Skip to main content
Rețete

Aripioare la friteuza cu aer

Aripioare la friteuza cu aer
Lauren Dawes
Scriitor si expert11 luni Ago
Vezi profilul lui Lauren Dawes

Este weekend și vrei un răsfăț care să nu-ți afecteze obiectivul si sa nu fie costisitor. Ei bine, aceste aripioare de pui făcute în casă în friteuza cu aer sunt soluția perfectă.

Nu numai că sunt gata în mai puțin de o jumătate de oră, dar au un exterior crocant irezistibil și vin înăbușite cu mult sos de bivoliță picant. Iată ceva de care trebuie să te bucuri.

Sunt surprinzător de simplu de facut și vor deveni rapid o rețetă de prăjit cu aer la care să apelezi de fiecare dată când primești câțiva prieteni sau pur și simplu vrei să te relaxezi într-o zi la un meci.

S-ar putea să vi se pară o gustare super-indulgentă, dar fiecare porție are sub 250 de calorii și este încărcată cu 20 g de proteine, ideal pentru a vă susține antrenamentul în cel mai gustos mod.

Ești mai degrabă genul de persoană care adora mancarurile extra iuti? Nu vă sfiiți cu pudra de ardei iute.

Vreți o combinație completă? Asortați aceste aripioare cu un sos ranch sau cu o baie de brânză albastră.

https://youtu.be/c-zDn0S8z6I

Ingrediente

500 g aripioare de pui (aproximativ 12) Spray de gătit cu conținut scăzut de calorii 1/2 lingură de praf de copt 1 linguriță de praf de ceapă 1 linguriță de praf de usturoi 1 linguriță de sare 1,5 linguriță și jumătate de ulei (pentru sos) 2 linguri de miere (pentru sos) 2 linguri de sos de bivoliță (pentru sos)

Metoda

Pregătiți aripioarele de pui, uscându-le cu hârtie de bucătărie și apoi tăindu-le în jumătăți superioare și inferioare (acestea se numesc, de fapt, "tobe" și "aripioare").

Apoi, adăugați puiul pregătit într-un castron mare și pulverizați cu spray de gătit cu conținut scăzut de calorii. Adăugați praful de copt, praful de ceapă, praful de usturoi și sarea. Amestecați bine pentru ca toate să fie acoperite uniform.

Transferați aripioarele de pui în aparatul de prăjit în aer (poate doriți să le împărțiți în două loturi pentru a vă asigura că toate sunt crocante în mod egal).

Prăjiți în aer la 200°C timp de 8 minute, apoi întoarceți fiecare aripă și prăjiți din nou timp de încă 8 minute. Acest lucru face ca aripioarele să fie super crocante, mai ales cu ajutorul prafului de copt.

Între timp, preparați sosul amestecând uleiul, mierea și sosul de bivoliță într-un bol mic.

După ce sunt gătite, transferați aripioarele într-un castron mare și turnați sosul peste ele. Amestecați până când toate aripioarele sunt acoperite bine.

Informații nutriționale

Cantitate per porție Calorii 243 Total grăsimi 16g Carbohidrați totali 7.1g Proteine 20.2g

Lauren Dawes
Scriitor si expert
Vezi profilul lui Lauren Dawes

Lauren este absolventă de literatură engleză originară din sud. Ea a iubit mereu înotul și a descoperit beneficiile antrenamentului cu greutăți în ultimii ani și are foarte mult spațiu pentru a îmbunătăți clasa ei de yoga săptămânal.

În weekend de obicei gătește sau mănâncă un fel de brunch și se bucură de rețele noi pe care le descoperă cu colegii ei de cameră - mai ales că nu respectă obiceiurile stundețești și gătește tot felul de lucruri. Cu toate acestea, ea crede foarte mult în menținerea unui echilibru între sală și gin.

Aflați mai multe despre experința lui Lauren aici.

myprotein