Skip to main content
Suplimente

Vrei să resetezi toleranța la suplimentele pre-workout? Relevanța dozării ciclice a cofeinei.

Vrei să resetezi toleranța la suplimentele pre-workout? Relevanța dozării ciclice a cofeinei.
Jennifer Blow
Scriitor si expert4 ani Ago
Vezi profilul lui Jennifer Blow

Cofeina este un supliment puternic, care oferă un boost exploziv de energie în timpul antrenamentelor — fiind cunoscut faptul că îmbunătățește anduranța, numărul de repetări, forța și recuperarea.1,2,3,4 Totuși, dacă ai descoperit că ai nevoie de un boost suplimentar de energie pentru a progresa, e posibil să fie momentul să schimbi suplimentele pre-workout. Poate fi tentant să crești numărul de cupe consumate, dar este important să ai în vedere în primul rând doza recomandată. În al doilea rând, poți reseta toleranța prin dozarea ciclică a cofeinei.

Suplimentele pre-workout și performanța

Suplimentele pre-workout te pot ajuta să performezi mai bine și pentru mai mult timp — oferind plusul necesar pentru a construi un corp mai bun sau pentru performanțe atletice de top. Cele mai multe suplimente pre-workout conțin cofeină, care a fost demonstrată că oferă ajutoare ergogene precum un boost în anturanță, extra repetări, mai multă forță și o îmbunătățire a recuperării musculare1,2,3,4

Toleranța la cofeină și dozarea ciclică

Cofeina declanșează un plus de adrenalină — factorul stimulant care determină mușchii să se contracte și să fie gata de acțiune. Prin consumul regulat, glandele suprarenale încep să obosească, iar o serie de alte modificări în sistemul nervos central determină răspunsul scăzut al corpului față de normal.

Pentru a menține efectele stimulatorii ale pre-workout-ului preferat, cercetătorii din domeniul sportului recomandă dozarea ciclică a cofeinei, pentru resetarea toleranței.5 Dozarea ciclică este pur și simplu o perioadă scurtă în care te oprești din a consuma cofeină – de regulă pentru aproximativ 2 săptămâni, perioadă dovedită conform studiilor ca fiind suficientă pentru reducerea toleranței și pentru a simți efectele cofeinei din nou.

THE Pump

Uită de cofeină, suplimentul THE Pump face exact ce scrie pe cutie, fără cofeină adăugată. Disponibil sub formă de capsule și pudră, acest pre-workout cu zero cofeină conține un număr de ingrediente dozate optim pentru a reduce oboseala, pentru a ajuta în circulația sângelui și transportul oxigenului, și pentru a vă ajuta să atingeți performanțe mai mari ca oricând.6,7

Factorul de bază din acest pre-workout este VASO6, ingredientul patentat care a fost demonstrat clinic că îmbunătățește circulația sângelui.7 Ajută la transportul oxigenului în corp pentru a oferi mușchilor necesarul maxim. Studiile au arătat că 7g de Arginină determină o vasodilatație de 5%, dar 300mg de VASO6 pot oferi până la 50%.8,9 Dacă te antrenezi seara și vrei să ai parte de un antrenament de succes fără cofeină, atunci VASO6 este ingredientul de care ai nevoie pentru a simți cu adevărat THE Pump. 

Am adăugat și vitamina C în amestec, care poate reduce oboseala și extenuarea, dar și fier și tiamină, care susțin circulația și sistemul cardiovascular.6,10,11  Pe scurt, vei avea parte de un antrenament de top de fiecare dată. 

Poți de asemenea să alegi modul preferat de consum. Amestecă cu apă și bea băutura rezultată cu aromă de portocale și mango sau rainbow candy. Dacă ești non-stop în mișcare, atunci e mai simplu să mergi pe varianta capsule și vei fi pregătit/ă oricând de un antrenament intens.

Pre-workout fără cofeină

Dacă nu vrei să ratezi beneficiile suplimentelor pre-workout, produsul nostru Pre-Workout fără cofeină este ideal în ciclurile fără cofeină, dar este și o alegere mai bună pentru antrenamentele de seară, pentru un somn mai liniștit. Pre-Workout-ul fără cofeină conține citrulină malat, beta-alanină și arginină alfa-ketoglutarat (AAKG, pe scurt), care au fost demonstrate că oferă un boost în energia explozivă a mușchilor și forței, cresc anduranța aerobică și reduc oboseala musculară.12,13,14,15,16

Pachetul Performance  de la Myprotein conține Amestec pre-workout și Pre-Workout fără cofeină – suplimentele ideale pentru a duce antrenamentele la următorul nivel. În plus, am adăugat Amestecul de creatină și Intra-Workout, pentru a acoperi tot necesarul de suplimente pentru înainte, în timpul și după antrenament. 

Cum se dozează ciclic cofeina?

  • Pur și simplu oprești consumul de cofeină pentru 14 zile pentru a scădea toleranța. Pentru a beneficia de efectele ergogenice în această perioadă, consumați Pre-Workout fără cofeină în locul pre-workout-ului tău obișnuit. După această perioadă toleranța ta la cofeină va fi cel mai probabil redusă drastic.
  • Repetă la nevoie pentru a avea în continuare beneficiile oferite de shake-urile pre-workout.

Concluzii

Suplimentele pre-workout pot oferi un boost în performanțele tale – oferind suportul necesar pentru a atinge limitele superioare în timp ce te vei antrena pentru mai mult timp. Dacă simți că antrenamentele tale cer un plus de energie, nu crește dozajul – mai bine iei în considerare dozarea ciclică a cofeinei. 

