Skip to main content
Nutriție

Cum să scapi de celulită – Myprotein Blog

Cum să scapi de celulită – Myprotein Blog
Myprotein RO
Scriitor si expert2 ani Ago
Vezi profilul lui Myprotein RO

Celulita este o parte foarte comună și normală a organismului. Există însă o dezbatere continuă în legătură cu acest subiect, despre modalitățile de a scăpa de celulita nedorită (sau dacă este posibil și ar trebui să fie încercat acest lucru). Acest articol te va ajuta să înțelegi ce este celulita de fapt și modalități subtile prin care o poți reduce. Este important de reținut faptul că celulita nu cauzează niciun fel de probleme de sănătate, fiind inofensivă din acest punct de vedere, așadar nu este nevoie să o reduci ca urmare a unor motive de sănătate. Însă dacă ești interesat de metode prin care să reduci celulita, acest articol te va ajuta.

Ce este celulita?

Multe persoane confundă celulita, fiind o mulțime de informații eronate în legătură cu acest subiect. Aspectul cheie de reținut este acela că celulita este complet normală. Celulita este pur și simplu o acumulare de țesut adipos care se mărește și presează spre țesutul de legătură cu pielea în zonele principale de depozitare a țesutului adipos. Acesta este motivul pentru care celulita are aspectul specific cu gropițe – găsită cel mai des în zona coapselor, fundului și stomacului. Dacă aspectul celulitei ti se pare neplăcut și încerci să o reduci, poți încerca următoarele metode.

Cum să reduci celulita

Este foarte normal să ai aceste acumulări de țesut adipos – de fapt, celulita poate fi influențată de o serie de factori precum predispoziția genetică, stilul de viață, nivelul de hormoni și nutriție. Acestea sunt câteva sfaturi care te pot ajuta să reduci celulita.

Efectul antrenamentelor și hidratării asupra celulitei

Activitatea fizică te poate ajuta să reduci celulita prin mai multe metode. Prin realizarea antrenamentelor de tip cardio cu scopul de a arde grăsimea, vei putea reduce procentul total de grăsime al organismului și astfel să reduci cantitatea de țesut adipos și celulită. Antrenamentele de rezistență sunt de asemenea o opțiune excelentă și le poți integra între antrenamentele de tip cardio. Antrenamentele de rezistență te vor ajuta să acumulezi masă musculară pe măsură ce reduci stratul de țesut adipos. Deshidratarea este un alt motiv care contribuie la aspectul neplăcut al celulitei. Apa contribuie la eliminarea toxinelor din organism și astfel le oprește din a fi eliminate la nivelul pielii, creându-se astfel pete, depozite de țesut adipos și mirosuri neplăcute. Consumul a 2-3L de apă zilnic este recomandat de autoritățile pentru sănătate și ar trebui respectat mai ales dacă este realizat un antrenament, pentru a reface rezervele de fluide ale organismului și astfel să fie evitată deshidratarea.

Alimentația care să reducă celulita

Nu există alimente specifice care creează celulita, fiind pur și simplu o acumulare de țesut adipos. Acestea fiind spuse, slăbitul poate fi însă obținut printr-un deficit caloric și antrenamente specifice. Creșterea cantității de proteine consumate, te va ajuta să acumulezi masă musculară pe măsură ce realizezi antrenamentele de rezistență. Proteinele au de asemenea calitatea de a menține senzația de sațietate pe o perioadă mai îndelungată, făcând deficitul caloric accesibil. Nu-ți fie teamă de carbohidrați. Sunt esențiali pentru energie.

Fumatul și alcoolul

Suntem cu toții conștienți că fumatul este un obicei dăunător pentru plămâni, gură, gât și inimă, dar cum rămâne cu pielea? Țigările conțin toxine care reduc debitul circulator periferic și restricționează aportul de oxigen către piele. Nicotina este componenta chimică care produce dependența și care reduce și capacitatea pielii de a se regenera, astfel făcând zonele cu celulită să pară mai neplăcute decât sunt de fapt. Caloriile pe care le consumăm din alcool nu pot fi utilizate corespunzător de către organism, ceea ce duce la depozitarea directă a acestora sub formă de grăsime atunci când este atins surplusul caloric (și acest surplus este foarte ușor de atins atunci când se consumă alcool). De asemenea, alcoolul conține toxine care pot influența procesul de îmbătrânire și pot produce balonarea stomacului și umflarea feței.

Mesaj de reținut

Este incredibil rezultatul pe care antrenamentul și un plan alimentar îl pot produce. Oricine poate începe prin creșterea cantității de apă consumată și apoi să continue prin a se antrena mai des. Acești pași, plus alte câteva decizii sănătoase, atunci când este posibil, te poate ajuta să reduci celulita. Însă amintește-ți – celulita este complet normală și de obicei apare prin predispoziție genetică – adică este posibil ca celulita să rămână chiar și după procesul de slăbire – și acest lucru este în regulă.

Myprotein RO
Scriitor si expert
Vezi profilul lui Myprotein RO
myprotein