Skip to main content
Rețete

Cum să faci shake-uri înlocuitoare de mese în casă

Cum să faci shake-uri înlocuitoare de mese în casă
Myprotein RO
Scriitor si expert1 an Ago
Vezi profilul lui Myprotein RO
Uneori pur și simplu nu avem timp să ne pregătim o masă potrivită sau nu avem timp să o savurăm cum se cuvine. Pentru cei serioși în atingerea obiectivelor nutriționale, dar care se luptă cu stresul și agitația zilnică, acest lucru se poate rezuma la shake-uri înlocuitoare de masă.Deși există multe opțiuni gata de băut pe piață, s-ar putea să doriți să vi-l preparați singur, ceea ce vă oferă control complet asupra a ceea ce include shake-ul. Acest articol vă va arăta planul pentru a vă prepara propriul shake înlocuitor de masă și vă va sugera câteva rețete de shake pentru un înlocuitor de masă de casă.Shake-urile sunt grozave ca un mic dejun rapid sau un răsfăț în acele zile fierbinți de vară.

Cum să faci shake-uri pentru înlocuirea mesei în casă

Alege o bază de carbohidrați

Carbohidrații sunt sursa de energie preferată a organismului nostru – ușor de digerat și de folosit ca și combustibil. Puteți alege una sau mai multe surse de carbohidrați – în funcție de câte calorii doriți să adăugați. Câteva exemple sunt ovăzul sau o banană (bananele congelate funcționează pentru un shake cremos).Laptele de soia și de vacă contribuie, de asemenea, cu niște carbohidrați (împreună cu proteine).

Alege o bază proteică

Proteina din zer, cazeina, iaurtul sau laptele (migdale, soia, nucă de cocos, lapte de vacă) sunt opțiuni populare, dar poți folosi și proteine din soia, fasole sau mazăre, în funcție de preferințe.

Alege un fruct / o legumă

Exemple de legume care funcționează bine includ spanacul și kale (nici măcar nu le vei gusta!); fructele ideale ar fi fructele de pădure, merele, mango, ananasul (fructele sau legumele congelate funcționează bine și economisesc foarte mult timp și bani).Nu numai că fructele adaugă aromă, dar atât fructele, cât și legumele contribuie cu micronutrienți (vitamine și minerale) care sunt esențiale atunci când înlocuiesc o masă.

Alege o opțiune bogată în grăsimi

Untul de nuci, semințele de chia, avocado, semințele de in și nuca de cocos deshidratată se amestecă bine, pe lângă faptul că oferă shake-ului tău un plus de aromă. Semințele și nucile adaugă un plus de proteine și fibre, în timp ce avocado face shake-ul tău foarte cremos.Grăsimile sunt esențiale în dieta noastră pentru o sănătate optimă și vă pot ajuta să vă mențineți mulțumit atunci când înlocuiți o masă. Dacă încercați să vă îngrășați, grăsimile sunt cea mai bună modalitate de a adăuga cu ușurință calorii.

Extraopțiuni opționale

Cuburile de gheață sau o linguriță de gumă xantan pot fi folosite pentru a vă îngroșa shake-ul, dându-i textura unui milkshake delicios! Flavdrops adaugă un plus de aromă oricărui shake, făcându-l super gustos, fără calorii adăugate.

Boabele de Goji, sâmburele de cacao crude, polenul de albine, untul de arahide pudră sau pudra de cacao sunt, de asemenea, adaosuri grozave shake-ului tău.După ce ați ales toate ingredientele, puneți-le pe toate într-un blender și amestecați. Blenderele de mare putere funcționează cel mai bine atunci când utilizați legume fibroase, nuci și semințe, în timp ce blenderele mai mici, de dimensiuni individuale, sunt ușor de utilizat și de curățat.

Rețete de shake pentru înlocuirea mesei

Shake Snickers 

This shake is not only delicious, but will satisfy your sweet tooth! If you’re looking to bulk, double the peanut butter and use full-fat milk.  Acest shake nu este doar delicios, dar îți va satisface pofta de dulce! Dacă doriți să măriți volumul, dublați untul de arahide și folosiți lapte integral.

- 1 cupă Impact Whey Protein – aromă de ciocolată 

- 150ml lapte la alegere - 1 lingură unt de arahide 

- 4-6 picături de FlavDrops – aromă de ciocolată și unt de arahide 

- Opțional: ovăz/banana- Aproximativ 10 cuburi de gheață 

Shake Smores 

Nu trebuie să stai lângă un foc de tabără pentru a obține acea aromă delicioasă. Acest shake este cu siguranță unul pentru cei care preferă dulcele.

- 1 cupă Impact Whey Protein – aromă de vanilie 

- 4-6 picături de FlavDrops – aromă de ciocolată 

- 2 lingură pudră de cacao neîndulcită - 1/2 linguriță scorțișoară - 150 lapte la alegere - Aproximativ 10 cuburi de gheață 

- Opțional: Ovăz pentru îngroșare 

- Garnitură: bezele 

 Shake Eton Mess

Fructele de pădure sunt unele dintre cele mai scăzute fructe în carbohidrați, pline cu vitamine și antioxidanți. Folosind lapte cu conținut scăzut de calorii și sărind peste adaosul de ovăz și banane, puteți face din acest un shake înlocuitor de masă cu conținut scăzut de carbohidrați pentru pierderea grăsimilor.

- 1 cupă Impact Whey Protein – aromă de vanilie 

- 4-6 picături de FlavDrops – aromă de căpșuni 

- O mână de fructe de pădure congelate - 150ml lapte la alegere sau apă 

- Opțional: Ovăz sau banana 

- Garnitură opțională: mai multe fructe de pădure și sirop de căpșuni fără zahăr adăugat 

Shake de caramel sărat

O aromă clasică, acest shake de caramel sărat va deveni cu siguranță unul dintre preferatele tale. Și cu beneficiul suplimentar al unui boost de cafea, acesta este perfect pentru trezirea de dimineață.

- 1 cupă Impact Whey Protein – salted caramel flavour 

- 1 linguriță granule de cafea instant 

- 4-6 picături de FlavDrops – aromă de toffee 

- 150ml lapte la alegere sau apă - Aproximativ 10 cuburi de gheață 

- Ovăz sau banana 

- Opțional: 1 linguriță de gumă xanthan pentru îngroșare 

Cauți un shake vegan bogat în proteine? Înlocuiți Impact Whey cu produsul nostru Vegan Blend.

Mesaj de încheiere

Acestea sunt doar câteva exemple ale shake-urilor noastre preferate, dar formula de carbohidrați, plus proteine, plus grăsimi, oferă opțiuni nesfârșite pentru a vă prepara propriul shake de casă, înlocuitor de masă.Înviorătoare într-o zi fierbinte și suficient de sățioase pentru a vă menține plin de energie, aceste shake-uri sunt cu siguranță aspirante pentru a deveni produse de bază în bucătărie.
Myprotein RO
Scriitor si expert
Vezi profilul lui Myprotein RO
myprotein