Skip to main content
Nutriție

Cele mai bune 7 suplimente pentru sănătatea intestinală

Cele mai bune 7 suplimente pentru sănătatea intestinală
Claire Muszalski
Scriitor si expert2 ani Ago
Vezi profilul lui Claire Muszalski

Cele mai bune 7 suplimente pentru sănătatea intestinală

O sănătate intestinală este esențială pentru starea generală de sănătate a organismului uman - pentru o digestie optimă, un sistem imunitar sănătos și chiar sănătatea psihică. Menținerea unui sistem intestinal sănătos, poate fi o provocare în societatea în care trăim, așadar acest articol are ca scop prezentarea celor mai bune 7 suplimente care să contribuie la sănătatea ta.

Ce este sistemul intestinal?

Când acest termen este folosit, se face referire la mai mult decât stomacul propriu-zis și anume la întreg sistemul digestiv care începe de la orificiul bucal și se termină la orificiul anal. Digestia alimentelor începe odată cu masticația, și fiecare compartiment (esofag, stomac, intestin subțire, intestin gros) are un rol diferit în descompunerea alimentelor în nutrienții pe care-i putem absorbi. Un sistem digestiv sănătos este de asemenea căminul pentru multe bacterii benefice care ajută la absorbția de nutrienți și starea generală de sănătate. Un sistem digestiv sănătos susține:
  • Digestia optimă
  • Sistemul imunitar care ne previne de la îmbolnăvire
  • Sănătatea psihică îmbunătățită
  • Nivelul de inflamație redus
  • Oasele sănătoase
Un sistem digestiv sănătos este de asemenea legat de performanța fizică!

Cele mai bune 7 suplimente

Acestea sunt câteva suplimente pe care le puteți folosi pentru a imbunatati sănătatea intestinală a organismului tau.

 Probioticele: “bacteria bună” în termeni simpli, probioticele (și precursorul acestora ,,prebioticele”) susține creșterea și menținerea bacteriilor sănătoase din sistemul nostru digestiv. Pot interveni de asemenea în digestia zilnică și în starea generală de sănătate a intestinelor.

 L-glutamină: acest aminoacid are multe beneficii, iar printre ele se află și calitatea de a menține sănătatea sistemului digestiv. L-glutamina poate ajuta la echilibrarea numărului de bacterii din sistemul digestiv, reduce inflamația și susține o mucoasă intestinală sănătoasă.

Pudra de psyllium: este un ingredient comun regăsit în suplimentele bogate în fibre, pe care organismul nostru nu-l poate digera; însă s-a demonstrat că această sursă de fibre poate ajuta la menținerea unui nivel optim de bacterii din sistemul digestiv, cât și la digestia regulată.

Suplimentele din ulei de pește: există studii care atestă faptul că grăsimile polinesaturate precum Omega 3 din uleiul de pește asistă la menținerea unui sistem digestiv sănătos. Uite aici un articol in care poti vedea beneficiile uleiului de peste.

 Fitonutrienții: nutrienții unici pe care-i procurăm din plante precum fructe și legume, au un rol foarte important în sănătatea sistemului digestiv, pe lângă beneficiile fibrelor pe care le conțin. Folosirea unui supliment de vegetale, poate asigura o doză optimă de fitonutrienți găsiți în plante care să asigure sănătatea digestivă optimă.

Ghimbirul: ghimbirul este un aliment emblematic, folosit de multe culturi timp de secole, iar recent a fost demonstrat faptul că susține echilibrarea nivelului de bacterii din sistemul digestiv. Deși studiile nu sunt suficiente, se pare că ghimbirul are un rol important în menținerea sănătății sistemului digestiv.Anghinarele: bogate în fibră, anghinarele reprezintă un aliment dens din perspectiva nutrienților care s-a dovedit a fi în strânsă legătură cu menținerea unui nivel sănătos de bacterii în cadrul sistemului digestiv. Deși studiile nu sunt suficiente, suplimentele care sunt obținute din anghinare, par promițătoare pentru un sistem digestiv sănătos. 

Mesaj de reținut

În timp ce digestia este importantă, sănătatea sistemului digestiv reprezintă mult mai mult decât absorbția de nutrienți din alimente. Susținerea sănătății intestinale prin intermediul suplimentelor precum probiotice, ulei de pește, psyllium, poate fi eficientă în maximizarea nivelului de bacterii sănătoase din organism și astfel să ducă la îmbunătățirea sănătății tale psihice, sistemului imunitar și a oaselor. 
Claire Muszalski
Scriitor si expert
Vezi profilul lui Claire Muszalski

Dietetician autorizat Claire este dietetician si antrenor autorizat de către Academia de Nutritie și Dietă  și de către Consorțiul International pentru Sănătate și Antrenament. Ea are licența în Știința și Biologie și diploma de Master în nutriție și dietă de la universitatea din Pittsburgh.

Vorbitul și scrisul despre mâncare și fitness - aceste două lucruri stau la baza cunoștințelor lui Claire. Ea iubește ideea de a ajuta pe alții să-și atingă obiectivele în materie de sănătate și bunăstare.

Claire este de asemenea certificată ca fiind instructor de ciclism indoor și iubește să alerge și să facă yoga. Atunci cand nu este preocupată de antrenament și nutriție, obișnuiește să meargă la diferite evenimente sportive din orașul ei natal, Pittsburgh sau sa gătească pentru familia sa.

Află mai multe despre experienta sa aici.

myprotein