Skip to main content
Suplimente

5 beneficii ale rădăcinii Maca | Ce este rădăcina Maca și ce face?

5 beneficii ale rădăcinii Maca | Ce este rădăcina Maca și ce face?
Myprotein RO
Scriitor si expert2 ani Ago
Vezi profilul lui Myprotein RO
Rădăcina Maca este produsă dintr-o plantă veche cu multe utilizări în zilele noastre. A devenit extrem de popular ca supliment, deși ea a fost folosită de nativii din Peru, unde crește de mulți ani. Cu proprietăți având potențialul de a spori puterea și rezistența, Maca, cunoscut uneori sub denumirea de „ginseng peruvian” are multe utilizări comune.

Ce este Maca?

Maca este o plantă care crește în unele dintre cele mai dure condiții din lume - pe vârful unui munte înalt, în sol mai puțin decât ideal. Un membru al familiei Cruciferae, este legat de planta muștarului, precum și de broccoli, conopidă și varză de Bruxelles. Conține substanțe nutritive precum vitamina C, zinc, fier și calciu. Numele său botanic este Lepidium Meyenii. Produce frunze, dar rădăcina este sursa nutriției suplimentului - rădăcinile sunt uscate și apoi procesate în pulbere. Se găsește de obicei sub formă de pulbere sau în capsule.

Beneficii ale rădăcinii Maca

Există o mare varietate de beneficii potențiale Maca, ceea ce îi face pe unii să-l considere un adaptogen - un supliment care vă poate ajuta corpul să facă față mai bine factorilor de stres și provocărilor de a se proteja. Cu atât de mulți nutrienți, rădăcina Maca are o gamă largă de potențiale beneficii.Maca îți poate îmbunătăți starea de spiritLa fel ca alte plante crucifere, Maca este plină de compuși sănătoși. Maca conține antioxidanți numiți flavonoizi, care sunt în mare parte legați de îmbunătățirea dispoziției și reducerea anxietății. Mai multe studii asupra rădăcinii Maca au remarcat reducerea sentimentelor de anxietate și depresie.Maca vă poate îmbunătăți tensiunea arterialăAcelași studiu care a arătat beneficii pentru depresie și simptome de anxietate a remarcat, de asemenea, că femeile aflate în post-menopauză care iau Maca au redus tensiunea diastolică, presiunea din arterele dumneavoastră atunci când inima se odihnește între bătăi. Știm că alte legume crucifere susțin sănătatea generală, iar Maca nu este diferită.Sprijinirea fertilitățiiUna dintre primele utilizări timpurii pentru Maca a fost de a sprijini sănătatea reproducerii.Se fac cercetări suplimentare cu privire la impactul Maca asupra tuturor hormonilor de reproducere, pentru a investiga alte beneficii potențiale. Multe femei raportează că ajută la „echilibrarea” hormonilor lor și la moderarea unora dintre simptomele menopauzei, cum ar fi bufeurile.Creșterea rezistențeiDatorită tuturor celorlalte beneficii ale lui Maca, cercetările continue au arătat că vă poate crește chiar și rezistența în timpul exercițiului. La fel cum a fost folosit de secole pentru a crește energia, în Peru, un studiu a arătat o îmbunătățire a unui timp de ciclism cu suplimente consistente de Maca.Creșterea energieiConținutul de vitamina C, fier și B6 al Maca ajută la susținerea unui sistem imunitar sănătos și la reducerea oboselii. Deși nu s-a arătat nicio corelație directă cu forța sau construirea mușchilor, posibilitatea de a trage mai tare la antrenamente poate avea multe beneficii. Dacă adesea rămâi fără energie sau nu îți poți termina antrenamentul în forță, Maca ar putea fi soluția pe care o cauți.

Când este cel mai bine să consumi Maca?

Timpul în care consumați Maca nu are un impact atât de puternic ca și consistența consumării acestuia. Majoritatea studiilor de cercetare care au arătat beneficii au făcut ca participanții să ia o doză consistentă - momentul de ingestie legat de antrenament nu este la fel de important. Puteți să-l adăugați la un shake post-antrenament sau pre-antrenament, depinde cum funcționează cel mai bine pentru dvs.

Care este dozajul ideal pentru pudra de Maca?

Când consumați Pudra de Maca Myprotein, ar trebui să folosiți 5 grame pe zi pentru rezultate constante. Puteți să-l amestecați pur și simplu cu apă, suc sau într-un shake sau smoothie. Pudra noastră de Maca este vegană, organică și fără gluten, încadrându-se în mod natural în dieta sănătoasă.

Mesaj de încheiere

Pudra de Maca este un supliment incredibil de hrănitor și puternic - reflectat în gama largă de beneficii și utilizarea istorică de lungă durată. Indiferent dacă doriți să vă îmbunătățiți starea de spirit sau să vă sporiți energia în sala de antrenament, adăugarea de pudră de Maca în rutina dvs. este o modalitate simplă de a vă susține obiectivele.
Myprotein RO
Scriitor si expert
Vezi profilul lui Myprotein RO
myprotein