Skip to main content
Suplimente

Care sunt cele mai bune suplimente de somn? – Myprotein Blog

Care sunt cele mai bune suplimente de somn? – Myprotein Blog
Myprotein RO
Scriitor si expert1 an Ago
Vezi profilul lui Myprotein RO
Somnul este important din multe motive. Deși mulți dintre noi suntem epuizați până la sfârșitul zilei, poate fi totuși o provocare să adormi ușor și să rămâi adormit toată noaptea. Chiar și cu o dietă sănătoasă, o rutină bună de antrenament și un program încărcat, ați putea ajunge să numărați oile.Deci, dacă nu ai mai stat pe telefon, ai făcut o baie, ai cearșafuri proaspete și perne pufoase și tot nu poți adormi, ce faci?Aici intervin suplimentele de somn, ele ar putea fi cheia pentru un somn odihnitor, revitalizant, iată de ce.

De ce este important somnul?

S-ar putea să vă gândiți la recuperare ca fiind zilele dintre antrenamentele de mare intensitate, antrenamente de întindere și alimentare, dar somnul este forma supremă de recuperare. În timp ce dormim, corpul tău se poate concentra pe repararea și reconstruirea mușchilor și a rezervelor de combustibil, în timp ce mintea ta consolidează amintirile și cunoștințele și ajută la echilibrarea hormonilor.Iată mai multe motive pentru care un somn de calitate este important:- Un somn bun poate preveni problemele legate de inima- Creșterea funcției cognitive și a atenției- Recuperare îmbunătățită după antrenament – somnul de calitate este cheia pentru conservarea energiei și recuperarea sistemului nervos, care sunt cheia recuperării- Efort și putere maximă – cu somnul întrerupt, atât puterea, cât și efortul maxim perceput s-au dovedit a fi mai mici- Metabolismul sănătos și controlul greutății – controlul afectat al zahărului din sânge și creșterea apetitului și a foametei au fost legate de somnul deficitar

- Sănătatea sistemului imunitar – atunci când ești bolnav, corpul tău are nevoie de somn și odihnă suplimentară pentru a lupta împotriva infecției; Somnul de proastă calitate sau lipsa somnului vă pot face mai susceptibili la bol

Suplimente pentru îmbunătățirea somnului și calității somnului

Având atâtea beneficii evidente ale unui somn sănătos, probabil că vă întrebați cum vă puteți sprijini corpul să adoarmă rapid și să rămână într-un somn profund și de calitate.Următoarele suplimente vă pot sprijini nu doar cel mai bun somn, ci și sănătatea în general. Mai multe sunt legate de serotonină și melatonină, hormonii relaxanți asociați cu somnul.

5HTP

5HTP este un precursor al serotoninei, substanța chimică renumită pentru că te face „să te simți bine”, mai relaxat și fericit. Consumul 5HTP a fost asociat cu trezirea mai puțin ușoară noaptea și cu o îmbunătățire pe termen lung a calității somnului, cu puține efecte secundare.

Magneziu

S-a demonstrat că magneziul ajută atât corpul, cât și creierul să se relaxeze. Nivelurile scăzute de magneziu sunt legate de multe probleme legate de inflamația cronică. S-a demonstrat că întreruperea somnului și calitatea slabă a somnului se îmbunătățesc atunci când magneziul a fost suplimentat pentru a îndeplini necesarul mediu estimat.Îmbunătățirea calității somnului a magneziului se poate datora rolurilor sale în producerea de melatonină (un hormon cheie pentru somn) și capacității mușchilor de a se relaxa.

Vitamina B

Multevitamine B sunt un element cheie în secreția de melatonină. În timp ce vitaminele B sprijină metabolismul sănătos, lipsa vitaminelor B poate inhiba modelele de somn sănătoase și poate duce la insomnie. În special, niacina (Vitamina B3) este esențială în producerea atât a serotoninei, cât și a melatoninei, în timp ce piridoxina (Vitamina B6) ajută la 5- Conversia HTP în serotonină.

Fosfatidilserină

Fosfatidilserina este o componentă structurală a membranei neuronale care poate scădea odată cu vârsta. Nivelurile scăzute de fosfatidilserina au fost legate de calitatea slabă a somnului.Este cheia altor funcții sănătoase ale creierului, cum ar fi memoria și cogniția.

Vitamina D

Vitamina D este o componentă cheie a sistemului imunitar și reduce inflamația, pe lângă menținerea sănătății oaselor și mușchilor. Când nivelurile de vitamina D sunt cronic scăzute, există un risc crescut pentru multe boli autoimune și infecții care pot avea un impact negativ asupra calității somnului și pot duce la tulburări de somn.

Mesaj de încheiere

Deși este ușor să presupunem că mai mult somn este cheia pentru o sănătate și o recuperare optime, cercetările arată că un somn de calitate reprezintă un aspect mult mai important.Deși există mulți factori care influențează capacitatea ta de a adormi și de a rămâne adormit, suplimentele prezentate în acest articol pot ajuta la îmbunătățirea calității somnului și a sănătății tale generale.
Myprotein RO
Scriitor si expert
Vezi profilul lui Myprotein RO
myprotein