Skip to main content
Suplimente

Omega 3: Beneficii pentru Vegani

Omega 3: Beneficii pentru Vegani
Myprotein RO
Scriitor si expert6 ani Ago
Vezi profilul lui Myprotein RO

Omega 3: Beneficii pentru Vegani

Omega 3 este esenţial pentru bunăstarea organismului. Aceşti acizi graşi esenţiali, totuşi, nu sunt consumaţi într-o cantitate rezonabilă. Pentru vegani, fără o dietă echilibrată, nevoia de aceşti acizi graşi poate fi chiar mai mare. Deci cum te asiguri că obţii ceea ce ai nevoie?Există trei acizi graşi omega-3 importanţi, şi anume acidul alfa-linolenic, acidul eicosapentaenoic şi acidul docosahexaenoic. EPA şi DHA se pot obţine din carnea de peşte, asta înseamnă că veganii trebuie să-i găsească în altă parte. Acizii graşi omega-3 sunt cunoscuţi pentru prevenirea şi tratamentul boliilor de inimă, împreună cu rolul lor important asupra funcţii cognitive. Grăsimea este un cuvânt despre care multe persoane cred că trebuie eliminat din dicţionarul alimentar, dar pe lângă grăsimile nesănătoase, este bine să păstrezi în alimentaţia ta grăsimile esenţiale benefice din simplul fapt că organismul nu le poate produce. Aşa că eşti nevoit să le obţii din surse externe. Cu o dietă echilibrată şi sănătoasă, poţi să dormi liniştit ştiind că organismul tău obţine ceea ce are nevoie, dar pentru vegani există o oarecare incertitudine asupra cantităţii de nutrienţi obţinuţi pe parcursul zilei.Obţinerea de ALA (acid alfa-linolenic) în cantităţi suficiente înseamnă o muncă mai intensă pentru vegani, care trebuie să compenseze cantitatea de nutrienţi din carne şi peşte. Printre sursele naturale potrivite pentru vegani se numără seminţele de chia, seminţele de cânepă, seminţe de in şi nucile. De asemenea poţi folosi uleiul de rapiţă atunci când prepari mâncarea.

Inflamaţia

Omega 3 joacă de asemenea un rol important în regularea şi reducerea inflamaţiei în sânge. Inflamația are o gamă largă de efecte dăunătoare asupra bunăstării organismului, inclusiv probleme de piele şi alte probleme de sănătate care poate afecta mobilitatea. În plus de asta, studiile au arătat că omega 3 poate combate astmul şi boala lui Crohn.

Reduce Bolile de Inimă

Suplimentele cu acizii graşi esenţiali sunt foarte recomandate pentru abilitatea lor de reducere a riscului de apariţie a bolilor de inimă. Omega 3 ajută prin reducerea nivelului de colesterol (rău) LDL şi creşterea nivelului de colesterol HDL (bun) din organism. Acizii graşi esenţiali Omega 3 ajută la reducerea riscului de formare a cheagurilor de sânge prin subțierea sângelui și reducerea tensiunii arteriale și încetinirea acumulării plăcii în arterele organismului.

Perspectiva combustibilului

În timp ce multe forumuri abordează nevoia organismului de a obține omega 3 pentru recuperare și dezvoltare în ceea ce privește exercițiile și în special, construirea corpului este de asemenea, esențială pentru mame. Studiile au arătat că bebeluşii care au fost născuţi de mame cu un nivel de omega 3 adecvat sunt mai puţini susceptibili în a dezvolta probleme de sănătate.La vârste înaintate, DHA (acidul docosahexaenoic) a fost dovedit că reduce riscul apariţiei bolilor cognitive specifice vârstei precum demenţa.American Heart Foundation recomandă adulţilor să consume 500 mg de DHA şi EPA combinate per zi. Organismul nostru produce EPA şi DHA din Omega 3, dar chiar şi pentru non vegani este dificil să obţii cantitatea recomandată. Femeile convertesc aproximativ 21% din Omega 3 în EPA şi 9% în DHA, în timp ce bărbaţii convertesc aproximativ 8% din Omega 3 în EPA şi 0-4% din Omega 3 în DHA.Până acum ai auzit tot ce ar trebui să ştii despre cum organismul beneficiază de pe urma acizilor graşi omega 3, şi de ce este aşa de important pentru sănătatea organismului. Întrebarea este atunci, cum te asiguri că obţii tot ceea ce ai nevoie?Din fericire, o altă sursă de top, înafară de peşte sunt algele. Derivate din algele marine, cu 250mg DHA şi 125mg EPA per servire.Omega 3 Vegan Myprotein oferă toate beneficiile din suplimentele tradiţionale de omega 3, inclusiv întreținerea funcției cardiace, funcția normală a creierului și vizibilitatea normală.  
Myprotein RO
Scriitor si expert
Vezi profilul lui Myprotein RO
myprotein