Skip to main content
Nutriție

Șase beneficii ale untului de arahide asupra sănătății

Șase beneficii ale untului de arahide asupra sănătății
Myprotein RO
Scriitor si expert2 ani Ago
Vezi profilul lui Myprotein RO
Când vă gândiți la untul de arahide, s-ar putea să-l considerați doar un prânz de ultim moment pentru un sandwich rapid, dar are un potențial mult mai mare. Untul de arahide este o răspândire densă de energie, care conține o mulțime de proteine și grăsimi sănătoase și este utilizat în multe planuri alimentare diferite pentru a îndeplini o varietate de obiective.De la vegani, la culturisti, la cei care încearcă să slăbească - untul de arahide poate fi o modalitate delicioasă de a vă ajuta să vă îndepliniți obiectivele nutriționale.

Beneficii ale untului de arahide

Untul de arahide este o sursă bună de proteine de origine vegetală

O porție de unt de arahide conține aproximativ 8g de proteine, ceea ce îl face o modalitate excelentă de a încorpora proteine fără colesterol în dieta ta. Proteinele nu numai că sunt bune pentru creșterea și repararea mușchilor, ci ajută la încetinirea digestiei și vă face să vă simțiți mai mulțumiți mai mult timp.

Untul de arahide este o sursă bună de grăsimi sănătoase

La fel ca alimentele cu proteine, alimentele cu grăsimi te fac să te simți sătul și pot limita supraalimentarea. Grăsimile din untul de arahide sunt în principal nesaturate (atât polinesaturate, cât și mononesaturate), ceea ce înseamnă că sunt bune pentru sănătatea inimii și colesterolul bun.

Conține multe vitamine și minerale

Alunele (și untul de arahide) conțin o varietate de vitamine și minerale, dar câteva de remarcat sunt potasiu, fosfor, magneziu, zinc și vitamina B6.- Potasiul este esențial pentru a menține sănătoase multe dintre sistemele noastre, printre care inima, rinichii și mușchii- Fosforul este o componentă a oaselor și dinților noștri și este necesar pentru a produce energia de care au nevoie celulele noastre- Magneziul este o parte importantă a procesului de construire a mușchilor, precum și a sistemului nostru nervos- Zincul este crucial pentru a ne menține corpul sănătos, susținând sistemul nostru imunitar și ajutând vindecarea rănilor- Vitamina B6 este crucială pentru dezvoltarea creierului și pentru metabolism

Untul de arahide este o sursă excelentă de energie

Fiind atât bogat în grăsimi, cât și proteine, untul de arahide conține o mulțime de nutrienți și calorii într-o porție mică. Este minunat pentru activități de anduranță, cum ar fi drumețiile, atunci când trebuie să luați calorii pentru a vă menține corpul alimentat corespunzător fără a mânca o masă mare și grea.

Este ușor să consumați unt de arahide din mers

Spre deosebire de multe surse de proteine, untul de arahide poate fi depozitat la temperatura camerei și are o durată lungă de valabilitate, ceea ce îl face ușor de transportat la sală, să pleci la locul de muncă sau să-l ai la îndemână pentru un impuls rapid de energie în orice moment al zilei.

Untul de arahide funcționează pentru orice masă sau gustare

Untul de arahide poate fi încorporat în micul dejun, prânz sau cină. Nu numai că se împerechează bine cu pâine, covrigi și biscuiți, dar este bine amestecat cu iaurt sau sos de mere, pe fructe sau legume, în piureuri și chiar pe tăiței sau carne pentru cină.

Cum te pot ajuta aceste beneficii

Veți obține un impuls de energie

Când corpul nostru nu are carbohidrați disponibili pentru energie (după o perioadă lungă de timp fără masă), ei pot arde grăsimi pentru combustibil. Dacă nu aveți timp pentru o masă înainte de antrenament, untul de arahide este un impuls de energie simplu și rapid pentru a vă ajuta.

Ar trebui să te simți mai plin

Conținutul ridicat de grăsimi și proteine ​​din untul de arahide este foarte satisfăcător - încetinește procesul de digestie și ne face să ne simțim mai plini, pentru mai mult timp. Adăugarea de unt de arahide alături de o sursă de carbohidrați - cum ar fi biscuiți sau felii de mere - oferă un echilibru complet de proteine, carbohidrați și grăsimi pentru o gustare mult mai satisfăcătoare decât fructele sau biscuiții singuri.

