Skip to main content
Suplimente

Crește-ți performanțele sportive | Suplimente care să te ducă mai aproape de obiectivul dorit

Crește-ți performanțele sportive | Suplimente care să te ducă mai aproape de obiectivul dorit
Lauren Dawes
Scriitor si expert5 ani Ago
Vezi profilul lui Lauren Dawes

De la alergare și ciclism la HIIT și cross training, precum și celelalte sporturi, sunt multe moduri în care te putem ajuta să obții performanțe maxime - fie că îți oferim combustibilul pentru alergare sau energia pentru un șut mai puternic. Indiferent de nivelul la care activezi, cu combustibilul potrivit în rezervor vei fi pregătit pentru succes.

Să fie clar - nu există nici un supliment pe lumea asta care să te ducă din Liga a 2-a la Campionatul Mondial peste noapte și nimic nu poate înlocui perseverența în antrenament, alimentația sănătoasă și echilibrată și somn bun și destul. Dar, utilizate pe lângă toate acestea, suplimentele potrivite oferă un impuls binevenit spre obiectivul spre care țintești.

În acest articol vom acoperi următoarele subiecte:

Cele mai bune suplimente înainte de efort

Cele mai bune suplimente în timpul efortului

Cele mai bune suplimente după efort

Prevenirea accidentărilor

Cele mai bune suplimente înainte de efort

THE Pre-Workout+

Cu toții vrem să începem tare. THE Pre-Workout+ face parte din cel mai recent trio inovator al nostru - PhaseTech™ - noua generație de nutriție sportivă.

Este o combinație puternică concepută cu un sistem exclusiv de livrare al nutrienților prin microperle care oferă energie în două faze, încât să reziști întreaga durată și să și termini în forță.

Poți să uiți de cafeaua dinainte de meci, cofeina inclusă îți va oferi energia de care ai nevoie. Este un ingredient super-eficient, despre care studiile au dovedit că întârzie apariția oboselii1, crește puterea2, și ameliorează concentrarea – perfect atunci când te pregătești pentru orice sport.

 

Creatină     

Asupra creatinei s-au realizat cercetări intense și îndelungate de-a lungul a zeci de ani, fiind unul dintre cele mai sigure și studiate suplimente din lume, și este dovedită a crește performanțele fizice în exerciții de intensitate mare și durată scurtă.

Într-un studiu pe jucători de fotbal în Journal of Sports Sciences, suplimentarea cu creatină a crescut puterea musculară, în special în timpul sprinturilor intermitente.

Un alt studiu, pe 18 înotători profesioniști, atât bărbați cât și femei, a observat că suplimentarea cu creatină de-a lungul a nouă zile a crescut în mod semnificativ viteza la înotul pe 100 de metri, față de grupul care a primit placebo.

Deci, indiferent care este sportul tău, creatina te va ajuta. Îți oferim o gamă de suplimente de înaltă calitate din care poți să alegi, de la super-convenabilele Tablete de creatină monohidrat, la pudra de Creatină Creapure® fin micronizată.

 

Cofeină pură

Aceste tablete sunt perfecte atunci cât ai nevoie de un impuls rapid - și vin fără caloriile suplimentare ale unui latte. Dovedite a întârzia apariția oboselii1 și a te ajuta să te antrenezi mai mult, cu mai multă putere, cofeina este un ingredient important în orice pre-workout.

 

Aminoacizi esențiali

Aminoacizii sunt cărămizile din care sunt construite proteinele, care te ajută să îți dezvolți și menții masa musculară. Este extrem de important să ai rezerve de aminoacizi pentru orice sport în care îți folosești mușchii - de la HIIT la sporturi de rezistență - practic, toate sporturile.

Am conceput o tabletă ușor de luat care îți oferă toți aminoacizii de care are nevoie corpul tău.

 

100% Ovăz instant  

Un mod excelent de a-ți începe dimineața sau de a te realimenta după o zi de muncă - Ovăzul instant poate fi savurat oricând și oriunde dorești o sursă bună de carbohidrați de calitate, de care corpul tău are nevoie pentru energie.

Au un conținut redus de zahăr, ridicat de fibre, iar pe deasupra au și 11g de proteine per servire, care te ajută să îți dezvolți și menții masa musculară - susținându-ți antrenamentele.

