Skip to main content
Antrenament

Ar trebui să te antrenezi având o răceală? – Myprotein Blog

Ar trebui să te antrenezi având o răceală? – Myprotein Blog
Myprotein RO
Scriitor si expert2 ani Ago
Vezi profilul lui Myprotein RO

Nu este nimic mai enervant decât să-ți urmezi planul de antrenament cu succes săptămâni la rând și tocmai când începi să vezi progresul, te răcești. Acea durere în gât care duce la o adevărată răceală.

Dacă vă simțiți atât de rău, mai ales în era Covid, cu siguranță ar trebui să nu mergeți la sală până când nu aveți un test negativ! Dar dacă ați primit acel test negativ și tocmai ați răcit, iată sfaturile noastre pentru a vă antrena atunci când vă simțiți rău.

Deasupra sau dedesubtul gâtului?

Când vine vorba să știți dacă vă puteți antrena intens, ar trebui să vă ascultați întotdeauna corpul. Dacă sunteți absolut epuizat, atunci absența unei sesiuni sau două de antrenament nu va face prea multă diferență pe termen lung.

A doua regulă este: „Simptomele tale acționează sub sau deasupra gâtului?”

Vă simțiți înfundat și aveți dureri în gât? Probabil că ar trebui să faceți doar exerciții ușoare sau moderate. Dacă aveți planificată o sesiune HIIT sau o sesiune cu greutăți mari, probabil că ar trebui să optați pentru ceva puțin mai ușor. Un antrenament intens îți poate amâna recuperarea și te poate face să te simți mai rău. În schimb, poți combate simptomele cu suplimente de vitamine, cu ajutorul cărora ar trebui să te simți suficient de bine pentru un antrenament ușor.

Dacă simptomele dvs. sunt sub gât, aceasta este o poveste cu totul diferită. Orice tuse, probleme de respirație, greață sau dureri înseamnă că ar trebui să renunțați la antrenament și să stați în pat.

Oprește răspândirea

Dacă sunteți bolnav dar intenționați totuși să vă antrenați, încercați să opriți răspândirea bolii urmând vechile antrenamente de acasă cu care ne-am obișnuit anul trecut.

Avem o mulțime de clipuri pe această temă, iată doar unul…

https://www.youtube.com/watch?v=L-b45afAZws&ab_channel=Myprotein

Mesaj de încheiere

Amintiți-vă că nici un antrenament nu merită dacă vă face să vă simțiți și mai rău - luați o pauză din rutină dacă aveți cu adevărat nevoie de ea. De asemenea, îți poți salva prietenii de la sală de o răceală. Dacă simțiți că este doar o răceală a capului, atunci nimic nu vă va împiedica să faceți un antrenament scurt acasă. Cel mai important lucru este să asculți de ce are nevoie corpul tău. Și amintiți-vă, testați-vă împotriva Covid ori de câte ori aveți simptome.

Myprotein RO
Scriitor si expert
Vezi profilul lui Myprotein RO
myprotein