Skip to main content
Suplimente

8 Beneficii ale Ashwagandha | Care sunt efectele sale secundare?

8 Beneficii ale Ashwagandha | Care sunt efectele sale secundare?
Myprotein RO
Scriitor si expert1 an Ago
Vezi profilul lui Myprotein RO

Ashwagandha, cunoscută și sub numele de Ginseng indian, are o istorie lungă de utilizare în medicina tradițională și ayurvedică. Cu toate acestea, poate oferi și beneficii potențiale legate de performanță și de sănătatea generală. Deci, haideți să aflăm exact ce face de fapt acest supliment.

https://www.youtube.com/watch?v=EHRWOhjIrDU&feature=youtu.be&ab_channel=Myprotein

Ce este ashwagandha?

Cunoscută ca adaptogen sau plantă care poate avea efecte asupra sănătății, ashwagandha este originară din India, Africa de Nord și Orientul Mijlociu. Deși a fost folosit de mii de ani, a devenit recent popular datorită științei din spatele numeroaselor sale beneficii.

Beneficii ale ashwagandhei

Ca plantă medicinală veche, ashwagandha are multe beneficii...

1. Ashwagandha te poate ajuta cu stresul

Un studiu realizat pe o perioadă de două luni a comparat nivelurile de stres la grupurile care au folosit suplimente de ashwagandha și cele care nu au folosit. Oamenii de știință cred că ashwagandha poate bloca mijlocul prin care se trimit semnale de stres către creier. Studiul a constatat un stres semnificativ mai mic la grupul care a luat acest supliment în mod regulat.

2. Ashwagandha poate sprijini funcția tiroida 

Cercetările au arătat un beneficiu asupra funcției tiroidiene la persoanele ale căror niveluri au fost clasificate ca hipotiroidism nonclinic. Funcția tiroidiană scăzută poate fi de vină pentru multe probleme metabolice. Aceasta este o constatare importantă, deoarece tratamentul acestei afecțiuni poate împiedica funcționarea scăzută a tiroidei să progreseze la rezultate mai grave de sănătate.

3. Utilizarea de ashwagandha poate beneficia de pierderea în greutate

Împreună cu îmbunătățirea nivelului de stres, ashwagandha este legată de niveluri mai scăzute de cortizol. Cortizolul este cunoscut ca „hormonul stresului” și este de obicei ridicat la persoanele care se luptă să piardă în greutate.

Scăderea cortizolului, în plus față de susținerea funcției tiroidei, poate funcționa împreună pentru a ajuta la pierderea în greutate.

4. Ashwagandha poate duce la reducerea grăsimii corporale

Cercetările efectuate la adulți sănătoși care au suplimentat ashwagandha în mod regulat au arătat reduceri ale procentului de grăsime corporală pe o perioadă de 30 de zile.

Deși sunt necesare studii pe termen mai lung într-un grup de persoane mai mare, aceasta este o tendință promițătoare care ar putea susține o compoziție corporală îmbunătățită.

5. Ashwagandha poate susține nivelurile sănătoase de colesterol

Același studiu care a arătat o reducere a procentului de grăsime corporală a constatat, de asemenea, o scădere a colesterolului general și a colesterolului LDL (sau „rău”). Nivelurile sănătoase de colesterol sunt importante pentru circulație și sănătatea inimii pentru a preveni bolile.

6. Ashwagandha poate sprijini puterea și de timpul de recuperare

Un studiu de 8 săptămâni pe voluntari sănătoși a arătat o forță îmbunătățită după ce ei au luat această plantă medicinală în mod constant ca parte a programului lor de antrenament de forță.

Acest studiu a arătat alte beneficii promițătoare, cum ar fi mai puține leziuni musculare (care se traduce printr-un timp de recuperare mai scurt) și niveluri crescute de testosteron (care poate ajuta la creșterea volumului).

7. Ashwagandha poate îmbunătăți atenția și memoria

Să ne menținem creierul sănătos și bine antrenat este la fel de important ca și cum ne-am menține mușchii sănătoși și antrenați. S-a demonstrat că Ashwagandha îmbunătățește memoria generală și durata atenției în cercetările efectuate asupra efectelor sale cognitive. Acest lucru poate fi util atunci când trebuie să vă concentrați pe o sarcină dificilă.

8. Ashwagandha poate juca un rol în lupta împotriva altor boli mortale

Studiile au arătat că substanțele chimice active din acest supliment pe bază de plante pot ajuta la combaterea inflamației și a tulburărilor cardiovasculare care pot duce la probleme grave de sănătate.

Deși trebuie făcute mai multe cercetări în acest domeniu, există multe beneficii potențiale pentru reducerea inflamației și a leziunilor vaselor de sânge. O reducere a inflamației poate ajuta, de asemenea, la tratamentul durerii cauzate de lucruri precum artrita.

Rezumat: Există dovezi bune care susțin utilizarea de ashwagandha pentru beneficii atât pentru sănătatea mentală, cât și pentru cea fizică, cum ar fi reducerea stresului și pierderea de grăsime.

Dozaj și efecte secundare ale ashwagandhei

Studiile de cercetare variază în doze de la 200-600 mg pe zi, fără efecte secundare negative.

Deși multe dintre studii nu au raportat efecte secundare negative de la doze mici sau medii, nu se știe bine cum poate afecta alte medicamente. Este posibil ca dozele foarte mari să ducă la efecte secundare negative, cum ar fi tulburări de stomac sau leziuni hepatice.

Cu toate acestea, în prezent, cercetările sugerează că beneficiile ashwagandha depășesc efectele secundare cunoscute.

Consultați întotdeauna medicul dumneavoastră de familie înainte de a lua un nou supliment.

Consultați gama noastră de vitamine aici.

Mesaj de încheiere

Unele culturi au folosit ashwagandha ca plantă medicinală de ani de zile, iar cercetările clinice recente sunt promițătoare. Dar, în timp ce studiile au arătat o serie de performanțe pozitive și beneficii pentru sănătate ale acestui supliment, sunt necesare mai multe cercetări pentru a înțelege exact cum funcționează și cum să profitați de cele mai eficiente utilizări ale sale.

Myprotein RO
Scriitor si expert
Vezi profilul lui Myprotein RO
myprotein