Skip to main content
Suplimente

8 Beneficii ale uleiului de pește – Myprotein Blog

8 Beneficii ale uleiului de pește – Myprotein Blog
Myprotein RO
Scriitor si expert3 ani Ago
Vezi profilul lui Myprotein RO
De ani de zile, uleiurile de pește au fost un favorit al fanilor din lumea suplimentelor. Deși numele lor ar putea să nu fie atât de atrăgător, beneficiile uleiului de pește sunt foarte bune, acestea ajutând sănătatea generală cât și performanța sportivă.Uleiurile de pește sunt o sursă naturală de acizi grași omega-3, unele dintre cele mai benefice pentru o sănătate optimă. Suplimentele cu ulei de pește au devenit o alternativă populară la consumul de pește gras, deoarece poate fi dificil să înregistrezi în mod regulat suficiente porții de pește în dieta ta.

Ce este uleiul de pește?

Grăsimile vin sub mai multe forme - probabil că ați auzit termenii de grăsimi saturate și nesaturate. Ei bine, cele mai frecvente forme de grăsimi nesaturate sunt acizii grași omega-3 și omega-6, pe baza structurii lor chimice. Acizii grași omega-3 sunt cei mai benefici pentru sănătatea inimii și a creierului. Peștele gras și suplimentele derivate din ulei de pește sunt surse bune de acizi grași omega-3; în mod specific DHA (acid docosahexaenoic) și EPA (acid eicosapentaenoic).Multe organizații medicale de vârf recomandă să aveți 1-2 porții de pește gras pe săptămână pentru a obține niveluri benefice de acizi grași.Însă mulți dintre noi nu reușim să mâncăm în mod regulat pești precum tonul, somonul, heringul, hamsia și macroul. Aici intervin suplimentele cu ulei de pește.De asemenea, veganii nu pot mânca pește gras, dar există omega-3 pentru vegani pentru a suplimenta acest lucru.

8 beneficii ale uleiului de pește

Grăsimile joacă multe roluri în menținerea sănătății corpului nostru, dar alegerea grăsimilor sănătoase pentru inimă este crucială. În timp ce dietele cu conținut scăzut de grăsimi pot fi populare pentru reducerea caloriile, sunt necesare niveluri adecvate de grăsimi pentru absorbția a 4 vitamine cruciale - A, D, E și K.Acum, vă vom prezenta beneficiile uleiului de pește.

Poate îmbunătăți colesterolul.

Suplimentarea acizilor grași omega-3 a fost legată de îmbunătățirea colesterolului total și a HDL (sau a colesterolului bun), reducând în același timp trigliceridele și colesterolul LDL (rău). Optimizarea valorilor colesterolului din sânge a fost legată de prevenirea bolilor de inimă.

Poate ajuta la reducerea tensiunii arteriale crescute

Cercetările au arătat că utilizarea acizilor grași omega-3 a fost legată de scăderi ușoare ale tensiunii arteriale. Tensiunea arterială ridicată poate duce la multe probleme de sănătate legate de inimă. Îmbunătățirea colesterolului și reducerea tensiunii arteriale ajută la menținerea unei inimi sănătoase.

Poate ajuta la prevenirea aritmiilor cardiace

Un alt beneficiu important al uleiurilor de pește este legat de ritmurile cardiace sănătoase.Aritmiile cardiace sau modificările de la modelul normal al bătăilor inimii pot fi dăunătoare și chiar mortale. Mai multe studii au arătat că uleiurile de pește și acizii grași omega-3 pot avea un impact puternic asupra prevenirii acestor probleme.

Poate reduce inflamația

Există atât de multe cercetări cu privire la impactul uleiului de pește asupra sănătății inimii, încât cercetătorii au descoperit, de asemenea, o legătură între uleiul de pește și inflamație.

Poate sprijini dezvoltarea creierului.

Uleiul de pește (în mod specific DHA) este adesea inclus în suplimentele prenatale, deoarece a fost legat de dezvoltarea sănătoasă a creierului în timpul sarcinii. Alte studii au investigat impacturile potențiale ale uleiului de pește asupra sănătății creierului și a procesului de îmbătrânire. Deși rezultatele sunt relativ neconcludente în acest moment, speranța este de a găsi un impact asupra unor lucruri precum demența. 

Poate susține sănătatea pielii

Un studiu recent a fost făcut cu privire la impactul suplimentării cu ulei de pește pentru a preveni deteriorarea pielii cauzată de poluarea aerului. Uleiul de pește sprijină absorbția vitaminelor liposolubile precum vitamina D și A (ambele legate de sănătatea pielii). Acest lucru combinat cu proprietățile sale anti-inflamatorii fac din sănătatea pielii o zonă promițătoare pentru mai multe cercetări.

Poate îmbunătăți starea de spirit și sănătatea mintală

Dieta mediteraneană este cunoscută pentru uleiurile sale sănătoase din pește și alte surse de alimente. Un studiu a arătat o îmbunătățire a dispoziție atunci când urmați dieta în stil mediteranean, ceea ce a dus la alte cercetări privind uleiul de pește și depresia. În timp ce studii suplimentare nu au arătat o corelație directă, cercetarea este promițătoare pentru viitor.

Poate îmbunătăți sănătatea ochilor

Similar cu dezvoltarea creierului, dezvoltarea sănătoasă a ochilor la sugari a fost legată de aportul mater de acizi grași omega-3. Acest beneficiu nu a fost dovedit pentru îmbunătățirea sănătății ochilor la adulți. Cu toate acestea, ochii noștri au concentrații mari de acizi grași omega-3 care pot fi susținuți prin suplimentarea prin suplimente specifice.

Doza de ulei de pește

În timp ce Organizația Mondială a Sănătății recomandă zilnic între 200 și 500mg de ulei de pește, este important să vă asigurați că cel puțin 300mg provin din DHA.Este important să discutați doza cu un medic sau farmacist, deoarece uleiul de pește poate interacționa cu alt emedicamente.

Reține

Gama largă de beneficii pentru sănătate legate de uleiul de pește îl face un supliment puternic pentru oricine. Fie că doriți să preveniți bolile sau să îmbunătățiți sănătatea generală, beneficiile acestor suplimente vă pot ajuta cu siguranță să atingeți obiectivele de sănătate.
Myprotein RO
Scriitor si expert
Vezi profilul lui Myprotein RO
myprotein