 

Baton proteic cu ovăz și zer

Gustarea supremă de zi cu zi pentru a te alimenta înainte de efort - aceste batoane flapjack conțin câte 22g de proteine și 38 de carbohidrați, pentru a te ajuta să reziști până la final.

Batoanele proteice cu ovăz și zer sunt create cu o combinație de înaltă calitate de proteine din zer și proteine din lapte, care te ajută să dezvolți și menții musculatura de care ai nevoie - perfect pentru toate scopurile tale. Ovăzul măcinat îți oferă un impuls de carbohidrați de înaltă calitate, ca să te refaci mai bine după efort și să fii gata pentru următoarea sesiune.

Cele mai bune suplimente în timpul efortului

THE Amino+

Alt supliment din colecția noastră premium PhaseTech™, THE Amino+ te va ajuta să îți reduci timpul de refacere și să te simți bine - ceea ce poate fi extrem de util, în special dacă descoperi că ești în echipa care pierde.

Amestecul conține 6g de BCAA per servire, aceștia fiind aminoacizi esențiali pe care corpul tău nu îi poate produce singur. Au un rol primordial în dezvoltarea mușchilor, practic inițiind creșterea și accelerând rata sintezei proteice, în același timp reducând degradarea proteinelor din mușchi. 

Am inclus și glutamină, care este un aminoacid cu roluri cheie în sinteza proteică și contracția musculară9.

Utilizând tehnologia noastră unică PhaseTech™ cu microperle, toți acești aminoacizi sunt încapsulați într-o glazură fluidizată - încetinindu-le digestia pentru a-ți oferi un flux constant în loc unui vârf rapid.

Proprietățile de ameliorare a stării de spirit vin din adaosul de Ashwaganda. Această este o plantă erbacee naturală utilizată de mult în remedii tradiționale și căreia încep să îi fie recunoscute proprietățile antiinflamatoare  și antioxidante.

 

Electroliți esențiali 100%

A rămâne hidratat este vital în orice sport sau tip de efort. Iar atunci când transpiri, nu pierzi doar apă ci și electroliți importanți.

Aceștia sunt necesari în corp pentru a asigura energia electrică pentru funcții critice, precum funcționarea nervilor și a mușchilor11. Electroliții noștri esențiali 100% sunt un amestec al celor patru electroliți esențiali - sodiu, potasiu, calciu și magneziu - și este super ușor să adaugi apă sau suc pentru o băutură reconfortantă în mijlocul antrenamentului.

 Gel Energy Elite

Fie că ești la jumătatea unei meci de calificare sau departe într-un semi-maraton - ai nevoie de un impuls rapid de energie ca să îți încarci bateriile cu un minim de efort.

Plicurile noastre de gel energetic sunt perfecte să te aștepte pe marginea terenului, pentru că aproape nu va fi nevoie să faci vreo pauză ca să te bucuri de ele. Nu ai de amestecat sau pregătit nimic, doar rupi capătul plicului și storci în gură gelul.

Oferind 25g  de carbohidrați rapid digerabili, sunt o soluție ideală pentru a-ți reîncărca rezervele de glicogen, care nu o să îți creeze probleme digestive. În plus, conțin un amestec de electroliți pentru a te ajuta să înlocuiești sărurile esențiale pe care le pierzi prin transpirație, împreună cu o matrice de vitamine B pentru a reduce senzația de oboseală.

Cele mai bune suplimente pentru după efort

Amestec Extreme pentru recuperare

Studiile au observat că suplimentele care combină carbohidrații cu proteina sunt cele mai eficiente pentru a reface glicogenul muscular după efort13, acesta fiind exact motivul pentru care acest amestec puternic ar trebui să facă parte din rutina ta post-antrenament.

Amestecul Extreme pentru recuperare conține 28g de proteină la suta de grame, împreună cu 47g de carbohidrați din porumb cerat și maltodextrină - ideal pentru refacerea de după efort.

Am inclus pe lângă acestea și aminoacizii esențiali, L-leucină și L-glutamină, care sunt cheia sintezei proteice musculare, și care pot ajuta la reducerea daunelor musculare datorate antrenamentului.

 

THE Whey+

Pudra proteică supremă - este exact ce vrea corpul tău după ce te-ai antrenat intens pe zgură, gazon, sau în sală.

THE Whey+ este amestecul nostru premium din cel mai pur izolat proteic din zer cu GroPlex™ — o combinație dinamică de proteine cu digestie rapidă și lentă — pentru un shake care oferă un flux constant de proteină împreună cu un impuls rapid pentru a porni creșterea musculară.

