Skip to main content
Nutriție

Evita zahărul | Top 5 moduri de a reduce aportul de zahăr

Evita zahărul | Top 5 moduri de a reduce aportul de zahăr
Myprotein RO
Scriitor si expert1 an Ago
Vezi profilul lui Myprotein RO
Pofta de zahăr este naturală, dar dacă simți că aportul tău este puțin prea mare, există modalități de a reduce aceste pofte. Chiar dacă zahărul ne oferă o creștere rapidă a energiei, adesea îl face să scadă la fel de repede. Așadar, schimbarea unei părți din aportul de zahăr cu surse de energie mai durabile vă va ajuta pe termen lung. Am adunat 5 sfaturi de top pentru a vă ajuta să reduceți consumul de dulciuri.

De ce ai vrea să reduci aportul de zahăr

Consumul excesiv de alimente și băuturi cu un conținut ridicat de zahăr poate însemna să depășești aportul caloric de întreținere. Acest lucru poate duce la creșterea în greutate, ceea ce crește riscul apariției mai multor boli legate de inimă.Zahărul liber este rău pentru dinții tăi, iar un consum mare poate duce la carii și carii.

5 sfaturi pentru a reduce zahărul

1. Educă-te

Înainte să te sperii și să renunți la tot ce se află în frigider, acordă-ți un moment pentru a înțelege recomandările oficiale despre zahăr și diferența dintre zaharurile naturale (fructe, legume, produse lactate) și zaharurile adăugate (batoane de ciocolată, prăjituri).Reducerea aportului de zahăr este mult mai ușoară atunci când ești conștient de conținutul de zahăr din alimentele pe care le consumi în mod regulat.

2. Regândește-ți băutura

Încercați să eliminați băuturile dulci de pe lista de cumpărături și să rămâneți hidratat ținând întotdeauna o sticlă de apă cu dvs. Amintiți-vă, 1 doză de suc poate avea până la 11 g zahăr, ceea ce, conform NHS, reprezintă aproximativ 1/3 din doza zilnică de zahăr a unui adult.

3. Înșelați-vă papilele gustative

Data viitoare când îți este greu să-ți ignori pofta de dulce, ia-ți o băutură.Ceaiurile de mentă, ghimbir și Chai vă vor ajuta să combateți aceste dorințe, țintindu-vă zona dulce fără supraîncărcare de zahăr. Există atât de multe soiuri din care să alegi, așa că nu te vei plictisi niciodată de același gust.

4. Fă cumpărăturile cu stomacul plin

Am fost cu toții la supermarket înfometați și am ajuns să luăm o tonă de mâncare care nu a fost niciodată pe lista noastră de cumpărături. Și există un motiv întemeiat pentru asta - aveți mai multe șanse să aveți poftă de zahăr atunci când vă este foame, așa că încercați să faceți cumpărături după ce ați mâncat o masă nutrițională plină, bogată în proteine și fibre. Acest lucru vă va menține plin și gata să mergeți liniștiți la cumpărături!

5. Aprovizionează-te cu bomboanele naturii

Fără adaos de zaharuri, satisface poftele de dulce și te menține sătul mai mult timp, ce ai putea cere mai mult? Fructele proaspete sunt calea de urmat. Fructele întregi sunt întotdeauna o opțiune mai bună pentru reducerea aportului de zahăr, deoarece conțin mai multe fibre și mai puțin zahăr decât smoothie-urile pre-preparate disponibile în supermarket.Sfat de top: Evitați fructele uscate dacă doriți să reduceți aportul de zahăr, deoarece producătorii adaugă adesea zahăr, concentrate și sirop pentru a îmbunătăți aroma.

Mesaj de încheiere

Este firesc să aveți pofte de zahăr, dar dacă depășiți ceea ce este recomandat, ar putea fi o idee bună să începeți să reduceți aportul. Există o mulțime de moduri în care poți face acest lucru, începând cu cumpărăturile mai inteligente, educându-te cu privire la alimentele și băuturile pe care le consumi în mod regulat și aprovizionarea cu zaharuri mai sănătoase, cum ar fi fructele și ceaiurile din plante.
Myprotein RO
Scriitor si expert
Vezi profilul lui Myprotein RO
myprotein