Skip to main content
Antrenament

Descoperirea puterii sale bazată pe plante | Parcursul lui Josh în lumea fitnessului

Descoperirea puterii sale bazată pe plante | Parcursul lui Josh în lumea fitnessului
Evangeline Howarth
Scriitor si expert4 ani Ago
Vezi profilul lui Evangeline Howarth

Poate fi simplu să te aștepți să ai rezultate atunci când îți schimbi dieta precum și să cazi în obiceiuri nocive când ai o viață încărcată. Aceasta a fost căderea lui Josh din lumea fitnessului după ce a trecut de la a merge la universitate și a avea timp liber din plin la un loc de muncă de birou în jurul căruia e dificil să te adaptezi.

După ce a privit forma sa fizică de la rugby cum se îndepărtează ușor, a încercat o dietă vegană pentru a încerca să revendice un stil de viață sănătos. Din nefericire, asta nu înseamnă că toate obiceiurile nesănătoase s-au oprit- așa cum mulți au realizat, e nevoie de mai mult decât să renunți la carne și lactate pentru a vedea o diferență în forma ta fizică.  

Simțind că noul său regim nu îl ducea nicăieri, Josh s-a alăturat altora din biroul Myprotein la o provocare de fitness în care dieta și antrenamentele sale ar fi monitorizate strict și împinse la limită de antrenori personali la Hale Country Club și nutriționiști de la Kettlebell Kitchen. 

Te îngrijorezi că asemenea lui Josh dieta ta nu e ceea ce trebuie să fie? Descoperă cum s-a descurcat cu suișurile și coborâșurile programului aspru de nutriție și antrenament...

De ce te-ai oferit pentru parcursul în lumea fitnessului?

Înainte ca provocarea să și înceapă, deja adoptasem o dietă vegană la începutul anului- am decis să urmez Veganuary la începutul anului și am continuat de acolo. Am citit că adoptarea unei diete vegane te poate ajuta cu slăbitul în greutate. Asta a fost interesant pentru mine, nu doar pentru că voiam să devin vegan pentru motive etice dar și pentru beneficiile pentru sănătate de care auzisem.  

Pe parcursul a 9 luni de a fi vegan, am realizat că mâncând o dietă pe bază de plante nu însemna automat că voi slăbi în greutate. Așadar, am văzut provocarea ca pe o oportunitate bună de a slăbi într-un mod sustenabil prin a învăța să iau decizii de viață mai bune și să încep să mă antrenez corespunzător din nou.

Înainte de a începe acest parcurs, am jucat rugby timp de 15 ani dar după ce am început să lucrez la Myprotein în urmă cu aproximativ un an, nu m-am  mai antrenat în același mod ca la rugby sau în sală în timp ce mă adaptam la viața de birou. A fost o șansă grozavă să încep să mă antrenez corespunzător din nou și să utilizez produsele cu care lucrez zilnic.  

De la această provocare speram să slăbesc între 10-15 kg în greutate pe parcursul celor 12 săptămâni deoarece acumulasem între 8-10 kg pe parcursul anului prin alegeri de dietă nepotrivite și lipsă de mișcare- nu m-am antrenat suficient de des sau intens.  

Am dorit să fiu mai încrezător în corpul meu până la sfârșitul provocării precum și să încep să joc rugby din nou. Asta însemna să fiu mult mai în formă decât eram la începutul celor 12 săptămâni, când simțeam că nu pot să joc cum trebuie din cauza stării mele fizice.

Spune-ne despre călătoria ta pe parcursul celor 12 săptămâni

La începutul celor 12 săptămâni mi s-a părut descurajant să revin în sală și să mă dedic în totalitate unui program de antrenament. Eram ieșit din formă și nu puteam să am același randament în sală ca atunci când eram la universitate. Asta a fost frustrant și demotivant inițial dar cu ajutorul antrenorului meu personal Jamie, am știut că pot să fac îmbunătățiri rapid. 

Pe parcursul ultimelor 2 săptămâni ale călătoriei, mi-a fost greu să slăbesc mai mult- asta a fost frustrant deoarece mă țineam de dietă și de programul de antrenament. Ca rezultat, am început să mă antrenez mai intens și am devenit și mai strict cu nutriția mea.

Antrenamentele pe parcursul celor 12 săptămâni au devenit mult mai ușoare pe măsură ce am intrat din nou în rutina de a merge la sală. Am început să fac mai mult cardio în sală decât făceam înainte ceea ce uram, dar mulțumită antrenorului meu personal Jamie, am știut că era critic la ajutatul în a arăta și a mă simți mai bine. Partea nutrițională a devenit mai dificilă, crezând că dacă voi consuma o masă care să trișeze dieta sau o gustare nu va face o mare diferență- Jamie striga la mine când i-am spus asta!

Am început să văd progres fizic după 3-4 săptămâni și pe urmă din nou după 9-10 săptămâni- acesta a fost momentul când prietenii, familia și colegii au început să observe o mare schimbare.

Am început cu adevărat să observ o schimbare în progresul meu mental după 2 săptămâni când am observat că nu mai aveam pofte de mâncare și să mă țin de mesele oferite de Kettlebell Kitchen devenise mai ușor.

Ai fost surprins de ceva?

Am fost surprins de cât de ieșit din formă am fost la început. Nu am realizat cât de multă greutate am acumulat pe parcursul a 12 luni de stil de viață sedentar și efectul pe care îl va avea asupra capacităților mele de antrenament și mișcare. Am fost mult mai slăbit și ieșit din formă față de cum am fost înainte să încep serviciul. Primele săptămâni mi-au fost foarte dificile din această cauză. 