În plus, am inclus tehnologia noastră unică de eliberare treptată, cu microperle de BCAA, leucină și glutamină, care optimizează refacerea. Cu acesta în kitul tău, te vei reface înainte să îți dai seama. 

Prevenirea accidentărilor

Poate sună evident, dar a avea grijă de corpul tău este un pas simplu către creșterea performanțelor sportive.

Antrenamentul și competiția îți pot solicita puternic corpul, în special articulațiile și oasele, indiferent de vârstă. Le poți proteja și preveni o accidentare gravă, sau o dependență timpurie de un baston, cu ajutorul acestora:

 

Glucozamină HCL & Condroitină

Compuși naturali care se găsesc în corp, glucozamina și condroitina sunt componente ale cartilajului, care au rol în amortizarea impacturilor pe încheieturi în timpul deplasării.

Mai multe studii au observat că suplimentarea cu glucozamină și condroitină poate ameliora simptomele gonartrozei (artroză a genunchiului)18, iar într-unul din ele, pacienți cu durere moderată spre severă care au avut parte de suplimentare cu condroitină de asemenea au avut ameliorări semnificative ale edemului articular19 – așadar, pentru a combate asta, poți încerca tabletele noastre de Glucozamină HCL & Condroitină.

 

Calciu & Magneziu

Aceste două minerale esențiale pot fi un supliment valoros în antrenament, ambele jucând roluri cheie în funcționarea normală a musculaturii și în sănătatea osoasă. Magneziul este de asemenea implicat în sinteza proteică normală, făcând aceste tablete conveniente perfecte pentru a te ajuta indiferent de scop.

 

Multivitamine zilnice

A-ți asigura aportul de vitamine este extrem de important pentru starea ta de sănătate cât și pentru performanțele tale sportive, acestea fiind implicate în multe funcții importante din corpul tău, astfel încât să te poți antrena și simți fit și sănătos.

Tabletele noastre de Multivitamine zilnice sunt un mod simplu și rapid de a-ți asigura aportul zilnic recomandat din șapte vitamine esențiale — susținându-ți sistemul imunitare, sistemul nervos și metabolismul.

În plus, vitaminele C și E sunt și antioxidanți, ceea ce înseamnă că te pot ajuta să reduci inflamația după efortul intens. Un studiu în Sports Medicine despre rolul antioxidanților în prevenirea daunelor musculare produse de antrenament a concluzionat că aceste vitamine pot fi recomandate celor care fac eforturi intense în mod regulat.

 

Îmbrăcăminte cu compresie

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

S-ar putea să fii tentat să pui pe tine niște pantaloni de trening confortabili și un hanorac asortat imediat după un meci greu, dar ai încredere în noi, îmbrăcămintea cu compresie te va ajuta mult mai mult să te refaci.

Îmbrăcămintea cu compresie de calitate aplică o presiune care ajută circulația sângelui, ține mușchii calzi și crește fluxul sanguin. Aceasta te poate ajuta să îți revii mai repede de la inflamație sau o acumulare de acid lactic.

Un studiu în of Sports Medicine and Physical Fitness a observat că oxigenarea țesuturilor a fost semnificativ mai mare într-un grup de sportivi care purtau colanți compresivi față de altul care nu purta — așadar, s-ar putea să merit să îți faci un upgrade la garderoba de sală.

Avem o gamă variată de îmbrăcăminte compresivă de înaltă calitate pentru a te ajuta să te refaci rapid — vezi Colanții Charge cu compresie și Bluza sport Charge cu compresie cu mânecă lungă. Ambele sunt sunt făcute cu o croială mulată pentru susținerea supremă, împreună cu panouri din plasă și tehnologie de eliminare a transpirației ca să te mențină uscat și confortabil.

