Skip to main content
Antrenament

Well being (starea de bine) | 14 sfaturi pentru imbunatatirea starii

Well being (starea de bine) | 14 sfaturi pentru imbunatatirea starii
Myprotein RO
Scriitor si expert6 ani Ago
Vezi profilul lui Myprotein RO

Well being (starea de bine) | 14 sfaturi pentru imbunatatirea starii

O bucătărie bine aprovizionată îți va permite să ai tot ce ai nevoie pentru a găti mâncăruri sănătoase și revitalizante. Dar, poți face mai mult. Consilierul nostru expert are 14 sfaturi pentru a-ți menține alimentația sănătoasă chiar dacă ești ocupat.

#1 Ține lucrurile simple

Poate fi ușor să fii amețită de către marketingul industriei alimentare: atât multe lucruri ne sunt prezentate ca sănătoase, încât este dificil să separi ce este bun de ce nu. Cel mai simplu mod să îi oferi organismului tău ce are nevoie este să te bazezi pe fundamente: dacă bunica ta nu ar recunoaște alimentul, mai bine îl lași la raft.Nu o să-ți vină să crezi cât zahăr, sare, și grăsimi trans vei elimina în felul acesta.

#2 Pregătirea este cheia

Majoritatea alegerilor mai puțin bune pe care le facem se datorează faptului că nu ne-am pregătit dinainte. Pentru mulți oameni, nu este fezabil să mențină o alimentație sănătoasă doar cu decizii ad-hoc. Dar, cu puțin timp investit în a pregăti gustări și mese sănătoase la pachet, se poate.

#3 Alimentează-ți stilul de viață

Gândește-te la ce ai de făcut în ziua care urmează și alege-ți mâncarea corespunzător. Dacă ai o zi ocupată și activă, adaugă mai mulți carbohidrați ca să ai energie.La fel, dacă știi că urmează o zi fără activitate fizică, ia mese mai ușoare și bazate mai mult pe proteină ca să nu te simți letargică sau să iei în greutate.

#4 Nu fă din țânțar armăsar

Uneori, viața te încurcă. Îți uiți acasă prânzul și la serviciu găsești doar pizza. Sau e ziua unui prieten și asta duce la multe calorii lichide. Principalul este să nu arunci la gunoi progresul pentru o mică deviere de la plan. Alimentația sănătoasă trebuie să fie sustenabilă, și dacă te abați de la plan - asta e - revin-o! Fără să simți vină, ci doar progrese!

#5 Condimentează-ți viața

Condimentele și ierburile pot face o diferență enormă în cât de hrănitoare sunt alimentele. Au multiple beneficii pentru sănătate, și dau un gust excelent mâncării. Experimentează cu diverse arome și o să vezi cum devii mai sănătoasă!

#6 Evită băuturile cu zahăr

Dacă ești o fană a băuturilor cu zahăr, adaugi zeci de calorii inutile cu fiecare pahar. Chiar și sucurile de fructe tind să fie pline de zahăr. Dacă ți-e dor de zahăr, încearcă să ai la îndemână căpșuni sau un mango.

#7 Evită foamea

Este o concepție greșită că dacă ți-e foame înseamnă că mănânci sănătos. Organismul tău are nevoie de combustibil, deci nici un plan alimentar nu ar trebui să te țină înfometată. Alimentele corecte ar trebui să te țină sătulă mai mult timp, și oricând poți să îți faci o rezervă de gustări sănătoase.

#8 Ascultă-ți corpul

Dacă deseori te simți balonată după anumite mâncăruri, s-ar putea să ai o intoleranță la ele. Cea mai comună este lactoza (din lactate). Dacă suspectezi că ai o intoleranță, încearcă să elimini timp de câteva săptămâni acel aliment din dietă și vezi cum te simți. S-ar putea să observi că te simți mai bine - deci te poți antrena mai tare!

#9 Fii echilibrat

O dietă echilibrată are nevoie să includă proteine, carbohidrați, și grăsimi. Deși dietele reduse în carbohidrați sau grăsimi sunt populare acum, nici una nu este ideală pentru un stil de viață activ.

#10 Hidratează-te

Ar trebui să încerci să bei cam 2 litri de apă pe zi pentru a fi sănătoasă. Apa nu doar că îți menține pielea, organele, și sângele sănătoase, te ajută și să te simți sătulă. Dacă ți-e foame la scurt timp după masă, s-ar putea să însemne că ai nevoie să bei mai mult.

#11 Dormi bine

Un somn odihnitor poate să nu pară a avea legătură cu alimentația, dar are. 8 ore de somn pe noapte fac o diferență uriașă în materie de energie. Vei fi mai alertă, și vei putea să iei decizii mai bune. De asemenea, vei fi mai puțin tentată de dulciuri (lipsa de somn tinde să ducă la poftă de dulce).

#12 Nu-ți fie frică de congelator

Deși mâncarea proaspătă e rege, cea congelată e următoarea în linie. A găti mult odată și apoi a face porții pe care le congelezi este un mod excelent de a putea mânca sănătos oricând dorești, cu un minim de efort.Fructele și legumele congelate sunt de asemenea un mod excelent de a mânca sănătos la prețuri mici.

#13 Savurează!

O bună nutriție este parte dintr-un stil de viață sănătos și fericit. Fii atentă la beneficiile pe care le simți din cauza alegerilor pe care le faci. Găsește rețete care să îți placă și care să te facă să te simți bine.

#14 Fă-ți timp

Cu toții ne chinuim cu timpul. Muncă full-time, studii, copii, mult-iubita curățenie de weekend… Totuși, a ne face timp să mâncăm sănătos și să ne antrenăm este esențial. A-ți scoate câinele la o plimbare, a da cu aspiratorul, sau a merge pe jos la cumpărături ard și ele niște calorii și țin încheieturile sănătoase. Întorcându-ne la #1, ține lucrurile simple.30 de minute de exerciții pe zi sunt recomandate, dar dacă poți face mai mult, fă-o!

 

Myprotein RO
Scriitor si expert
Vezi profilul lui Myprotein RO
myprotein