Skip to main content
Antrenament

Cum să începi să meditezi | 5 pași pentru începători

Cum să începi să meditezi | 5 pași pentru începători
Myprotein RO
Scriitor si expert3 ani Ago
Vezi profilul lui Myprotein RO
Meditația are atât de multe beneficii pentru sănătatea noastră mintală. Oferă timp să îți limpezești mintea, te ajută să te reconectezi cu trupul tău și te încurajează să devii mai prezent. Dar este o practică dificilă de stăpânit și cu siguranță necesită dedicare și timp.Însă există câteva lucruri pe care le poți face ca începător, pentru a te familiariza cu meditația și modalități prin care să începi să te bucuri cu adevărat de ea și să-ți dezvolți abilitățile de meditație. 

1. Așază-te (sau întinde-te) confortabil 

Găsește orice poziție este cea mai confortabilă pentru tine. Poate fi cu picioarele încrucișate pe podea, în stil clasic de meditat, sau poate fi întins pe patul tău. Asigurându-te că ești confortabil va fi modalitatea numărul unu pentru a ajuta mintea ta să intre în starea de meditație.Dacă îți este distrasă atenția de un picior amorțit sau un spate cu dureri doar va întrerupe practica ta. Așadar, fă-te confortabil.

2. Crește-ți timpul

Începe cu 5 minute de meditație, setează un cronometru pentru a știi că nu te angajezi la mai mult de 5. Apoi, odată ce ai finalizat câteva sesiuni de 5 minute, începe să faci 10 minute. Această creștere poate fi oricât de rapidă sau lungă ai tu nevoie să fie.Dacă începi cu 5 minute și realizezi că iubești viața Zen, treci la 10 minute imediat în următoarea ta sesiune. Dar dacă ți se pare puțin mai dificil să intri în stare, menține sesiunile tale scurte și plăcute la 5 minute pentru cât timp ai nevoie.

3. Ascultă muzică

Unii ar putea spune că asta este un sacrilegiu. Însă, dacă ai o minte ocupată care se luptă cu liniștea pură pentru mult timp, să începi sesiunea ta cu niște muzică este o modalitate grozavă de a intra în meditație. Preferabil muzică fără versuri pentru ca mintea ta să rămână în moment și asigură-te că volumul nu este prea tare pentru a putea încă să-ți auzi respirația prin el. Acest tip de muzică de fundal poate fi și o sursă uriașă de confort și asta este cheia în meditație. Încearcă playlistul nostru pentru zile de odihnă pentru o stare relaxată.  

4. Folosește-ți respirația

Odată ce ai început să meditezi, este ușor pentru mintea ta să înceapă să rătăcească. Te gândești la ce vei mânca la cină mai târziu sau acel lucru stânjenitor pe care l-ai spus azi la serviciu.   Oricând aceste gânduri îți perturbă meditația, folosește-ți respirația pentru a te centra înapoi. Începe să te concentrezi pe respirația ta și cum o controlezi. Asta va aduce mintea ta înapoi la corpul tău și va asigura că ești stabil. 

5. Fă-o un obicei

Cea mai ușoară modalitate de a te asigura că faci ceva în mod regulat este să-l transformi într-un obicei. Odată ce faci meditația o parte a rutinei tale zilnice, devine doar o altă parte a zilei tale, precum spălatul pe dinți, te vei asigura mereu că va fi realizată. Devine o parte a zilei tale fără de care nu poți continua.  

Mesaj de luat acasă

Meditația are nenumărate beneficii pentru atât de multe lucruri, inclusiv controlarea stresului și anxietății.  Este important să începi cu puțin cu meditația deoarece poate părea puțin descurajator la început, așadar începe cu sesiuni scurte, integrând muzica în practica ta la început și utilizând respirația ca o unealtă pentru a-ți stabiliza gândurile. Utilizând toate aceste sfaturi, vei fi un maestru al meditației numaidecât. 
Myprotein RO
Scriitor si expert
Vezi profilul lui Myprotein RO
myprotein