Skip to main content
Training

Beneficiile antrenamentelor de sărituri | Sfaturi și exemple pentru începători

Beneficiile antrenamentelor de sărituri | Sfaturi și exemple pentru începători
Myprotein RO
Scriitor si expert5 luni Ago
Vezi profilul lui Myprotein RO

Cine spune că ridicarea greutăților într-o sală este singura modalitate de a te pune în formă și de a te simți bine? Există multe moduri diferite de a face un antrenament bun, chiar dacă nu vă place să ridicați greutăți sau să faceți cardio tradițional. Skipping-ul sau săritul coardei este o modalitate excelentă de a vă provoca, de a vă distra și de a vă pune în formă.

 

Pentru ce este bun Skipping-ul?

Skipping-ul este un antrenament rapid și eficient, perfect pentru cei care nu au timp, precum și pentru cei care doresc să se pună în formă, să ardă grăsimi, să piardă în greutate sau chiar să se provoace cu o nouă abilitate.

Pe lângă faptul că este bun pentru sănătatea inimii și pentru construirea unui sistem cardiovascular puternic, este, de asemenea, un antrenament extrem de versatil, care poate fi făcut cu puțin spațiu și poate fi folosit ca o încălzire, o răcire sau chiar încorporat într-un antrenament HIIT hardcore.

 

Beneficiile Skipping-ului

Skipping-ul are multe beneficii. Este o modalitate excelentă de a dezvolta rezistența, viteza și forța picioarelor, precum și de a dezvolta echilibrul și stabilitatea.

  

Skipping-ul este un antrenament eficient

Dacă doriți să fiți în formă fără a petrece ore întregi în sala de sport în fiecare săptămână, skipping-ul este un antrenament excelent. 10 minute de sărituri pe zi pot fi la fel de eficiente ca și 30 de minute de alergare pe zi. Așadar, dacă ești în criză de timp sau vrei un antrenament de intensitate mai mare pentru a obține rezultate mai bune, skipping-ul ar putea fi pentru tine. De asemenea, puteți adăuga intervale, schimbări de viteză și o varietate de tipuri de sărituri pentru a accelera și mai mult antrenamentele.

 

Skipping-ul stimulează sănătatea & cardio

Skipping-ul este un antrenament cardio care poate fi bun pentru sănătatea inimii. Așadar, dacă doriți să vă îmbunătățiți sănătatea cardiovasculară generală, skipping-ul este un antrenament excelent.

 

Skipping-ul provoacă corpul și mintea

Skipping-ul poate fi, de asemenea, o modalitate excelentă de a vă provoca mintea prin învățarea unei noi abilități. Mulți oameni nu au mai sărit din copilărie, așa că este o modalitate excelentă de a reînvăța o abilitate sau de a crește nivelul pentru cei care sar cu regularitate. Există atât de multe mișcări, tipuri de frânghii și stiluri de încercat care vă vor face să vă distrați și să vă stimulați mental - nici măcar nu veți simți că faceți exerciții fizice.

 

Skipping-ul ajută la coordonare și echilibru

Skipping-ul necesită mișcări ale întregului corp, cu partea superioară și inferioară a corpului lucrând împreună, iar coordonarea mână-ochi este crucială în această mișcare. Pe măsură ce vă perfecționați, vă veți îmbunătăți și coordonarea, ceea ce vă poate ajuta în alte antrenamente și în viața de zi cu zi.

De asemenea, este important să aveți un echilibru bun atunci când săriți, deoarece mișcarea vă cere să vă deplasați rapid între picioare. Pe măsură ce deveniți mai puternic și puteți sări mai mult și mai repede, echilibrul dvs. se va îmbunătăți, de asemenea, pe măsură ce vă construiți un core și un corp mai puternic.

 

Skipping-ul dezvoltă viteza

Pe lângă construirea rezistenței, skipping-ul este o modalitate excelentă de a construi viteza. Există o varietate de modele de picioare, stiluri de frânghii și antrenamente bazate pe intervale care vă pot ajuta să vă dezvoltați capacitatea corpului de a se mișca rapid. Dacă sunteți un sportiv pasionat, vă place să alergați sau pur și simplu doriți să vă mișcați mai repede, atunci adăugarea săriturii la antrenamentele dvs. vă poate ajuta să obțineți acest lucru.

 

Exerciții de sărituri

Sărituri de bază

Mișcarea fundamentală de sărituri - toți începătorii trebuie să stăpânească această mișcare înainte de a trece mai departe. Puteți folosi o coardă mai grea la început pentru a facilita învățarea. Aceasta este cea mai ușoară mișcare, dar și cea mai versatilă. O săritură simplă poate fi manipulată în funcție de viteză, de tipul de coardă și de timpul petrecut sărind.

 

Sărituri alternante

Odată ce ați stăpânit săriturile de bază, puteți adăuga intensitate trecând la săritura cu piciorul alternativ. Învățând să vă deplasați de la un picior la altul, veți contribui la creșterea vitezei, a rezistenței și a coordonării. Încercați să treceți de la săriturile de bază la cele alternate ca parte a unei perioade de interval.

