Suplimente

Top 7 suplimente pentru atletii de Crossfit

Crossfit se rezuma in totalitate la rezistenta, putere si intensitate ridicata. Un antrenament de Crossfit (WOD) are efectul de a distruge complet fibrele tale musculare. Dieta si suplimentarea sunt esentiale pentru a te reintoarce in joc si de a te duce la un nivel mai inalt. Fara ele nu vei fi capabil niciodata sa treci peste plafonare. In acest articol vom prezenta 7 cele mai bune suplimente pentru Crossfiteri. Aceasta lista este bazata pe opiniile mai multor Crossfiteri de pretutindenile web-ului. Nu e lista noastra- e lista voastra.

WHEY PROTEIN

Contrar a ceea ce ai putea crede, Whey Protein nu este utilizata exclusiv in bodybuilding. Toti atletii, inclusiv cei de Crossfit, au nevoie de proteine pentru a repara tesutul muscular si de a creste masa musculara si puterea. Fibrele musculare sunt construite cu amino acizii din moleculele proteinelor tale.

Beneficiile whey protein asupra performantelor sportive au fost sprijinite de dovezi stiintifice solide. Daca vrei sa te recuperezi rapid intre antrenamentele tale si sa fii capabil sa reduci durata necesara efectuarii WOD –ului, ar trebui neaparat sa consumi un supliment de proteine inainte si dupa antrenamente.

Indiferent de ce sport vorbim, whey protein ar trebui sa fie mereu prima pe lista ta de suplimente.

VITAMINA D3

Ai putea fi surprins sa vezi Vitamina D3 ocupand locul doi pe o lista de suplimente dar ar trebui neaparat sa fii atent la acest supliment tot-in-unul. Literatura stiintifica a aratat vitamina D3 ca fiind absolut esentiala pentru sanatatea generala. Aceasta vitamina este importanta nu doar pentru imputernicirea sistemului imunitar (prin lupta cu radicalii liberi) ci si pentru cresterea absorbtiei de calciu in oase. Miscarile intense de Crossfit solicita multa presiune asupra oaselor si articulatiilor. Oasele fragile vor duce in cele din urma la accidentari si vor deteriora dezvoltarea ta. Vitamina D3 contribuie la o structura osoasa sanatoasa.

Dar stai – beneficiile vitaminei D3 nu se opresc aici! Cercetarile cu atleti au aratat ca aceasta vitamina puternica, imbunatateste puterea prin cresterea contractiilor fibrelor musculare cu contractie rapida. Pentru a incheia sus, afecteaza de asemenea si nivelurile de testosteron seric. Niveluri adecvate de vitamina D inseamna mai multa masa musculara fara grasime si mai putina grasime corporala.

1800x672-gs-wk20-gr-zone-4

BETA-ALANINA

Desi e un supliment mai putin la moda, beta-alanina este unul din cele mai promitatoare si bine sustinute de literatura stiintifica. In interiorul corpului, acest amino acid se leaga cu L-histidina pentru a forma carnosina, o dipeptida responsabila pentru neutralizarea cresterii aciditatii in celulele musculare, cauzata de descompunerea acidului lactic in ioni de lactat si ioni de hidrogen. Acesta va amana momentul cand vei deveni epuizat si iti va permite sa te antrenezi pe o perioada mai indelungata. Conform unei meta-analize publicate in 2012, beta-alanina pare sa fie cel mai utila in activitati cu durata intre 60 si 240 de secunde. Cam asta este Crossfit!

OMEGA 3

Beneficiile acizilor grasi Omega 3 sunt nenumarate: imbunatateste sanatatea cardiovasculara, are un efect pozitiv asupra constientizarii mentale si a starii creierului, lupta impotriva inflamatiilor, imbunatateste profilul lipidic, pune la dispozitie combustibil util pentru corp si – pregatiti-va sa fiti uimiti- stimuleaza sinteza proteinelor. Omega 3 ar trebui sa fie un necesar pentru fiecare atlet Crossfit ce doreste cu adevarat sa devina mai bun si mai bun de fiecare data

GLUTAMINA

Glutamina  joaca un rol crucial in intretinerea unui sistem imunitar capabil. Glutamina este combustibilul principal pentru limfocite, macrofage si neutrofile, celule importante din sistemul imunitar. Stiinta arata ca dupa exercitii intense, apararea ta este scazuta, in mare parte datorita faptului ca si nivelurile tale de glutamina sunt de asemenea in scadere. Suplimentarea de glutamina ofera corpului toate uneltele necesare pentru a lupta cu infectiile.

