Skip to main content
Nutriție

Unt de Arahide | Beneficii

Unt de Arahide | Beneficii
Myprotein RO
Scriitor si expert5 ani Ago
Vezi profilul lui Myprotein RO

Multa lume a auzit de unt de arahide. Fie ca ai aflat de el din filmele americane in celebrul “peanut butter & jelly” , adica sandwich –uri cu unt de arahide si dulceata, fie din alte surse specializate in nutritie, in cele ce urmeaza vom evidentia o serie de beneficii pentru tine pe care le prezinta consumul de unt de arahide, dincolo de o gustare placuta si cu textura aparte.

Inainte de a discuta despre beneficii este esential sa fim atenti la ce fel de unt de arahide alegem. Este recomandat ca atunci cand ne orientam spre un unt de arahide, acesta sa fie produs natural folosind doar arahide, fara adaosuri de zahar sau grasimi, pentru a beneficia de calitatile si proprietatile valoroase regasite in untul de arahide.

De indata ce am ales untul de arahide potrivit, putem sa discutam despre benficiile oferite. Un unt de arahide potrivit si cu adevarat natural poate sa fie o gustare delicioasa, hranitoare si sanatoasa, servita la momentul potrivit sau puteti introduce unt de arahide ca parte dintr-o masa principala echilibrata.

Iata insa o serie de beneficii pe care consumul de unt de arahide il poate oferi:

  • Unt de arahide- ajuta impotriva bolilor cardiovasculare: conform unor date, consumul de unt de arahide este asociat cu scaderea nivelului de colesterol si a trigliceridelor, ducand la scaderea riscului de boli cardiovasculare; totodata continutul de vitamina E, fiind un puternic antioxidant precum si cantitatea de fibre ce se regaseste in unt de arahide, actioneaza impotriva colesterolului rau, ajutand si la reglarea glicemiei.
  • Unt de arahide- foarte bun pentru intarzierea semnelor de imbatranire: continand resveratrol, fitonutrient cu proprietati antioxidante puternice, astfel in unt de arahide regasiti un ingredient benefic pentru o protectie impotriva bacteriilor si a virusilor precum si reducerea inflamatiilor si chiar diminuarea riscului de boli de inima.
  • Unt de arahide- ofera beneficii pentru circulatie: in unt de arahide se regaseste o sursa buna de fier, acesta fiind cunoscut ca ajutand la imbunatatirea circulatiei, de asemenea in unt de arahide putem gasi si magneziu, potasiu, calciu sau cupru, acestea contribuind si la reglarea tensiunii arteriale.
  • Unt de arahide- continut de grasimi sanatoase: in unt de arahide se regasesc grasimi mononesaturate benefice pentru inima.
  • Unt de arahide- continut de minerale: in unt de arahide de calitate, brut, exista o serie de minerale benefice pentru corpul uman, dintre care fierul este esential in functionarea celulelor rosii, iar continutul de calciu regasit in untul de arahide contribuind la sanatatea oaselor
  • Unt de arahide- sursa de proteine si nutrienti: untul de arahide poate sa constituie o sursa de proteine si alti nutrienti in alimentatia ta. Proteine, fibre, grasimi sanatoase, antioxidanti, magneziu si chiar si cantitati mici de zinc se regasesc in unt de arahide.

Asadar iata cateva beneficii importante oferite de unt de arahide, dincolo de o gustare delicioasa. Alegerea unui unt de arahide este importanta, alegeti un unt de arahide de calitate, folosind doar arahide si fara alte adaosuri atat de zahar cat si de grasimi.

Untul de arahide de la MyProtein este unul natural, obtinut 100% doar din arahide in coaja, fara adaos de zahar, sare sau ulei de palmier. Arahidele ce se regasesc si sunt utilizate pentru a produce unt de arahide MyProtein, sunt prajite in coaja, inainte de a fi maruntite sub o textura delicioasa. Se poate chiar alege intre crunchy sau smooth pentru un unt de arahide natural, sanatos si gustos.

Untul de arahide poate fi consumat atat ca o pasta tartinabila dar si introdusa in mancare pentru gust.

Intr-o alimentatie sanatoasa si echilibrata, untul de arahide isi poate avea locul sau, venind cu numeroase beneficii si gust delicios.

Myprotein RO
Scriitor si expert
Vezi profilul lui Myprotein RO
myprotein