Skip to main content
Suplimente

Cele mai bune suplimente pentru antrenamentul funcțional

Cele mai bune suplimente pentru antrenamentul funcțional
Lauren Dawes
Scriitor si expert5 ani Ago
Vezi profilul lui Lauren Dawes
Antrenamentul funcțional este reprezentat de anumite exerciții care pot fi foarte solicitante - atât fizic cât și psihic. Toată lumea știe că nu există o formulă magică ce te poate ajuta să ajungi pe locul 1 în top, dar și faptul că nimic nu poate înlocui o dietă echilibrată sau un somn odihnitor, totuși îți poți îmbunătăți progresul cu ajutorul unor suplimente dovedite-științific ca acestea.

Suplimentele înainte de antrenament

THE Pre-Workout+
THE Pre-Workout+ reprezintă cea mai bună idee atunci când vine vorba de aceste suplimente. Fiind o parte din ultimul nostru trio de inovații PhaseTech™, reprezintă următoarea generație de alimentație sportivă și este realizat special pentru a te ajuta să dai tot ce ai mai bun.

Este energia care nu te va părăsi după 15 minute de antrenament - sistemul nostru exclusiv de livrare a ingredientelor îți va oferi o succesiune de nutrienți. Unul dintre ingredientele cele mai bune din acest supliment este cafeina, care a fost dovedită științific că îmbunătățește performanța fizică - unele studii au arătat că ajută împotriva oboselii,1 și îmbunătățește performanța fizică.2

Acest amestec te va ajuta să dai tot ce ai mai bun la fiecare repetare, deoarece cafeina îmbunătățește concentrarea și vigilența,3 în plus, am adăugat ingrediente foarte importante - Huperzina-A și alfa-GPC - care cresc concentrarea neurologică.4,5

 

Amino acidul Beta-Alanină

Dacă ești în căutare unui impuls înainte de antrenament, aceasta este cea mai bună alegere a ta. Beta alanina este un amino acid care nu este esențial, dar studiile au arătat că poate îmbunătăți semnificativ rezistența musculară.6

Aceste tablete sunt potrivite pentru a fi luate înainte de antrenament, și pot reprezenta mâna de ajutor de care ai nevoie pentru a-ți depăși limitele.Creatina Creapure®

Acest supliment își merită toate laudele și ar trebui să fie în regimul tău de antrenament. Creatina este un lucru necesar pentru cei care vor să ducă antrenamentul din sală la un alt nivel și să-și depășească limitele - a fost dovedit științific că acest supliment îmbunătățește performanțele fizice. 7  

Creatina este unul dintre cele mai cercetate suplimente, foarte multe studii susțin efectele ei pozitive asupra forței, creșterii în masa musculară și performanța la alergat.7,8

Creatina noastră Creapure® este cunoscută a fi cea mai pură și mai fină disponibilă pe piață - și vine în 6 arome delicioase.

 

Suplimentele în timpul antrenamentului  

Amino+
Acest lucru provine din adăugarea de Ashwaganda, o plantă care a fost folosită foarte mult timp în tratamentele tradiționale și începe să pătrundă și în nutriția sportivă. 

Există, de asemenea, 6g de BCAA per servire, acești aminoacizi esențiali măresc rata de sintetizare a proteinelor, reducând în același timp rata de degradare a proteinelor în musculatură atunci când se află în repaus.10  Am inclus glutamină, al aminoacid cunoscut pentru rolul lui în sintetizarea proteinelor și contracția mușchilor.11

Folosește acest supliment pentru următoarea ta sesiune și vei simți diferența.

 

Gel Energy Elite
Acesta este cea mai ușoară și rapidă modalitate de a primi impulsul de energie în timpul antrenamentului tău, fără a fi nevoie să iei un shake sau o gustare. În schimb, poți să pui în gură aceste pliculețe de mici dimensiuni și să te bucuri de un impuls de carbohidrați.

