Rețete

Chifle sănătoase cu semințe

V-ați plictisit de produsele de panificație fade? Atunci trebuie să încercați aceste chifle, pentru ca nu o să găsiți nimic ordinar și fad în acest produs. Am combinat patru tipuri de făină și am creat pentru voi o rețetă specială. Dacă nu vă place făina de amaranth, o puteți pur și simplu înlocui cu făină de kamut.

 

Timp de preparare Timp de coacere Număr porții
30 minute 40 de minute 8 porții

 

Ingrediente chifle:

 

Ingrediente decor:

chifle sanatoase

Mod de preparare:

  • Într-un bol, combinați cele 4 tipuri de făină. Adăugați praful de copt, sarea, chimenul și semințele și amestecați totul până la omogenizare.
  • Adăugați oul, iaurtul, apa și uleiul și începeți să amestecați aluatul cu o lingura de lemn sau cu o spatulă. Când începe să se lege, începeți să-l frământați cu mâinile. Frământați aluatul până când obțineți un aluat moale și elastic. Dacă dețineți un mixer planetar, îl puteți folosi pentru procesul de frământare.
  • Aluatul obținut se strânge într-o bila. Puneți bila pe suprafața de lucru și începeți s-o rulați pentru a obține o fâșie groasa.
  • Tăiați fâșia în 8 bucăți egale. Din fiecare bucata se formează o bila.
  • Așezați cele 8 biluțe de aluat într-o tava tapetata cu hârtie de copt. Le ungeți cu ou bătut cu presarăți aproximativ 5g de semințe.
  • Coaceți chiflele timp de 40 de minute în cuptorul preîncălzit la 180 de grade Celsius.

 

Vă recomandăm să le serviți cu untul nostru de arahide sau să folosiți aceste chifle pentru a vă face singuri un sandwich sănătos acasă.

 

Calorii 246kcal
Grăsimi 6.9g
din care saturate 1.1g
Carbohidrați 35.4g
din care zaharuri 0.9g
Fibre 2.1g
Proteine 9.5g
Sare 274.3g

Numele meu este Tatiana, iar scopul meu este să arăt că dulciurile pot fi sănătoase și gustoase în același timp. Dulciurile Nu Îngrașă este locul în care o să găsiți rețete fără zahăr, rețete mai speciale și ieșite din tipar. Sănătatea are gust!Tatiana Bobeica

Tatiana Bobeica

Scriitor si expert

Numele meu este Tatiana, iar scopul meu este să arăt că dulciurile pot fi sănătoase și gustoase în același timp. Dulciurile Nu Îngrașă este locul în care o să găsiți rețete fără zahăr, rețete mai speciale și ieșite din tipar. Sănătatea are gust!


Doreşti să cumperi produsele noastre? Vezi ce oferte ţi-am pregătit la noi pe site. Cumpără Acum