   Referințe

  1. Graham, T., Rush, J. and Soeren, M. (1994). Caffeine and Exercise: Metabolism and Performance. Canadian Journal of Applied Physiology, 19(2), pp. 111-138.
  2. Graham, T. (2001). Caffeine and ExerciseSports Medicine, [online] 31(11), pp.785-807.
  3. Directorate General Health and Food Safety.
  4. Kimura, K., Ozeki, M., Juneja, L. and Ohira, H. (2007). Biological Psychology, 74(1), pp.39-45.
  5. Volek, J. S., Kraemer, W. J., Bush, J. A., Boetes, M., Incledon, T., Clark, K. L., & Lynch, J. M. (1997). Creatine supplementation enhances muscular performance during high-intensity resistance exerciseJournal of the American Dietetic Association97(7), 765-770.
  6. Hespel, P., Maughan, R. J., & Greenhaff, P. L. (2006). Dietary supplements for footballJournal of Sports Sciences24(07), 749-761.
  7. Grindstaff, P. D., R. B. Kreider, R. Bishop, et al. Effects of creatine supplementation on repetitive sprint performance and body composition in competitive swimmersInt. J. Sport Nutr.7:330-346, 1997.
  8. Blomstrand, E., Eliasson, J., Karlsson, H. K., & Köhnke, R. (2006). Branched-chain amino acids activate key enzymes in protein synthesis after physical exerciseThe Journal of nutrition136(1), 269S-273S.
  9. Higashiguchi, T., Hasselgren, P. O., Wagner, K., & Fischer, J. E. (1993). Effect of glutamine on protein synthesis in isolated intestinal epithelial cells.Journal of Parenteral and Enteral Nutrition17(4), 307-314.
  10. Mishra, L. C., Singh, B. B., & Dagenais, S. (2000). Scientific basis for the therapeutic use of Withania somnifera (ashwagandha): a reviewAlternative medicine review5(4), 334-346.
  11. Magnesium contributes to electrolyte balance. Calcium contributes to normal muscle function and neurotransmission. Potassium contributes to normal muscle function and normal function of the nervous system.
  12. Vitamin B contributes to the reduction of tiredness and fatigue.
  13. Ivy, J. L., Goforth Jr, H. W., Damon, B. M., McCauley, T. R., Parsons, E. C., & Price, T. B. (2002). Early postexercise muscle glycogen recovery is enhanced with a carbohydrate-protein supplementJournal of Applied Physiology93(4), 1337-1344.
  14. Carbohydrates contribute to the recovery of normal muscle function after highly intensive and/or long lasting physical exercise leading to muscle fatigue and the depletion of glycogen stores in skeletal muscle. The beneficial effect is obtained with the consumption of carbohydrates, from all sources, at a total intake of 4 g per kg body weight, at doses, within the first 4 hours and no later than 6 hours, following highly intensive and/or long-lasting physical exercise leading to muscle fatigue and the depletion of glycogen stores in skeletal muscle.
  15. Dekkers, J. C., van Doornen, L. J., & Kemper, H. C. (1996). The role of antioxidant vitamins and enzymes in the prevention of exercise-induced muscle damageSports medicine21(3), 213-238.
  16. Anthony, J. C., Anthony, T. G., & Layman, D. K. (1999). Leucine supplementation enhances skeletal muscle recovery in rats following exerciseThe Journal of nutrition129(6), 1102-1106.
  17. Bringard, A., Denis, R., Belluye, N., & Perrey, S. (2006). Effects of compression tights on calf muscle oxygenation and venous pooling during quiet resting in supine and standing positions.Journal of sports medicine and physical fitness46(4), 548.
  18. Philippi, A. F., Leffler, C. T., Leffler, S. G., Mosure, J. C., & Kim, P. D. (1999). Glucosamine, chondroitin, and manganese ascorbate for degenerative joint disease of the knee or low back: a randomized, double-blind, placebo-controlled pilot studyMilitary medicine164(2), 85-91.
  19. Hochberg, M. C., & Clegg, D. O. (2008). Potential effects of chondroitin sulfate on joint swelling: a GAIT report. Osteoarthritis and cartilage16, S22-S24.

 

 

Lauren Dawes
Scriitor si expert
Vezi profilul lui Lauren Dawes

Lauren este absolventă de literatură engleză originară din sud. Ea a iubit mereu înotul și a descoperit beneficiile antrenamentului cu greutăți în ultimii ani și are foarte mult spațiu pentru a îmbunătăți clasa ei de yoga săptămânal.

În weekend de obicei gătește sau mănâncă un fel de brunch și se bucură de rețele noi pe care le descoperă cu colegii ei de cameră - mai ales că nu respectă obiceiurile stundețești și gătește tot felul de lucruri. Cu toate acestea, ea crede foarte mult în menținerea unui echilibru între sală și gin.

Aflați mai multe despre experința lui Lauren aici.

myprotein