Skip to main content
Nutriție

Ce este un superaliment – Myprotein Blog

Ce este un superaliment – Myprotein Blog
Myprotein RO
Scriitor si expert3 ani Ago
Vezi profilul lui Myprotein RO

Cu ajutorul unor alimente îți pot atinge mai ușor aportul proteic dorit precum și macronutrienții de care corpul are nevoie pentru a funcționa cât mai bine. Îți prezentăm super-alimentele. Ne concentrăm pe alimente cu beneficii dovedite științific care îți vor îmbunătăți sănătatea și care te vor ajuta să-ți atingi scopurile. Așadar, să vedem cu exactitate ce înseamnă un super-aliment și îți vom prezenta câteva dintre acestea.

Ce este un Superaliment

Termenul de „superaliment” nu are o definiție exactă și se referă adesea la alimente care au beneficii pentru sănătate. Știm cu toții că fructele, legumele și grăsimile sănătoase sunt bune pentru noi și vom avea foarte multe beneficii dacă le includem în dieta noastră.

Care sunt cele mai comune superalimente?Legume crucifere Chiar dacă varza, conopida, broccoli și varza de Bruxelles sunt sărace în calorii, acestea sunt considerate superalimente deoarece sunt bogate în fibre, au vitamine și minerale puternice, inclusiv folat, vitaminele A, C, K și fitonutrienți care pot ajuta la reducerea inflamației.

Spinach Spanacul este un superaliment bogat în nutrienți care oferă o mare varietate de beneficii pentru sănătate. Se poate folosi în salate, gătit sau în smoothie-uri. Spanacul este bogat în fibre, magneziu, potasiu și fier și conține chiar și proteine. Având vitamina K, A și vitamina C, studiile susțin că spanacul poate proteja celulele de deteriorarea oxidativă, previne inflamația și poate ajuta la pierderea în greutate.

Fructe de pădure Fructele de pădure sunt o alegere populară atunci când încercăm să slăbim, dar trebuie să avem grijă deoarece unele fructe au un conținut ridicat de zahăr. Deși sunt îndulcite în mod natural, acestea nu au carbohidrați. Fructele de pădure au fibre și antioxidanți și astfel au beneficii pentru sănătate, reduc inflamația, îmbunătățesc sănătatea inimii. Beneficiile acestor fructe sunt și mai bune atunci când corpul se află într-o stare metabolică.

Peștele gras Somonul, heringul și macroul sunt considerate superalimente datorită conținutului ridicat de acizi grași polinesaturați omega-3. Mai exact, acești pești au un conținut ridicat de acid eicosapentaenoic (EPA) și acid docosahexaenoic (DHA). EPA și DHA s-au dovedit a avea beneficii pentru sănătatea inimii și experții recomandă să se mânce două porții de pește gras în fiecare săptămână.

Usturoi În timp ce usturoiul este un ingredient cheie în multe feluri de mâncare, unii oameni insistă pe doze mari de usturoi atunci când vor să combată o boală. Este considerat un remediu pe bază de plante, usturoiul fiind folosit de secole pentru a trata infecțiile. Cercetările recente susțin că ajută la sănătatea inimii.

Nuci și semințe Nucile și semințele sunt cunoscute pe scară largă pentru beneficiile lor, în special pentru inimă. În timp ce profilurile nutriționale individuale ale nucilor și semințelor variază, toate contribuie cu fibre, vitamine și minerale care susțin sănătatea generală și reprezintă o sursă satisfăcătoare de grăsime sănătoasă.

Ciocolata neagră Ideea că ciocolata neagră ar putea fi de fapt bună pentru corpul uman ar putea fi cea mai interesantă descoperire științifică din secolul al XX-lea. Ciocolata neagră conține antioxidanți datorită conținutului său de cacao, acesta fiind benefic pentru sănătatea inimii. În timp ce ciocolata conține grăsimi și zahăr ( care nu sunt atât de bune pentru sănătatea inimii), ciocolata neagră are un procent mai mare de cacao și mai puține grăsimi și zaharuri. Încercați să găsiți un conținut de cacao de 70% sau mai mare.

Ceaiul verde În timp ce majoritatea tipurilor de ceai conțin compuși puternici pe bază de plante, ceaiul verde este o băutură super-alimentară deosebit de populară care are polifenoli, aceștia având beneficii pentru sănătate. Ceaiul verde conține antioxidanți care au beneficii de protecție pentru sănătate și pot fi folosiți ca nootrop pentru a ajuta la concentrare, energie și pierderea în greutate. Puteți bea ceai verde tradițional sau să-l amestecați un un shake proteic.

Avocado În timp ce avocado este o sursă delicioasă de grăsime sănătoasă pentru inimă, stiați că are un nivel ridicat de proteine și vitamine liposolubile? Vitaminele liposolubile sunt cheia sănătății noastre și sunt cel mai bine absorbite cu o sursă de grăsime sănătoasă, cum ar fi avocado. În plus, față de beneficiile pentru sănătatea inimii, adăugând avocado în dieta dvs. poate ajuta la prevenirea bolilor care vin odată cu vârsta. Avocado este, de asemenea, popular în produsele de înfrumusețare și ajută pielea să arate mai strălucitoare.

Reține

În timp ce, cele mai sănătoase tipare dietetice conțin o mare varietate de alimente pentru a varia aportul de nutrienți, aceste nouă superalimente reprezintă o modalitate excelentă de a aduce beneficii pentru sănătatea diferitor organe. Deși aceste alimente nu au efecte magice sau imediate, ele sunt o modalitate bună de a prelua controlul asupra unei diete și a unui stil de viață mai sănătos.

Myprotein RO
Scriitor si expert
Vezi profilul lui Myprotein RO
myprotein