Referințe

  1. Carr AJ, Gore CJ, Dawson B. Induced alkalosis and caffeine supplementation: effects on 2,000-m rowing performanceInt J Sport Nutr Exerc Metab. (2011)
  2. Glaister M, et al. Caffeine supplementation and multiple sprint running performanceMed Sci Sports Exerc. (2008)
  3. Ganio MS, et al. Effect of ambient temperature on caffeine ergogenicity during endurance exerciseEur J Appl Physiol. (2011)
  4. Loureiro, Laís Monteiro Rodrigues, Caio Eduardo Gonçalves Reis, and Teresa Helena Macedo da Costa. Effects of Coffee Components on Muscle Glycogen Recovery: A Systematic ReviewInternational journal of sport nutrition and exercise metabolism. (2018)
  5. Patel, K. (2018). Do I need to caffeine cycle?.Available: https://examine.com/nutrition/do-i-need-to-cycle-caffeine/
  6. EFSA Panel on Dietetic Products, Nutrition and Allergies (NDA). (2010). Scientific Opinion on the substantiation of health claims related to vitamin C and reduction of tiredness and fatigue (ID 139, 2622), contribution to normal psychological functions (ID 140), regeneration of the reduced form of vitamin E (ID 202), contribution to normal energyyielding metabolism (ID 2334, 3196), maintenance of the normal function of the immune system (ID 4321) and protection of DNA, proteins and lipids from oxidative damage (ID 3331) pursuant to Article 13 (1) of Regulation (EC) No 1924 .... EFSA Journal8(10), 1815.
  7. Kim, J. A., Formoso, G., Li, Y., Potenza, M. A., Marasciulo, F. L., Montagnani, M., & Quon, M. J. (2007). Epigallocatechin gallate, a green tea polyphenol, mediates NO-dependent vasodilation using signaling pathways in vascular endothelium requiring reactive oxygen species and Fyn. Journal of Biological Chemistry282(18), 13736-13745.
  8. SCHLAICH, M. P., JACOBI, J., Stefan, J. O. H. N., DELLES, C., FLEISCHMANN, I., & SCHMIEDER, R. E. (2000). Is l-arginine infusion an adequate tool to assess endothelium-dependent vasodilation of the human renal vasculature?Clinical Science99(4), 293-302.
  9. Fitzpatrick, D. F. (2004). U.S. Patent No. 6,706,756. Washington, DC: U.S. Patent and Trademark Office.
  10. DiNicolantonio, J. J., Liu, J., & O'Keefe, J. H. (2018). Thiamine and cardiovascular disease: a literature reviewProgress in cardiovascular diseases61(1), 27-32.
  11. EFSA Panel on Dietetic Products, Nutrition and Allergies (NDA). (2014). Scientific Opinion on the substantiation of a health claim related to iron and contribution to normal formation of haemoglobin and red blood cells pursuant to Article 14 of Regulation (EC) No 1924/2006EFSA Journal12(1), 3515.
  12. Sureda A, et al. L-citrulline-malate influence over branched chain amino acid utilization during exerciseEur J Appl Physiol. (2010)
  13. Baguet A, et al. Important role of muscle carnosine in rowing performanceJ Appl Physiol. (2010)
  14. Sweeney KM, et al. The effect of beta-alanine supplementation on power performance during repeated sprint activityJ Strength Cond Res. (2010)
  15. Sale C, et al. Effect of β-alanine plus sodium bicarbonate on high-intensity cycling capacity. Med Sci Sports Exerc. (2011)
  16. Bailey, Stephen J., Paul G. Winyard, Anni Vanhatalo, Jamie R. Blackwell, Fred J. DiMenna, Daryl P. Wilkerson, and Andrew M. Jones. Acute L-arginine supplementation reduces the O2 cost of moderate-intensity exercise and enhances high-intensity exercise tolerance. Journal of Applied Physiology109, no. 5 (2010): 1394-1403.
Jennifer Blow
Scriitor si expert
Vezi profilul lui Jennifer Blow

Jennifer Blow este UKVRN a noastră Nutritionist inregistrat asociat – inregistrată ca si nutritionist profesional calificat. Ea are o diplomă de licență în științe nutriționale și un master în nutriție, iar acum se specializează pe folosirea suplimentelor pentru sănătate și fitness dar și prin evidențierea beneficiilor acestora prin cercetări.

Jennifer a fost citată sau menționată ca nutriționist în publicații online majore precum Vogue, Elle și Grazia pentru expertizele ei în domeniul științei nutriționale pentru exerciții fizice și un stil de viață sănătos.

Ea lucrează la experimente cu NHS în studiile de intervenții dietetice, la cercetarea științifică specifică a suplimentelor de acid gas omega-3 și de asemenea, la efectul fast-food-urilor asupra sănătății, pe care le-a prezentat la Nutrition Society Conference. Jennifer este implicată în foate multe evenimente de dezvoltare personală pentru a se asigura că practica ei rămâne la un nivel înalt. Aflați mai multe despre experiența lui Jennifer aici.

In timpul ei liber, Jennifer se plimbă cu bicicleta sau face drumeții, iar în publicațiile ei veți vedea că îi place să dovedească faptul că mâncatul sănătos nu înseamnă să stai tot timpul înfometat.

myprotein