonul proteic în straturi reprezintă o alternativă excelentă pentru piața actuală.

Cel mai bun baton verificat de programul de testare al suplimentelor sportive: Batonul Proteic Elite

Fiecare cutie de Batoane Proteice Elite este atestat de agenția de verificare a suplimentelor sportive, asigurând astfel garanția pentru înalta calitate a acestor produse.

Cu arome disponibile precum vanilie, ciocolată neagră, fructe de pădure și caramel cu alune de pădure – îmbrăcat într-un topping crocant și dulce de ciocolată cu lapte, cu o textură fină – vei pune sub semnul întrebării dacă aceste batoane sunt chiar sănătoase.

Cel mai bun baton proteic redus în calorii: Batonul proteic Lean

Batonul proteic Lean având disponibile aromele de ciocolată și aluat de biscuiți sau ciocolată albă și zmeură, este o gustare cu un aport caloric extrem de redus și conține 1.2 zahăr per 80g.

Cu o textură fină și dulce și îmbrăcat într-un strat de ciocolată cu lapte, acest baton proteic satisface orice poftă de dulce, în timp ce livrează o cantitate mare de 18g de proteină de înaltă calitate.

Mesaj de reținut

Batoanele proteice pot să fie o gustare sănătoasă care te poate ajuta să-ți alimentezi țesutul muscular după un antrenament intens, pot păstra foamea la distanță sau pur și simplu pot reprezenta o recompensă sănătoasă. Nu trebuie să uităm că batoanele proteice trebuie să fie alese în funcție de obiectivele pe care ni le-am propus – dacă încercăm să pierdem în greutate, batonul cu aport redus de zahăr care nu depășește obiectivul caloric zilnic este cel mai potrivit, iar dacă urmărești realimentarea organismului după un antrenament intens, un baton proteic cu un conținut semnificativ de carbohidrați este alegerea cea mai bună.

Myprotein RO
Scriitor si expert
Vezi profilul lui Myprotein RO
myprotein