Glutamina de asemenea poate stimula sinteza proteinelor si sinteza glicogenului si contribuie la eliminarea amoniacului, un metabolit generat in timpul antrenamentului.

GLUCOZAMINA SI CONDROITINA

Asa cum am mai spus, antrenamentele solicitante de Crossfit pun multa presiune pe oase si in special pe articulatii. Nu este neobisnuit sa auzi oameni plangandu-se despre cum Crossfit le-a ranit articulatiile umerilor sau incheieturilor. Acestea pot fi evitate cu usurinta prin consumarea unui supliment ce contine glucozamina si condroitina, doua ingredient ce au fost bine studiate cu capacitatea de a fortifia articulatiile.

ZMA

ZMA contine zinc, magneziu si vitamina B6. Cele doua minerale sunt cunoscute pentru rolul lor important in repararea tesuturilor si calmarea sistemului nervos pentru a te ajuta sa dormi mai bine. Vitamina B6 ia parte in procesele producatoare de energie. Pe langa acestea, daca nivelurile tale de testosteron sunt sub normal, ZMA le va creste inapoi la normal, prin urmare contribuind la cresterea muschilor.

Am 28 de ani, sunt licentiat in Jurnalism si master in FAACTS (finantarea si administrarea afacerilor in comert, turism si servicii) si certificat ca instructor de fitness, recunoscut inclusiv de European Fitness Association. Am practicat sport de mic copil, cu sala am luat contactul de pe la 17ani, iar treptat a devenit o vocatie acest domeniu. Profesez ca si instructor de fitness iar munca pentru propriul corp mi-a adus inclusiv o aparitie in revista Men’s Health din Romania.Radu Telcian

Radu Telcian

Scriitor si expert

Radu Valeriu Telcian, este scriitorul nostru. Radu este certificat ca instructor de fitness de către Asociația Europeană de Fitness ( EFA) și de către Ministerul Muncii, Familiei și protecției sociale și de către Ministerul Educației, Cercetării, Tineretului și Sportului din România. Pe lângă aceste certficări, este într-o continuă cercetare și studiu în ceea ce privește fitness-ul și sănătatea generală a corpului și minții. Radu este și atras de scris, fiind licențiat în Jurnalism, combinând în mod optim cele două domenii prin articole și postări în social media. Pasiunea pentru fitness și sport i-a adus și o colaborare cu Arsenal Romania Supporters Club, unde a scris editoriale, cronici și avancronici bazate pe analize sportive, evidențiindu-și calitățile de scriitor. Experiența sa ca și instructor de fitness se întinde pe mai mulți ani, timp în care a motivat și îndrumat numeroase persoane, oferindu-le informații și suportul necesar, adaptat în antrenamente pentru fiecare individ, pentru a obține rezultatele dorite și pentru a atinge si menține un stil de viață sănătos și activ. Călătoria sa în domeniul fitnessului și a sportului poate fi urmărită și în social media pe canale precum https://www.facebook.com/radu.telcian și https://www.instagram.com/radu_telcian/. În timpul său liber, Radu este mereu atent la cele mai noi detalii din domeniul fitnessului și al sportului, concentrându-se în ultima perioadă pe informații în domeniul antrenamentelor pentru mobilitatea corpului. Radu încearcă să își conducă viața prin aceste trei idei: Acționează, Motivează și Inspiră.


Radu iubeste...


Doreşti să cumperi produsele noastre? Vezi ce oferte ţi-am pregătit la noi pe site. Cumpără Acum