Skip to main content
Suplimente

Fosfatidilserină și Cortizol | Beneficii și dozare – Myprotein Blog

Fosfatidilserină și Cortizol | Beneficii și dozare – Myprotein Blog
Myprotein RO
Scriitor si expert1 an Ago
Vezi profilul lui Myprotein RO

Este posibil să fi observat că fosfatidilserina este adăugată la shake-urile din sala de sport sau este luată de unii dintre colegii tăi. Și cu câteva studii care susțin acest supliment, fosfatidilserina devine din ce în ce mai cunoscută și apreciată.

Dar ce este și de ce vă poate beneficia? Dacă trăiești un stil de viață agitat, acesta ar putea fi noul tău supliment preferat.

Ce este fosfatidilserina?

Fosfatidilserina este o componentă cheie a membranelor celulare. Este o parte majoră a lipidelor care formează părți esențiale ale celulelor tale. Ajută la acoperirea și protejarea celulei și le ajută să comunice.Fosfatidilserina se găsește într-un număr de alimente. Se găsește în cantități mari la pește, cum ar fi macrou și hering, precum și în organe comestibile, cum ar fi inimioare de pui și rinichi de porc. Cea mai mare doză este de departe în creierul bovinelor. Lucruri nu foarte ușor de amestecat în shake-urile și de mâncat din mers!

O altă sursă de fosfatidilserina este lechtina de soia. Acesta este un ingredient mult mai popular pentru suplimente precum este și pudra de fosfatidilserină Myprotein. Este mai sigur, deoarece nu prezintă niciun risc de boli infecțioase de la animale și este vegetarian și vegan.

Fosfatidilserină & Cortizol

Cortizolul este un hormon de stres care apare în mod natural în organism. Este eliberat atunci când corpul se simte sub stres. Acesta poate fi stres de la locul de muncă sau stilul de viață, dar poate fi cauzat și de exerciții fizice, în special de exerciții de rezistență grele. Acest lucru este adesea surprinzător pentru persoanele care leagă doar exercițiile fizice cu hormonii endorfine care să se simtă bine. Cu toate acestea, hormonii de stres și efectele lor sunt vitale de luat în considerare într-un stil de viață activ sănătos.Cortizolul este un hormon care afectează multe funcții diferite în întregul corp. Cortizolul afectează nivelul zahărului din sânge, metabolismul și retenția de apă.Nivelurile ridicate de cortizol pot fi legate de creșterea în greutate în abdomen, față și piept. Deci, dacă ești stresat și nu vezi rezultatele pe care ar trebui să le faci de la antrenament și dieta echilibrată, cortizolul ar putea fi de vină.Nu numai asta, dar cortizolul afectează și formularea memoriei. Când ești stresat și corpul tău se simte ca în regim de criză, se concentrează asupra supraviețuirii în detrimentul funcțiilor „neesențiale”, dintre care memoria este una. Deci, dacă te chinui să-ți faci antrenamentul și să vezi rezultate, o cauză ar putea fi nivelul tău de stres.Dar ce legătură are fosfatidilserina cu el? Ei bine, fosfatidilserina este considerată unul dintre cei mai puternici blocanți naturali ai cortizolului disponibili. Acest lucru poate suna grozav pentru tine, așa că haideți să analizăm mai profund modul în care fosfatidilserina poate reduce corticala și vă poate ajuta să vă gestionați stresul.Una dintre principalele sarcini ale fosfatidilserinei este de a acoperi și proteja celulele, precum și de a facilita transmiterea mesajelor de la celulă la celulă. Ele blochează nivelul ridicat de cortizol care ajunge la celule și le afectează. Acest lucru poate reduce masiv efectele negative ale cortizolului asupra organismului, cum ar fi stresul.Cu toate acestea, deoarece acesta este un produs natural, utilizatorii nu trebuie să fie îngrijorați de „amorțeală”. Nu împiedică organismul să simtă stres, ci doar permite organismului să se descurce constructiv. Prin urmare, nu se cunosc efecte secundare negative ale fosfatidilserinei atunci când se respectă doza recomandată.

Beneficii ale fosfatidilserinei

Unul dintre principalele beneficii ale obiectivelor tale de fitness este echilibrul de testosteron și cortizol din corpul tău atunci când iei fosfatidilserina. Există o relație strânsă între testosteron și cortizol și există dovezi care sugerează că creșterea cortizolului circulant va reduce nivelul de testosteron. Prin urmare, prin scăderea nivelului de cortizol, corpul tău poate susține creșterea musculară pe termen lung, deoarece testosteronul joacă un rol cheie în dezvoltarea muşchilor.În plus, combaterea stresului cortizolului poate fi de mare ajutor celor care se luptă cu insomnie și somn de proastă calitate. După cum știm, un somn sănătos este esențial pentru bunăstarea generală. În plus, vă oferă mai multă energie pentru antrenamente și vă ajută corpul să mențină o greutate echilibrată.Studiile au legat, de asemenea, fosfatidilserina cu funcția de memorie îmbunătățită. Ajutându-vă celulele să comunice eficient, acest compus menține creierul sănătos și funcționează eficient.Luând în considerare acești factori, nu este surprinzător faptul că fosfatidilserina ajută organismul să mențină un răspuns sănătos la stres. Un răspuns care este concentrat, clar și capabil să identifice în mod eficient cauza stresului și să ia în considerare o soluție fără panică sau vătămare a organismului.După cum vă puteți imagina, de la obiective mai ușoare de greutate până la un somn mai bun, fosfatidilserina a fost asociată cu îmbunătățirea stării generale de spirit a persoanelor care o iau. Mulți utilizatori de suplimente raportează o perspectivă pozitivă și mai puține sentimente de stres.

Dozajul fosfatidilserinei

Fosfatidilserina trebuie luată în doze de 1g de 3 ori pe zi pentru a simți beneficiul maxim. Nu au fost raportate reacții adverse grave cu fosfatidilserina, dar asigurați-vă că vă consultați medicul înainte de a o lua dacă luați medicamente sau stimulente de performanță.

Te poți bucura de acest supliment cu shake-ul tău de proteine, sucuri proaspete sau pur și simplu cu apă. Programați doza pentru a vă asigura că combateți eficient cortizolul eliberat în timp ce vă antrenați. Amestecă-l într-un shake înainte sau după antrenament și poți fi sigur că corpul tău va fi protejat de efectele nocive ale cortizolului.

FAQs

Ce este fosfatidilserina?

Fosfatidilserina este o componentă a membranei celulare, ajutând la acoperirea și protejarea celulelor și ajută la comunicarea celulară.

Care sunt beneficiile fosfatidilserinei?

Fosfatidilserina ajută la menținerea unui echilibru sănătos de testosteron și cortizol. De asemenea, poate ajuta la funcționarea memoriei și menține un răspuns sănătos la stres.

Cât de multă fosfatidilserină trebuie să iau?

Vă recomandăm să luați doze de 1g de trei ori pe zi pentru a obține toate beneficiile.

Care sunt efectele secundare ale fosfatidilserinei?

În prezent, nu există efecte secundare cunoscute atunci când rămâneți la dozele recomandate.
Myprotein RO
Scriitor si expert
Vezi profilul lui Myprotein RO
myprotein