 

Dublu sub

Dublul sub este o abilitate căutată atunci când vine vorba de sărituri - arta de a face ca frânghia să te înconjoare dintr-o singură săritură. Acest lucru necesită forță la nivelul core-ului și al picioarelor pentru a putea fi exploziv, forță la nivelul umerilor și al brațelor pentru viteza coardei. Este un exercițiu excelent pentru a vă antrena și mintea în timp ce încercați să stăpâniți mișcarea.

 

High knees 

Dacă vrei să iei cardio mai sus, încearcă high knees. Această mișcare vă va ajuta să vă ridicați ritmul cardiac, să vă întăriți picioarele și să vă oferiți un antrenament de intensitate mai mare.

 

Heel-to-toe steps  

Căutați să vă dezvoltați viteza și jocul de picioare? Atunci heel-to-toe este o modalitate excelentă de a te provoca. Un model distractiv de joc de picioare care poate fi folosit în orice antrenament de sărituri, vă poate ajuta să vă provocați coordonarea și viteza.

De ce să nu mergeți mai departe și să încercați săriturile ca parte a unui antrenament HIIT?

 

Skipping - sfaturi de antrenament

1. Săriți pe vârfurile picioarelor

Păstrați-vă genunchii moi și săriți ușor pe vârfurile picioarelor atunci când săriți. De asemenea, asigurați-vă că nu se ridică călcâiele de la sol în permanență.

2. Țineți mușchii stabilizatori implicați în mișcare

Core-ul tău te menține stabil, în poziție verticală și te ajută la sărituri. Construirea unui core puternic vă va ajuta să deveniți mai rapid și mai puternic.

3. Nu săriți prea sus

Păstrând picioarele mai aproape de sol te va face mai rapid și mai eficient atunci când sari, ceea ce înseamnă că nu vei obosi prea repede. Încearcă să rămâi relaxat prin intermediul corpului tău.

4. Folosește-ți încheieturile mâinilor, nu brațele și umerii

Este ușor să încerci să balansezi coarda folosind brațele și umerii, dar mișcarea frânghiei ar trebui să vină de la încheietura mâinii. Încercați să aruncați încheieturile mâinilor în afară cu brațele la înălțimea taliei și la un unghi de 45 de grade.

5. Păstrați-vă partea superioară a corpului în poziție verticală

Controlul părții superioare a corpului vă va ajuta să vă mișcați mai repede, mai eficient și vă va permite să munciți mai mult timp.

6. Intrați într-un ritm

Găsiți un ritm care funcționează pentru dumneavoastră. Acest lucru vă va ajuta să vă simțiți mai motivați și să vă bucurați de timpul petrecut la sărituri.

7. Luați coarda potrivită și lungimea potrivită

Acest lucru pare simplu, dar mulți oameni nu au lungimea potrivită de frânghie. Apăsați un picior în mijlocul frânghiei pe podea, iar mânerele nu ar trebui să fie mai înalte decât înălțimea sfârcurilor. De asemenea, puteți obține o varietate de tipuri de frânghii, în funcție de stilul de sărituri pe care doriți să îl învățați.

8. Nu vă opriți din exersat

Săritul la sărituri necesită timp pentru a prinde gustul, așa că nu vă opriți dacă nu vă prindeți imediat. Vei reuși în cele din urmă.

 

Noțiuni de bază pentru începerea antrenamentelor de sărituri

Acum că ați reținut toate mișcările și sfaturile, trebuie să vă asigurați că aveți tot ce vă trebuie pentru a începe și a face din primul antrenament de sărituri un succes. Iată de ce veți avea nevoie:

  • Coardă de sărituri (greutatea și înălțimea potrivite).
  • Îmbrăcăminte de gimnastică - purtați ceva confortabil care să vă susțină în timpul antrenamentului.
  • Covoraș de sărituri - nu vrei să te lovești de podea cu coarda, așa că un covoraș de sărituri te poate ajuta.
  • Sticlă de apă - pentru a vă asigura că rămâneți hidratat pe tot parcursul antrenamentului.
Cumpărați produsele esențiale aici:

Mesaj de reținut

Este bine să încercăm ceva distractiv sau să învățăm o nouă abilitate pentru a ne menține antrenamentele proaspete, iar săritul este o modalitate excelentă de a stimula sănătatea inimii, de a crește rezistența, de a construi rezistența și de a îmbunătăți echilibrul și coordonarea.

Sărind o modalitate excelentă de a vă provoca corpul și mintea, în plus, rezultatele pot veni mai repede decât cardio tradițional, cu o margine plăcută de asemenea. În plus, există atât de multă varietate în mișcările de sărituri și versatilitate în antrenamente.

Doriți mai multe sfaturi de antrenament?

CITIȚI URMĂTOARELE:

Myprotein RO
Scriitor si expert
Vezi profilul lui Myprotein RO
myprotein