Skip to main content
Nutriție

8 beneficii ale Ashwagandha | Ce este? | Care sunt efectele secundare?

8 beneficii ale Ashwagandha | Ce este? | Care sunt efectele secundare?
Myprotein RO
Scriitor si expert3 ani Ago
Vezi profilul lui Myprotein RO

Ashwagandha, cunoscut și sub denumirea de Ginseng indian, are o lungă istorie de utilizare în medicina tradițională și ayurvedică. Deși a fost folosit de mii de ani, recent a crescut la popularitate, datorită științei din spatele numeroaselor sale avantaje.

Deci, să ne scufundăm și să aflăm exact ce face de fapt acest supliment.

Care sunt beneficiile Ashwagandhei?

Fiind o plantă medicinală antică, ashwagandha are multe beneficii

1. Ashwagandha poate reduce stresul

Un studiu realizat pe o perioadă de două luni a comparat nivelurile de stres în grupurile care au utilizat acest supliment și cei care nu.

2. Ashwagandha poate îmbunătăți sănătatea tiroidei

Cercetările au arătat un beneficiu pentru funcția tiroidiană la persoanele ale căror niveluri au fost clasificate ca hipotiroidism neclinic. Aceasta este o constatare importantă, deoarece tratamentul acestei afecțiuni poate preveni progresul funcției tiroidiene scăzute către rezultate mai grave asupra sănătății.

3. Ashwagandha poate ajuta la scăderea în greutate

Împreună cu îmbunătățirea nivelurile de stres, ashwagandha este, de asemenea, legată de niveluri mai scăzute de cortizol. Cortizolul este cunoscut sub numele de „hormonul stresului” și este frecvent ridicat la persoanele care încearcă să slăbească.

 Scăderea cortizolului, în plus față de susținerea funcției tiroidiene, poate funcționa împreună pentru a ajuta la pierderea în greutate.

4. Ashwagandha poate ajuta la reducerea grăsimii corporale

Studiile efectuate la adulți sănătoși au arătat reduceri ale procentului de grăsime corporală pe o perioadă de 30 de zile.

Deși sunt necesare studii pe termen mai lung într-un grup mai mare de subiecte, aceasta este o tendință promițătoare care ar putea sprijini îmbunătățirea compoziției corpului.

5. Ashwagandha poate susține nivelurile sănătoase de colesterol

Același studiu care a arătat o reducere a procentului de grăsime corporală a constatat, de asemenea, reducerea colesterolului general și a colesterolului LDL (supranumit rău)

6. Ashwagandha favorizează recuperarea

Un studiu de 8 săptămâni la voluntari sănătoși a arătat o îmbunătățirea a forței după ce au administrat acest supliment. 

Acest studiu a arătat, de asemenea, au fost prezente alte beneficii promițătoare, cum ar fi mai puține leziuni musculare (ceea ce se traduce printr-un timp de recuperare mai scurt) și niveluri crescute de testosteron.

7. Ashwagandha poate îmbunătăți atenția

Păstrarea creierului nostru sănătos și bine antrenat este la fel de importantă ca păstrarea mușchilor sănătoși și instruiți. S-a demonstrat că Ashwagandha îmbunătățește memoria generală și durata de atenție în cercetările efectuate asupra efectelor sale cognitive. Acest lucru poate fi util atunci când trebuie să vă concentrați asupra unei sarcini dificile.

8. Ashwagandha poate juca un rol în combaterea altor boli mortale

Studiile au arătat că substanțele chimice active din acest supliment pe bază de plante pot ajuta la combaterea inflamației și a tulburărilor cardiovasculare care pot duce la probleme grave de sănătate.

În timp ce trebuie făcute mai multe cercetări în acest domeniu, există multe beneficii potențiale pentru reducerea inflamației și a deteriorării vaselor de sânge. O reducere a inflamatiei poate ajuta, de asemenea, la tratamentul durerii cauzate de artrită.

Efectele secundare ale Ashwagandhei

Deși multe dintre studii nu au raportat efecte secundare negative la doze mici sau medii, nu se știe cum poate afecta în doze mari..

Este posibil ca dozele foarte mari să ducă la efecte secundare negative, cum ar fi deranjul stomacului sau afectarea ficatului.

Cu toate acestea, în prezent, cercetările sugerează că beneficiile ashwagandha depășesc efectele secundare cunoscute.

Reține

În timp ce unele culturi au folosit ashwagandha ca plantă medicinală timp de ani de zile, cercetarea clinică este promițătoare. În timp ce studiile au arătat o serie de beneficii pozitive ale performanței și sănătății, totuși, sunt necesare mai multe cercetări pentru a înțelege exact cum funcționează și cum să profite de cele mai eficiente utilizări ale acestuia.

Myprotein RO
Scriitor si expert
Vezi profilul lui Myprotein RO
myprotein