La început mi-a fost greu să mă adaptez la mesele controlate- asta m-a dezamăgit adesea când încercam să slăbesc înainte și a fost dificil să refuz oferte de mâncare sau să mănânc în oraș cu prietenii. 

Care a fost cel mai dificil moment al tău și cea mai mare tentație? Cum le-ai depășit?

Una dintre cele mai mari tentații pe care le-am descoperit pe parcursul celor 12 săptămâni a fost să spun nu ofertelor de mâncare și a ieși în oraș în weekend. A fost dificil să fiu strict cu dieta mea la serviciu dar în weekend a fost greu să evit băutul sau mâncatul pe lângă plan, cu familia și prietenii. 

Mi s-a părut frustrant că nu puteam să fac aceste lucruri deoarece restricțiile aveau un impact asupra vieții mele sociale însă faptul că am avut un termen concret de 12 săptămâni a făcut să fie mai ușor să mă țin de ele. A fost, de asemenea, mult mai ușor că alte persoane la serviciu treceau prin aceleași dificultăți emoționale și fizice așadar puteai oricând să vorbești cu cineva pentru a te simți mai bine. 

Un alt moment dificil a fost să nu mănânc în exces de ziua mea de naștere care a fost la două săptămâni după ce începusem. Am realizat că nu mă puteam răsfăța de ziua mea de naștere, fiind atât de devreme venită și a trebuit să mă asigur că muncesc din greu în timpul primelor săptămâni. Am sfârșit chiar prin a merge la sală și să mă antrenez de ziua mea de naștere. 

Ce te-a menținut motivat?

Să-mi urmăresc greutatea la sală și să văd progresul treptat în a slăbi chiar m-a ajutat să mă mențin motivat. 

Să mă antrenez alături de alte persoane care participau la provocare precum și să particip la sesiuni de circuite în grup în diminețile de vineri cu întreg grupul m-a ajutat să continui cu antrenamentele mele.  

Să mă antrenez cu antrenorul meu personal Jamie a fost, de asemenea, un imbold sănătos în direcția cea bună și m-a ajutat să mă mențin pe drumul ce bun. De asemenea nu am vrut să arăt gras când pozele mele urmau să apară pe site-ul Myprotein, așa că și asta m-a făcut să continui.

Ce ai învățat din această călătorie în lumea fitnessului?

Am învățat să adopt un stil de viață și o dietă echilibrată- spre deosebire de a da totul pentru o perioadă scurtă de timp și pe urmă să am un efect yo-yo. Este despre a opta pentru variante de stil de viață sustenabile, fie că este vorba despre dietă sau exerciții, care au avut un impact uriaș asupra rezultatelor mele.

Trebuie să faci mișcare consecvent și să mănânci corect consecvent. Am realizat că nu a trebuit să reduc drastic aportul de calorii deoarece asta s-ar fi sfârșit doar cu un mâncat compulsiv din cauza faptului că aș fi fost flămând. Prin mișcare intensă și consumul de mâncare mai bună am descoperit că nu eram atât de flămând și că puteam să permit o gustare ocazională.

Care sunt cele mai notabile schimbări pe care le-ai simțit?

Cea mai notabilă schimbare fizică este că acum pot să alerg timp de o oră fără să mă opresc în timp ce înainte nu aș fi stat niciodată mai mult de 20 de minute pe banda de alergare. 

Mental sunt mult mai încrezător în corpul meu și în aspectul meu, port haine mai strâmte decât am făcut-o în ultimul an. 

De care lucru ești cel mai mândru?

Nu am putut să aleg doar un lucru dar acestea sunt cele trei de care sunt cel mai mândru: 

  • Să fiu capabil să port haine pe care nu puteam să le port înainte de începutul celor 12 săptămâni și de asemenea să port blugi cu o mărime mai mică în talie. 
  • Să mă țin mai strict de dietă și mișcare decât am făcut-o vreodată la dietă.  
  • Să slăbesc 18 kg în greutate. 

Vei introduce vreuna din aceste schimbări în stilul tău de viață?

Voi continua să mă antrenez în sală de 4-5 ori pe săptămână pentru a-mi menține nivelul de fitness. De asemenea, voi continua să îmi suplimentez dieta cu produse Myprotein deoarece ma ajută să controlez cantitatea de calorii pe care le mănânc și mă opresc să consum alimente rele. De asemenea mă ajută să am un aport suficient de proteine în dieta mea pentru a crește masa musculară. 

Ce sfat le-ai da altora care pornesc în această călătorie?

Încearcă să setezi un început și sfârșit al parcursului pentru a avea ceva către ce să țintești spre deosebire de o călătorie nesfârșită în fața ta. Asta poate să însemne o perioadă de timp, o greutate sau o provocare fizică dar să ai o țintă finală este categoric important.

Evangeline Howarth
Scriitor si expert
Vezi profilul lui Evangeline Howarth

Evangelina a practicat sport de performanță de la o vârstă frage. În calitate de instructoare calificată de către RYA, ea știe care este importanța unei alimentații corecte pentru sporturile extreme și de anduranță, în special datorită experiențe sale în echipa GBR și fiind capitanul și antrenoarea primei echipe de la Universitate.

În timpul liber, lui Evangeline iubește alergatul - în special maratonul. Timpul liber și-l pretece practicând sporturile pe apă sau făcând drumeții. În nopțile ei favorite face sesiune de HIIT sau genuflexiuni în sală înainte de a se bucura de alimente picante și de o tonă de legume.

Vezi mai multe despre experiența lui Evie aici.

myprotein