Antrenament

Mișcarea îmbunătățește vocabularul la copii

Mișcarea îmbunătățește vocabularul la copii, spune un studiu

Un studiu recent de la Universitatea din Delaware a descoperit că mișcarea poate îmbunătăți dezvoltarea vocabularului la copii. Știm că mișcarea are multe beneficii dar acesta este primul studiu în privința efectului mișcării asupra dezvoltării vocabularului. Așadar, mișcarea îmbunătățește vocabularul la copii? Hai sa aflam.

Studiul

Copiii selectați au avut o vârstă cuprinsă între 6 și 12 ani și au fost învățați un număr de cuvinte noi înainte fie de a merge la înot, de a lua parte la o mișcare funcțională sau înainte de finalizarea unei foi de colorat.  

Cercetătorul principal, Pruitt, este o fostă înotătoare în perioada de colegiu care acum participă în mod regulat la clase de fitness funcțional. Studiul a luat ființă deoarece a dorit să dovedească faptul că ”mișcarea motorie ajută la reținerea cuvintelor noi” deoarece mișcarea poate fi văzută ca ”Miracle-Gro al creierului”.    

Rezultatele

Rezultatele au fost impresionante. Copiii care au înotat după ce li s-au prezentat vocabular nou au fost cu 13% mai preciși în testele de vocabular care au urmat. Însă, știința sugerează că mișcare poate fi atribuită faptului că ajută copiii la învățat așadar, de ce înotul a avut mai mult succes decât fitness funcțional? 

Pruitt atribuie asta necesarului de energie pe care fiecare mișcare îl solicită de la creier. De exemplu, înotul a fost natural pentru copii și nu au trebuit să se gândească la el. La fitness funcțional, mișcările erau noi pentru ei și trebuiau să se gândească la ceea ce fac așadar necesitând mai multă energie de la creier și luând din energia disponibilă pentru a învăța un vocabular nou.

De reținut

Nu putem să promitem că mișcarea te va transforma în următoarea JK Rowling nu putem nici să negăm beneficiile pe care le oferă asupra corpului tău, a sănătății mintale și fizice și asupra abilității tale de a învăța. Din nefericire, nu sunt sigur că avem cititori cu vârsta între 6 și 13 ani dar cu siguranță merită reținut.  Emily Wilcock

Emily Wilcock

Scriitor si expert

Emily is studying Business Management & Marketing at the University of Birmingham and is currently on her intern year. She has a keen interest in both writing and fitness, so is happy she can now combine the two. She likes to spend time with her friends, both in & out of the gym.


Doreşti să cumperi produsele noastre? Vezi ce oferte ţi-am pregătit la noi pe site. Cumpără Acum