Skip to main content
Antrenament

Cum să pui totul în pasiunea ta — Povestea lui Peter

Cum să pui totul în pasiunea ta — Povestea lui Peter
Myprotein RO
Scriitor si expert4 ani Ago
Vezi profilul lui Myprotein RO
Cum să pui totul în pasiunea ta — Povestea lui Peter Peter, un absolvent cu specializare în Științe Sportive din Sussex, povestește despre pasiunea lui pentru fitness-ul accesibil tuturor și încrederea în propriul corp.Pasiunea mea pentru fitness a început prin sport. Am jucat rugby și fotbal, dar m-am accidentat de câteva ori — de fiecare dată la degete sau mâini, ca atare m-am orientat către greutăți și am mers pe varianta de power-lifting. Ulterior m-am îndrăgostit de bodybuilding și cu asta mă ocup de 3-4 ani.Probabil volumul meu de antrenament este prea ridicat, dar sunt propriu meu angajator, ca atare programul meu este flexibil, iar sala de fitness are pentru mine și o parte socială pe lângă cea fizică. Îmi place să îmi termin antrenamentul și să văd cine mai este în sală. Aici au loc majoritatea interacțiunilor mele sociale din timpul zilei.
Din perioada mea de antrenorat mi-am dat seama că este evident că nu există două corpuri identice. Ce funcționează pentru mine nu va funcționa pentru tine și nu va funcționa nici pentru altcineva care are aceași înălțime și greutate ca mine. Fiecare dintre noi este diferit și mi-a luat aproximativ 3 ani să îmi dau seama la ce factori răspunde pozitiv corpul meu și la ce nu.Una dintre persoanele mele preferate este Chessie King, care promoveaza încrederea în propriul corp și în propria imagine. Pe scurt, ea spune că nu contează cum arăți atâta timp cât ești fericit/ă de ce vezi în oglindă. Cred că acesta este un aspect foarte important pentru viitorul industriei fitness, în care renunțăm la stereotipurile vechi și acceptăm că un anumit tip de corp poate fi potrivit pentru o persoană și nepotrivit pentru alta.Părerea mea este că dismorfia corporală este mai predominantă în cazul bărbaților decât în al femeilor. Poate că este o părere subiectivă, dar eu am remarcat că mulți bărbați văd o persoană diferită când stau în fața oglinzii. Te uiți la ei și ai impresia „wow”, dar asta nu e ce cred ei înșiși.Pentru început am folosit Instagram-ul pentru promovare, dar acolo de regula vezi mai mult poze, iar pozele pot fi editate. Nu poți edita clipuri video cu aceași ușurință.

Ca atare am pornit un canal de YouTube și deja am patru săptămâni de activitate, cu numele That’s The NRG. Aici veți găsi clipuri legate de fitness îmbinate cu altele legate de stilul de viață, promovate de către mine și prietenii mei apropiați, Jermaine și Lewis. Ideea de bază a canalului este încurajarea energiei pozitive.

Arătăm oamenilor ce este posibil și ce pot alte persoane să realizeze, indiferent că discutăm de calistenice, bodybuilding sau atletism. Veți vedea că există o opțiune pentru fiecare dintre voi pentru a începe o călătorie în domeniul fitness de care să vă și bucurați.Sunt mulți influențatori care chiar au o pasiune reală în a ajuta alte persoane. Puteți descoperi multe idei bune cu ajutorul rețelelor de socializare, dar eu vă recomand totuși să nu începeți direct la viteză maximă. Începeți la un nivel optim și realist, de unde puteți progresa în timp. Nu uitați ca obiectivele fitness se ating în timp, nu în doar două sau trei săptămâni.Licența mea în Sport și Științe Sportive m-a ajutat să înțeleg mai bine cerințele corpului, în special pe partea de antrenament. Partea de știință este totuși mai avansată decât doar biologie și nutriție. Trebuie să știi să te adaptezi atletului și să înțelegi cum îl poți ajuta să se recupereze. Cu ajutorul ei am început să înteleg bine nu doar tehnicile de antrenament, ci și pe cele de recuperare.Ce suplimente folosesc? Vă pot trimite o poză cu dulapul meu, pentru că este destul de plin! Produsul de bază este proteina din zer whey deoarece este ieftină și convenabilă, având în același timp un gust foarte bun. Suplimentez cu glucozamină pentru protecția încheieturilor, omega și vitamina C — tot necesarul pentru a încerca să reduc inflamațiile din jurul mușchilor și a încheieturilor.Acestea sunt suplimentele pe care le recomand întotdeauna atunci când antrenez. Indiferent că ești la o vârstă mai înaintată și lichidul din jurul articulațiilor începe să se reducă, sau chiar dacă ești tânăr și doar ai nevoie de puțin mai mult suport, folosiți-le. Cu cât vă veți antrena mai mult, cu atât veți fi în formă pentru o perioadă mai lungă de timp.
Myprotein RO
Scriitor si expert
Vezi profilul lui Myprotein RO
myprotein