Skip to main content
Antrenament

Antrenamentul de picioare – mijloc de ardere a caloriilor

Antrenamentul de picioare – mijloc de ardere a caloriilor
Myprotein RO
Scriitor si expert1 an Ago
Vezi profilul lui Myprotein RO
Antrenamentul membrelor inferioare prezintă o serie de avantaje importante. Câteva dintre aspectele pozitive sunt: îmbunătățirea forței musculare, echilibru și stabilitate la nivel lombar și la nivelul abdomenului. Mai mult decât atât, antrenamentul de picioare va contribui la simetria corpului din punct de vedere estetic și va echilibra balanța între partea superioară și partea inferioară.Exercițiile cu greutăți executate din stând, precum genuflexiunile și îndreptările, vor contribui la creșterea densității osoase. Fiind exerciții de bază, care vor solicita grupe musculare mari, acestea vor stimula și creșterea secreției de testosteron pe cale naturală.

Dacă aceste motive nu sunt de ajuns pentru a te convinge că antrenamentul de picioare este important, ce părere ai despre faptul că antrenamentul de picioare este cel mai eficient pentru a arde caloriile și că este nevoie doar de o sesiune de 30 de minute? Nu este un secret sau o informație falsă – poți întreba orice persoană care de abia mai poate merge după ce a antrenat suficient de intens membrele inferioare.

Antrenamentul cu greutăți consumă mai multe calorii decât ai fi crezut. Este folosit în principal pentru a crește forța musculară, pentru a tonifia musculatura și pentru a atinge hipertrofia și de aceea, acest tip de antrenament nu este considerat eficient pentru arderea caloriilor precum antrenamentul de tip cardio. 

Câte calorii consumi prin antrenamentul de picioare?

Folosești energie pe măsură ce activezi mușchii pentru a învinge greutatea folosită în antrenament – cu alte cuvinte, arzi caloriile pe care le-ai consumat prin alimente. Antrenamentul de picioare va stimula cea mai mare grupă musculară din corpul uman, ceea ce înseamnă că un număr mai mare de fibre musculare va fi implicat în efort în ziua de picioare, decât în orice altă zi de antrenament. Coapsele și fesierii se numără printre grupele musculare din organism care sunt alcătuite din mai mulți mușchi. Stimularea acestor grupe musculare prin exerciții de bază precum genuflexiunile și îndreptările, va implica toți mușchii care intră în alcătuirea lor simultan. Astfel, capacitatea de arderea a caloriilor va crește atât în timpul antrenamentului cât și după antrenament. 

Exercițiile de bază care implică acțiunea mai multor articulații, precum genuflexiunile și fandările, vor consuma mai multe calorii, comparativ cu exercițiile de izolare precum ridicările pe vârfuri pentru gambe.Sfat: Pentru persoanele care se focusează pe anumite părți ale corpului, atunci când ne referim la slăbit, este important ca organismul să fie privit ca un întreg. Fie că grăsimea din jurul abdomenului sau din partea superioară a corpului este cea de care vreți să scăpați, antrenamentul de picioare vă va ajuta. Acest antrenament însă este doar o parte dintr-un proces mai complex. Pentru a obține un abdomen plat, vei avea nevoie atât de o dietă potrivită, cât și de antrenamente regulate de cardio și antrenamente pentru mușchii abdomenului. Antrenamentul de picioare este eficient pentru arderea caloriilor și pentru a crește stabilitatea la nivelul abdomenului și la nivel lombar și care va solicita zona inferioară abdominală.

Consumă calorii cu următoarele exerciții

După cum este menționat anterior, un număr mai mare de fibre musculare implicate în efort, va consuma mai multe calorii. Astfel, pentru a consuma mai multe calorii este recomandat să te focusezi pe exerciții care stimulează grupe musculare mari. Este important să integrezi în antrenament exerciții de bază, care vor antrena concomitent mai multe grupe musculare. A nu se neglija exercițiile de izolare precum extensiile de picioare și flexiile pentru biceps, însă acestea pot fi folosite și ca metodă de preobosire și postobosire la începutul sau la finalul antrenamentului. Recomandăm integrarea următoarelor exerciții de bază:
  • Genuflexiuni
  • Îndreptări
  • Presa pentru picioare
  • Fandări cu greutate
  • Îndreptări sumo
Aspectele precum numărul de repetări sau greutatea folosită la fiecare exercițiu, depind de obiectivele personale. Seriile cu repetări puține, folosind o greutate mai mare, te vor ajuta să dezvolți masa musculară și forța, iar dacă obiectivul tău este de a arde calorii, este indicat să folosești o greutate moderată cu care să execuți 3 - 4 serii, 8 - 12 repetări per serie.

Cum să arzi calorii cu antrenamentul de picioare – întrebări frecvente

Câte calorii se ard în antrenamentul de picioare?

În funcție de greutate corporală și de intensitatea antrenamentului, fiecare persoană poate arde mai multe sau mai puține calorii în antrenamentul de picioare. Integrează superseturile în rutina ta de antrenament și folosește greutăți mari în cadrul exercițiilor de bază și astfel poți consuma de la 350 până la 700 de calorii într-o sesiune de antrenament de o oră.

Câte calorii consumă genuflexiunile?

O persoană de aproximativ 75 kilograme care execută genuflexiuni cu o intensitate ridicată, va consuma aproximativ 52 calorii. 25 de minute de genuflexiuni cu intensitate joasă va consuma aproximativ 97 calorii în cazul unei persoane de 63 de kilograme. Aceeași persoană poate ajunge la 220 calorii consumate, dacă intensitatea antrenamentului este ridicată.

Ajută antrenamentul de picioare la arderea grăsimii din zona abdominală?

Nu putem arde grăsimea dintr-o anumită zonă specifică folosind antrenamentul cu greutăți, cu toate acestea, exercițiile de picioare care solicită activitatea mușchilor abdominali pentru a stabiliza execuția, va face ca zona abdomenului să fie mai tonifiată atunci când vei obține un procentaj de grăsime corporală mai mic.
Myprotein RO
Scriitor si expert
Vezi profilul lui Myprotein RO
myprotein