Skip to main content
Antrenament

Cum să îți schimbi antrenamentul de cardio | 5 antrenamente care nu conțin alergat

Cum să îți schimbi antrenamentul de cardio | 5 antrenamente care nu conțin alergat
Myprotein RO
Scriitor si expert3 ani Ago
Vezi profilul lui Myprotein RO
Sălile sunt încă închise și te-ai întors la vechea alergare în jurul cartierului oricând ai o jumătate de oră liberă după statul la birou (care s-ar putea să se fi transformat în canapeaua ta) toată ziua. Oricât de mult iubim o alergare bună și cu siguranță au un loc în rutina noastră de fitness, poate începe să fie plictisitoare după o vreme. 

Da, introdu câteva alergări pe ici-colo dar încearcă ceva nou din când în când, va asigura că îți provoci corpul și cu siguranță te poate ajuta să te bucuri de mișcarea ta un pic mai mult. Desigur, dacă încă ești dependent de alergat, merită să te alături clubului nostru Strava run club. Dar dacă ești în căutare de ceva puțin diferit inspiră-te de mai jos.

1. Dansează

Chiar dacă nu ești bun la asta, dansul este un antrenament cardio strălucitor și adesea implică centrul tău și de asemenea și alți mușchi. Fie că doar dorești să pui un playlist și să dansezi în bucătăria ta timp de jumătate de oră sau cauți online pentru a găsi un antrenament de dans cu siguranță te va face să transpiri și garantat va pune un zâmbet pe chipul tău în același timp. 

Avem playlisturi pregătite pentru a porni sesiunea ta de dans. 

2. HIIT

Nu este un secret că HIIT te va pune la podea până la final (într-un mod plăcut). Explozii rapide de cardio intens sunt ideale pei cei dintre noi care chiar nu suportă alergatul. Îți menține mintea un pic mai mult captivată cu toate exercițiile diferite într-un circuit și lucrează și tot corpul.Poate fi dificil să găsești motivația să efectuezi asta deoarece HIIT este cu siguranță un antrenament dificil. Dar pentru toți cei care au poftă de o nouă provocare în antrenamentele lor, incorporarea câtorva sesiuni HIIT în fiecare săptămână chiar te va ajuta să progresezi.  Încearcă acest antrenament HIIT pentru acasă data viitoare când ai 20 de minute disponibile.

https://www.youtube.com/watch?v=9itVi7FCf0Y&ab_channel=Myprotein

3. Sari 

Nu ne referim să sari peste antrenamentul tău pe ziua respectivă, ne referim la săritul corzii.Câteva minute de sărit coarda te va pune cu adevărat pe gânduri cum tu la 10 ani ai putut să reușești asta cu ușurință și acum pare câteva ore. Dar un antrenament dificil este mereu unul bun, corect?  Poți încerca să sari coarda în diferite circuite, de exemplu, 30 de secunde pornit, 30 de secunde pauză sau poți să mergi cât de mult poți și să te testezi cu adevărat.  Dar fi pregătit pentru o serioasă febră musculară la gambe pentru ziua următoare.

4. Ciclism

Dacă ai o bicicletă veche care stă în magazia ta, tristă și singură, scoate-o și oferă-i o curățare rapidă. Ciclismul este una dintre cele mai bune forme de cardio, lucrează anduranța ta, rezistența și picioarele tale. Provoacă-te la o nouă distanță sau o rută nouă în fiecare săptămână pentru a nota progresul tău pentru a te asigura că te provoci săptămână după săptămână.  Așadar, fie că este o bicicletă reală sau doar o bicicletă de exerciții plonjată în colț care a adunat praf, sari pe ea. S-ar putea să descoperi că noua provocare te încurajează să te ții de antrenamente tot mai mult.  

5. Boxul

Unul dintre antrenamentele de cardio subevaluate este boxul. Nu trebuie să fii Anthony Joshua sau Tyson Fury, chiar și o sesiune de începători te va lăsa transpirat cu siguranță. Tot tacâmul din box precum un sac și mănuși nu sunt necesare, așadar nu risipi banii pe o tonă de echipament înainte să încerci.  Dar dacă ești plictisit de moarte de antrenamentul tău cardio obișnuit, boxul îți va garanta o nouă provocare la care să lucrezi și o nouă îndemânare pe care să o dezvolți.  

Mesaj de luat acasă

Sunt atât de multe metode prin care îți poți schimba rutina obișnuită de cardio (adică nu alergat!) și să o faci un antrenament provocator. Fie că ai chef de un dans bun sau cauți o provocare mai dificilă precum HIIT, nu trebuie să fii limitat la alergatul în jurul cartierului tău.
Myprotein RO
Scriitor si expert
Vezi profilul lui Myprotein RO
myprotein