Skip to main content
Suplimente

Cele mai bune suplimente pentru HIIT | Performanțe de top

Cele mai bune suplimente pentru HIIT | Performanțe de top
Lauren Dawes
Scriitor si expert5 ani Ago
Vezi profilul lui Lauren Dawes

Antrenamentele pe intervale de intensitate „high-intensity interval training” (HIIT) sunt o formă de exerciții care testează serios organismul.

Poate părea că se termină în câteva minute — fapt care ajută la promovarea acestui tip de antrenament — dar pentru a vă asigura că rezultatele durează mai mult de atât este important să alimentați adecvat corpul înainte, în timpul și după ce ați terminat.

Desigur, admitem că nu există o formulă magică pentru a face 45 de secunde de burpees plăcute — dar există suplimente care vă pot motiva să le executați și care vă vor ajuta musculatura.

Suplimente pre-antrenament

Băutură BCAA

S-ar putea să fie una dintre puținele băuturi la doză pe care le puteți deschide în vestiarul de la sală fără să aveți parte de priviri dezaprobatoare. Este alternativa noastră pentru băuturile energizante — dar spre deosebire de multe dintre alternativele din supermaketuri, nu conține deloc zahăr și carbohidrați și este plină de vitamine B și aminoacizi esențiali. Perfect, nu?

BCAA (aminoacizi cu lanț ramificat) sunt compuși din trei aminoacizi esențiali — leucină, izoleucină și valină. Ei nu pot fi produși de către organism, deci trebuie consumați prin dietă, iar băutura noastră răcoritoare cu gust de fructe este aici să vă ajute. BCAA-urile pot fi un ajutor grozav în timpul antrenamentelor deoarece a fost demonstrat că îmbunătățesc sinteza proteică și în același timp reduc rata degradării proteice în cazul mușchilor în repaos.

Desigur, am adăugat și o doză de cofeină în fiecare doză, cunoscută pentru proprietățile de îmbunătățire a concentrării — perfect pentru a fi pregătiți de antrenament.

THE Pre-Workout™

Aveți nevoie de o formulă explozivă pentru a vă antrena exploziv, nu-i așa? THE Pre-Workout™ a fost conceput să ofere un amestec puternic de cofeină și creatină, pentru a oferi impulsull de care aveți nevoie pentru performanță maximă și pentru a avea rezultate îmbunătățite cu fiecare antrenament.

Cu un amestec puternic de cofeină, teacrină și extract de guarana, fiecare porție conține 170mg de cofeină, cantitate perfectă pentru menținerea stării de alertă, îmbunătățirea rezistenței1 și întârzierea oboselii6 — fix ce aveți nevoie pentru a performa la capacitate maximă.

În plus, creatina este ideală în mod special pentru antrenamentele HIIT deoarece a fost dovedită științific că îmbunătățește performanțele fizice în cazul exercițiilor succesive de durată scurtă și intensitate ridicată.

Pre-Workout Vegan

Aveți nevoie de puțină energie din plante pentru a începe să vă pregătiți pentru antrenament? Ei bine, nu mai căutați alte alternative, vă prezentăm amestecul natural de ingrediente dedicat veganilor. Conținând semințe de struguri, guarana și extract de ceai verde, oferă un boost de cofeină fără ingrediente artificiale, care vă va ajuta să duceți antrenamentele la următorul nivel

Nu conține coloranți artificiali, arome sau îndulcitori — în plus, are cupru și vitamina C, ingrediente care oferă energie în mod natural.  Este boost-ul perfect, pe bază de plante.

Suplimente în timpul antrenamentului

BCAA esențial

Dacă veți consuma BCAA în mod regulat veți susține creșterea și menținerea musculaturii, deoarece poate acestea vor crește viteza sintezei proteice și vor scădea descompunerea proteinelor.

Cercetările efectuate sugerează că poate fi foarte benefic consumul acestor aminoacizi esențiali în timpul antrenamentelor, deoarece sunt folosite direct de mușchi atât ca o sursă de energie, cât și un suport pentru dezvoltare. Pot de asemenea să reducă nivelul de cortizol în timpul exercițiilor.

Un studiu efectuat de Journal of the International Society of Sports Nutrition a descoperit că participanții care consumă BCAA în timpul antrenamentelor, pe parcursul a opt săptămâni, au scăzut mai mult procentul de grăsime corporală și au adăugat mai multă masă musculară slabă.

Aminoacizi BCAA pentru vegani

Aminoacizii BCAA pentru vegani oferă exact aceleași beneficii ca amestecul nostru normal, doar că ingredientele provin exclusiv din plante, utilizând un proces special de fermentație.

Din acest motiv sunt super-convenabile pentru dietele vegetarienilor și veganilor, în special deoarece aminoacizii se regăsesc natural în proteine, iar multe dintre sursele de proteine din plante nu au un profil complet de aminoacizi. Disponibil cu arome răcoritoare de fructe, este o metodă simplă de a consuma BCAA esențial în dietă.

Suplimente post-antrenament

Impact Whey Protein

Produsul fitness esențial, care nu trebuie să lipsească din lista voastră de suplimente.

Proteinele sunt esențiale pentru creșterea musculară, recuperare și reparare.9 Ca atare, acest shake delicios este alegerea ideală pentru susținerea efortului depus în toate acele seturi și repetări. Fiecare porție are 21g de proteine, 4.5g de BCAA și doar 1.9g de grăsimi — oferind nutrienți benefici fără alte ingrediente inutile.