Fiecare dintre ele este încărcată cu 25g de carbohidrați cu eliberare rapidă, într-un raport de 3:1 de fructoză și maltodextrină - furnizând mușchilor tăi nutrienții necesari pentru recuperare și pentru a evita oboseala.12

 

Suplimentele de după antrenament

THE Whey+

La sfârșitul unui antrenament, trebuie să ai proteină pentru a favoriza creșterea și menținerea masei musculare.13 THE Whey+ este ce mai avansată formulă a noastră, combinând cel mai pur izolat de zer cu GroPlex™ — un amestec dinamic de proteine care se vor digera lent - pentru a susține creșterea în masă musculară pe o perioadă mai lungă de timp.14

Acesta include, de asemenea, bilele noastre unice de eliberare de fază de BCAA, leucină și glutamină, care joacă un rol-cheie în recuperarea musculară,10,11,15 care te vor ajuta să fii pregătit pentru următorul antrenament,

 

Amestec Extreme pentru performanță

Acesta reprezintă o soluție puternică, realizată pentru a te ajuta să te recuperezi, fiind un amestec de izolat proteic din zer, concentrat proteic din zer, BCAA, carbohidrați și cafeină. Rezultatul acestui amestec este un shake care ajută la creșterea în masă musculară13 și la recuperare,12 ajutându-te să fii pregătit și să forțezi mai mult,7,8 de fiecare dată

Studiile au arătat că shake-urile care oferă o sursă de proteine dar și de carbohidrați sunt mai eficiente la completarea rezervelor de glicogen din mușchi care s-au golit în timpul antrenamentului.16

 

Baton protein cu fulgi de ovăz
Nu te gândi că după ce pleci de la sală poți să mănânci orice - în special dacă treci pe lângă un fast food. În schimb, poți să te bucuri de aceste batoane pentru a-ți satisface pofta de dulce.

Acestea sunt batoanele proteice delicioase care îți oferă 22g de proteine și un conținut uimitor de 38g de carbohidrați - perfect pentru a accelera recuperarea musculară .16 Având un conținut scăzut în zahăr și disponibil în arome incredibile precum caramel sărat sau unt de arahide cu ciocolată, îți vei dori să ai mereu una din acestea cu tine la antrenament.

 

Joint Plus
Din păcate, când faci îți dorești să execuți perfect mișcări precum împinsul pentru umeri, articulațiile tale vor suferi și ele la fel de mult ca mușchii - deci, oferă-le un pic de suport cu aceste tablete convenabile.

Aceste sunt realizate din glucozamină și condroitină, fiind componente ale cartilajului, care absorb împactul și amortizează atunci când te miști. Unele cercetări au arătat că administrând și glucozamină și condroitină acestea te vor ajuta la ameliorarea umflării articulațiilor genunchiului,17 și chiar și la ameliorarea simptomelor osteoartritei genunchiului.18

 