Puteți prelua controlul asupra greutății dvs.

Untul de arahide poate fi o parte satisfăcătoare a planului de masă dacă încercați să reduceți caloriile (atâta timp cât limitați porția) sau o modalitate delicioasă de a crește aportul de energie atunci când încercați să puneți masă. Cu profilul său nutritiv complet care conține grăsimi și proteine ​​sănătoase, poate fi utilizat în orice plan de masă.

Rețetele noastre cu unt de arahide pentru a vă stimula dieta

Peanut Butter and Jelly French Toast

https://youtu.be/LjT030WrhfU

Peanut Butter Chicken Curry

https://youtu.be/D_sRsBTg1jg

Easy Peanut Butter Flapjacks

https://youtu.be/OMYhbCmYUn8

Peanut Butter Stuffed Protein Cookies

https://youtu.be/IjDIslrqaf4

Peanut Butter Banana Brownies

https://youtu.be/Q6btTb5Nqz8

Peanut Butter Jelly Cookies

https://youtu.be/-gD0ImMI3oI

Ce este în untul de arahide?

USDA conține următoarele informații nutriționale pentru 100g de unt de arahide neted și cremos cu sare adăugată. Informațiile nutriționale pot varia în funcție de conținutul adăugat de zahăr, sare sau uleiuri, deci este important să verificați etichetele înainte de cumpărare, deoarece valorile pot fi diferite.Unele mărci oferă unt de arahide fără alte ingrediente în afară de arahide prăjite, dar majoritatea includ un tip de ulei pentru amestecare - pe care îl veți vedea în lista de ingrediente.Valori nutriționale
  • Calorii: 588 
  • Grăsimi: 50g 
  • Grăsimi saturate: 10g 
  • Sodiu: 460mg 
  • Carbohidrați: 20g 
  • Fibre: 6g 
  • Zaharuri: 9g 
  • Proteine: 87g 

Nutriția untului de arahide: ce conțin suplimentele noastre?

Majoritatea unturilor de arahide din supermarketuri au adăugat zahăr, sare sau ulei pentru a le ține mai mult pe raft și pentru a avea un gust mai dulce. Cu toate acestea, unturile de arahide Myprotein sunt cu adevărat naturale - niciunul dintre aceste ingrediente extra nu a fost adăugat.

Untul de arahide natural

Untul de arahide natural Myprotein este o opțiune excelentă cu conținut scăzut de carbohidrați, fără sare, zahăr sau uleiuri adăugate - conține DOAR arahide, oferindu-vă 100% din puterea pură a untului de arahide.

Per 100g: 

  • Calorii: 579
  • Grăsimi: 46g
  • Sodiu: 0mg
  • Carbohidrați: 12g
  • Fibre: 8.5g
  • Zaharuri: 6g
  • Proteine: 30g 
Unt de arahide pudră MyproteinDacă vă urmăriți grăsimile și caloriile, acest produs sub formă de pulbere elimină cea mai mare parte a grăsimii dar conține în continuare gustul delicios de unt de arahide (și proteine!) 

Per 100g: 

  • Calorii: 398
  • Grăsimi: 9g
  • Sodiu: 0mg
  • Carbohidrati: 26g
  • Fibre: 10g
  • Zaharuri: 17g
  • Proteine: 48g
Unt organic de arahide Myvegan MyproteinDeși majoritatea unturilor de arahide sunt vegane, linia Myvegan oferă o opțiune organică cu nutrienți excelenți - fără sare, zahăr sau uleiuri suplimentare.

Per 100g: 

  • Calorii: 596
  • Grăsimi: 46g
  • Sodiu: 0mg
  • Carbohidrati: 12g
  • Fibre: 9g
  • Zaharuri: 6g
  • Proteine: 30g

Mesaj de încheiere

Alunele și untul de arahide sunt unul dintre cele mai dense alimente de origine vegetală pe care le puteți include în dieta dumneavoastră. Cu ideile noastre de rețete și varietatea de opțiuni pentru untul de arahide, s-ar putea să vă găsiți noul aliment preferat. Fie că doriți să adăugați proteine pentru dezvoltarea mușchilor, grăsimi sănătoase pentru inimă sau un impuls de calorii pentru energie, untul de arahide este o modalitate versatilă de a vă atinge obiectivele.
Myprotein RO
Scriitor si expert
Vezi profilul lui Myprotein RO
myprotein