Skip to main content
Antrenament

5 sfaturi pentru a-ți menține rezoluțiile de anul nou

5 sfaturi pentru a-ți menține rezoluțiile de anul nou
Myprotein RO
Scriitor si expert3 ani Ago
Vezi profilul lui Myprotein RO
Suntem aproape la sfârșitul lui ianuarie. Și fie că luna a zburat pe lângă tine sau s-a târât dureros, unele din acele rezoluții sau țeluri pe care ți le-ai setat la 1 ianuarie ar putea să se clatine. Nu te simți prost dacă avântul tău începe să scadă, putem pune pariu că a tuturor este așa într-o oarecare măsură. Dar asta nu înseamnă că trebuie să te dai bătut, chiar dacă ai dat greș de câteva ori. Probabil trebuie doar să aduci înapoi puțin din acea energie optimistă, ambițioasă de an nou - și știm cum să facem exact asta.   Suntem aici pentru a te ajuta să-ți repornești țelurile de anul nou cu aceste 5 sfaturi pentru a menține avântul față de rezoluțiile tale. 

1. Notează-ți progresul de până acum

Uneori, când setăm țeluri pentru noi este ușor să neglijăm procesul de a ajunge acolo. S-ar putea să simți că nu ai reușit până nu ai atins acel țel uriaș pe care l-ai setat. Până nu ai făcut genuflexiuni cu 100 kg sau ai alergat 10 km. Dar gândind în felul acesta neglijează tot progresul important făcut pe parcursul călătoriei spre un țel. Pentru a te asigura că ești mai conștient de valoarea călătoriei, scrie tot ce ai realizat până acum, chiar dacă pare minuscul.  Să zicem că țelul tău era să meditezi în fiecare zi. Poate ai meditat doar la fiecare câteva zile, notează asta- suntem convinși că va fi mai mult decât anul trecut! Reflectează și apreciază tot progresul tău.  

2. Stabilește-ți câteva mini țeluri noi 

Dacă ești o persoană care este puțin nerăbdătoare, acest sfat s-ar putea să fie exact ce ai nevoie pentru a reaprinde acea ambiție. Stabilirea unor mini țeluri care sunt mult mai realizabile în viitorul apropiat îți va da acel sentiment captivant de realizare și se va simți mai puțin copleșitor. Vei face progres spre un țel mai mare și vei avea altele proaspete în minte pentru a menține avântul la nivel înalt.  De exemplu, dacă rezoluția ta a fost să fii o persoană mai ordonată, stabilește-ți un mini țel de a petrece 20 de minute într-o sâmbătă să-ți ordonezi dormitorul. Asta te pune înapoi pe drumul spre acel țel mai mare și îți dă ceva mai mic și practic spre care să lucrezi între timp. 

3. Amintește-ți de ce ți-ai stabilit țelurile 

Este ușor să uiți de ce îți și stabilești țeluri în primul rând când toate obstacolele obișnuite îți intră în cale. Poate îți stabilești o rezoluție să te trezești la 7 am în fiecare zi. Dar când acea alarmă pornește uiți în mod convenabil de ce ai stabilit acel țel în primul rând. Cu toții am fost acolo și este important să nu te necăjești prea mult de asta. Dar este de asemenea important să îți reamintești de ce ai stabilit acel țel. Poate ai stabilit să te trezești în fiecare zi la 7 am pentru că nu dorești să îți grăbești diminețile. Reflectează asupra acestor motive în mod constant și curând nu va mai trebui să îți amintești - va veni în mod natural.

4. Cere ajutor

Dacă ai dificultăți să te tragi la răspundere, cere ajutor unui prieten sau membru al familiei. Asta poate fi sub alăturări lor țelurilor tale sau pur și simplu să-ți aducă aminte în fiecare zi.   Chiar și să-i faci pe cei din jurul tău să fie conștienți de o nouă călătorie pe care o începi sau țel spre care lucrezi te va face să te simți mai răspunzător. Solicită un mesaj de aducere aminte în fiecare zi sau roagă-i să te întrebe despre cum merge progresul tău în mod regulat.   

5. Învață din ce ai realizat până acum 

Reflectează la cum au mers rezoluțiile tale până acum și ce a funcționat pentru tine și ce nu. Poate ți-ai dorit să ai un antrenament în fiecare dimineață dar ai dificultăți în a te trezi la timp. Reflectarea asupra acestui fapt și învățarea din el înseamnă încercarea antrenamentului tău la o oră diferită a zilei pentru a-l face să funcționeze pentru tine. Dacă o anumită parte a călătoriei spre țelul tău de anul nou nu funcționează pentru tine, încearcă să nu abandonezi țelul în totalitate ci adaptează-te și găsește o altă modalitate să-l faci să funcționeze. 

Mesaj de luat acasă

Cel mai important lucru de reținut este să nu fii prea dezamăgit sau descurajat când rezoluțiile tale nu merg chiar conform planului. Ai răbdare și credință în călătoria spre țelul tău și nu te aștepta la prea mult prea devreme.  Lasă-i pe prietenii și familia ta să știe ce dorești să realizezi și lasă-i să te susțină. Și cel mai important, reflectează și fii mândru de progresul pe care l-ai făcut până acum, nu anula niciun succes, indiferent cât de mare sau mic.
Myprotein RO
Scriitor si expert
Vezi profilul lui Myprotein RO
myprotein