Skip to main content
Rețete

Frigarui de pui facute cu aer cald

Frigarui de pui facute cu aer cald
Lauren Dawes
Scriitor si expert12 luni Ago
Vezi profilul lui Lauren Dawes

Frigarui de pui facute cu aer cald

Chiar dacă vremea nu se potrivește cu planurile tale de grătar, nu lăsa asta să te împiedice să te bucuri de o rețetă clasică de vară. Aceste frigărui de pui delicios de suculente de la @healthy_floflo pot fi preparate în orice zi a anului, indiferent dacă plouă sau e soare.

Pregătite cu o marinată simplă, dar atât de gustoasă, aceste frigărui te vor face să te întorci pentru a doua oară. Completați mâncarea cu o porție de orez și legumele proaspete preferate sau salsa și veți avea prânzul perfect macroechilibrat la pachet, care vă va menține satisfăcut pe tot parcursul zilei.

Reteta aici.

Ingrediente

1 lingură de siracha 40 g de miere Sucul de la o jumătate de lămâie verde 2 linguri de sos de soia Un vârf de cuțit de sare 2 căței de usturoi (zdrobiți) 1 bucată de 1 cm de ghimbir proaspăt (tăiat fin sau ras) 400 g de pui (tăiat în cuburi) 1 ceapă roșie

Se servește:

75 g de orez basmati fiert pentru fiecare porție Legume/salată la alegere Coriandru tocat pentru a orna

Metoda

Pentru a face marinada, combinați usturoiul, ghimbirul, sucul de lămâie, mierea, sosul de soia, sriracha și sarea într-un bol mic.

Puneți puiul tăiat într-un castron mare și turnați amestecul de marinadă. Se amestecă pentru a acoperi uniform toate bucățile de pui, apoi se acoperă și se pune la frigider pentru a se lăsa la marinat peste noapte.

Când este gata, scoateți puiul din frigider și tocați ceapa.

Asamblați frigăruile, înfiletând alternativ pe fiecare dintre ele cubulețe de pui și ceapă.

Se pun în friteuza cu aer și se gătesc timp de 10 minute la 180C. Apoi întoarceți-le și gătiți-le pe cealaltă parte timp de 7-10 minute.

Serviți frigăruile cu o porție de orez basmati fiert și legume la alegere. Flo recomandă morcovul ras și felii de castravete pentru o crocantă proaspătă.

Mâncați imediat sau păstrați în frigider pentru o gustare delicioasă plină de proteine.

Date nutriționale

Cantitate per porție Calorii 356 Total grăsimi 4g Carbohidrați totali 47g Proteine 35g

Lauren Dawes
Scriitor si expert
Vezi profilul lui Lauren Dawes

Lauren este absolventă de literatură engleză originară din sud. Ea a iubit mereu înotul și a descoperit beneficiile antrenamentului cu greutăți în ultimii ani și are foarte mult spațiu pentru a îmbunătăți clasa ei de yoga săptămânal.

În weekend de obicei gătește sau mănâncă un fel de brunch și se bucură de rețele noi pe care le descoperă cu colegii ei de cameră - mai ales că nu respectă obiceiurile stundețești și gătește tot felul de lucruri. Cu toate acestea, ea crede foarte mult în menținerea unui echilibru între sală și gin.

Aflați mai multe despre experința lui Lauren aici.

myprotein