Disponibil în peste 40 de arome, inclusiv brownie de ciocolată, fistic și caramel sărat, vă garantăm că veți găsi aroma voastră preferată.

THE Whey™

Dacă sunteți în căutarea unui shake post-antrenament de calitate superioara, atunci THE Whey™ este alegerea de top. Cu 25g de proteine premium, 3g de leucină și peste 5g de glutamină per porție, este special conceput pentru susținerea creșterii musculaturii.

Leucina este un ingredient deosebit de important, care te va ajuta în recuperarea după o sesiune intensă de antrenament. A fost demonstrat că stimulează recuperarea musculară și crește sinteza proteinelor la nivelul mușchilor.

Alt ingredient vedetă în această formulă câștigătoare este MyZyme™, un complex de enzime unic, care ajută în digestie și garanteză absorbția maximă a fiecărui ingredient din acest amestec pentru masă musculară.

Disponibil în șase arome delicioase, este greu de crezut că are doar 2g de carbohidrați și 1g de grăsimi per porție.

Amestec proteic pentru vegani

Sunteți în căutare de proteine verzi? Cu zero soia sau lactate, acest amestec 100% natural are 22g de proteine din surse vegetale — mazăre, orez brun și cânepă. Ca atare este ideal pentru susținerea creșterii masei musculare,9 cât și pentru asigurarea necesarului de aminoacizi esențiali organismului pentru recuperarea și repararea mușchilor.

Am adăugat și DigeZyme®, care este un complex natural de enzime care ajută procesul digestiv, cu mai multă protează decât orice alt amestec de pe piață — care va ajuta corpul tău să asimileze cât mai mult din proteinele de calitate din acest amestec.

Baton proteic Elite

Potolește poftele post-antrenament cu acest produs delicios. Batonul proteic Elite are un conținut redus de zahăr, dar o cantitate mare de 26g de proteine per baton, care ajută la dezvoltarea musculaturii9, iar cele 22g de carbohidrați ajută la recuperarea și prevenția oboselii musculare.

Disponibil în arome delicioase precum alune și caramel sau caramel și vanilie, nu vei vrea să pleci de acasă fără el.

Concluzii

Înarmați cu aceste suplimente cu impact ridicat, ultra-performante, pentru HIIT, veți putea depăși limitele și recordurile actuale și veți dezvolta corpul la următorul nivel.

  1. Directoratul general de sănătate și siguranță alimentară. Cofeina ajută la creșterea atenției și îmbunătățește concentrarea. Cofeina contribuie la creșterea capacității de efort și performanțe.
  2. Carbohidrații contribuie la recuperarea normală a funcțiilor musculare în urma exercițiilor fizice foarte intense și/sau de lungă durată, care determină oboseala musculară și epuizarea nivelului de glicogen din mușchii scheletici. Efectul benefic este obținut prin consumul de carbohidrați, din orice surse, la un aport total de 4g per kg de greutate corporală, la doze consumate în primele 4 ore și nu mai târziu de 6 ore după exerciții fizice intense și/sau de lungă durată, care au determinat epuizarea nivelului de glicogen din mușchii scheletici.
  3. Blomstrand, E., Eliasson, J., Karlsson, H. K., & Köhnke, R. (2006).Branched-chain amino acids activate key enzymes in protein synthesis after physical exercise. The Journal of nutrition, 136(1), 269S-273S.
  4. Graham, T. (2001).Caffeine and Exercise. Sports Medicine, [online] 31(11), pp.785-807.
  5. Volek, J. S., Kraemer, W. J., Bush, J. A., Boetes, M., Incledon, T., Clark, K. L., & Lynch, J. M. (1997).Creatine supplementation enhances muscular performance during high-intensity resistance exercise. Journal of the American Dietetic Association, 97(7), 765-770.
  6. Graham, T., Rush, J. and Soeren, M. (1994). Caffeine and Exercise: Metabolism and Performance.Canadian Journal of Applied Physiology, 19(2), pp. 111-138.
  7. Directoratul general de sănătate și siguranță alimentară.
  8. Stoppani, J., Scheett, T. P., Pena, J., Rudolph, C., Charlebois, D., & Charleston, S. C. (2009).Consuming branched-chain amino acid supplement during a resistance training program increases lean mass, muscle strength and fat loss. Journal of the International Society of Sports Nutrition, 6(Suppl 1), P1.
  9. Proteinele contribuie la creșterea și menținerea masei musculare.
  10. Anthony, J. C., Anthony, T. G., & Layman, D. K. (1999). Leucine supplementation enhances skeletal muscle recovery in rats following exercise. The Journal of nutrition, 129(6), 1102-1106.
Lauren Dawes
Scriitor si expert
Vezi profilul lui Lauren Dawes

Lauren este absolventă de literatură engleză originară din sud. Ea a iubit mereu înotul și a descoperit beneficiile antrenamentului cu greutăți în ultimii ani și are foarte mult spațiu pentru a îmbunătăți clasa ei de yoga săptămânal.

În weekend de obicei gătește sau mănâncă un fel de brunch și se bucură de rețele noi pe care le descoperă cu colegii ei de cameră - mai ales că nu respectă obiceiurile stundețești și gătește tot felul de lucruri. Cu toate acestea, ea crede foarte mult în menținerea unui echilibru între sală și gin.

Aflați mai multe despre experința lui Lauren aici.

myprotein