De reținut

Descoperă-ți puterea și potențialul cu aceste componente esențiale de fitness. Organizarea nutriției înainte, în timpul și după antrenament este un pas ușor prin care poți obține un avantaj împotriva competiției.
  1. Graham, T., Rush, J. and Soeren, M. (1994). Caffeine and Exercise: Metabolism and Performance.Canadian Journal of Applied Physiology, 19(2), pp. 111-138.
  2. Graham, T. (2001). Caffeine and Exercise. Sports Medicine, [online] 31(11), pp.785-807.
  3. Directorate General Health and Food Safety.
  4. Zhang, H. and Tang, X. (2006). Neuroprotective effects of huperzine A: new therapeutic targets for neurodegenerative disease.Trends in Pharmacological Sciences, 27(12), pp.619-625.
  5. Parker, A., Byars, A., Purpura, M. and Jager, R. (2015). The effects of alpha-glycerylphosphorylcholine, caffeine or placebo on markers of mood, cognitive function, power, speed, and agility. Journal of the International Society of Sports Nutrition, 12(1).
  6. Hoffman, J., Ratamess, N. A., Ross, R., Kang, J., Magrelli, J., Neese, K., ... & Wise, J. A. (2008). β-Alanine and the hormonal response to exercise.International journal of sports medicine29(12), 952-958.
  7. Volek, J. S., Kraemer, W. J., Bush, J. A., Boetes, M., Incledon, T., Clark, K. L., & Lynch, J. M. (1997). Creatine supplementation enhances muscular performance during high-intensity resistance exerciseJournal of the American Dietetic Association97(7), 765-770.
  8. Kreider, R. B., Ferreira, M., Wilson, M., Grindstaff, P., Plisk, S., Reinardy, J., … & Almada, A. L. (1998). Effects of creatine supplementation on body composition, strength, and sprint performance.Medicine and science in sports and exercise30, 73-82.
  9. Mishra, L. C., Singh, B. B., & Dagenais, S. (2000). Scientific basis for the therapeutic use of Withania somnifera (ashwagandha): a reviewAlternative medicine review5(4), 334-346.
  10. Blomstrand, E., Eliasson, J., Karlsson, H. K., & Köhnke, R. (2006). Branched-chain amino acids activate key enzymes in protein synthesis after physical exerciseThe Journal of nutrition136(1), 269S-273S.
  11. Higashiguchi, T., Hasselgren, P. O., Wagner, K., & Fischer, J. E. (1993). Effect of glutamine on protein synthesis in isolated intestinal epithelial cells.Journal of Parenteral and Enteral Nutrition17(4), 307-314.
  12. Carbohidrații contribuie la recuperarea normală a funcțiilor musculare după un exerciții fizice foarte intense și/sau de lungă durată, lucru care duce la golirea depozitelor de glicogen din mușchii scheletici. Efectul benefic este obținut prin consumul de carbohidrați din toate sursele, la un aport total de 4g / kg greutate corporală, în doze, în primele 4 ore și nu mai târziu de 6 ore după antrenamentul fizic intens de lungă/scurtă durată.
  13. Proteina contribuie la creșterea și dezvoltarea masei musculare.
  14. Soop, M., Nehra, V., Henderson, G. C., Boirie, Y., Ford, G. C., & Nair, K. S. (2012). Coingestion of whey protein and casein in a mixed meal: demonstration of a more sustained anabolic effect of casein. American Journal of Physiology-Endocrinology and Metabolism303(1), E152-E162.
  15. Anthony, J. C., Anthony, T. G., & Layman, D. K. (1999). Leucine supplementation enhances skeletal muscle recovery in rats following exerciseThe Journal of nutrition129(6), 1102-1106.
  16. Ivy, J. L., Goforth Jr, H. W., Damon, B. M., McCauley, T. R., Parsons, E. C., & Price, T. B. (2002). Early postexercise muscle glycogen recovery is enhanced with a carbohydrate-protein supplementJournal of Applied Physiology93(4), 1337-1344.
  17. Hochberg, M. C., & Clegg, D. O. (2008). Potential effects of chondroitin sulfate on joint swelling: a GAIT report. Osteoarthritis and cartilage16, S22-S24.
  18. Philippi, A. F., Leffler, C. T., Leffler, S. G., Mosure, J. C., & Kim, P. D. (1999). Glucosamine, chondroitin, and manganese ascorbate for degenerative joint disease of the knee or low back: a randomized, double-blind, placebo-controlled pilot studyMilitary medicine164(2), 85-91.

 

Lauren Dawes
Scriitor si expert
Vezi profilul lui Lauren Dawes

Lauren este absolventă de literatură engleză originară din sud. Ea a iubit mereu înotul și a descoperit beneficiile antrenamentului cu greutăți în ultimii ani și are foarte mult spațiu pentru a îmbunătăți clasa ei de yoga săptămânal.

În weekend de obicei gătește sau mănâncă un fel de brunch și se bucură de rețele noi pe care le descoperă cu colegii ei de cameră - mai ales că nu respectă obiceiurile stundețești și gătește tot felul de lucruri. Cu toate acestea, ea crede foarte mult în menținerea unui echilibru între sală și gin.

Aflați mai multe despre experința lui Lauren aici.

myprotein