Antrenament

Nu pierde din vedere obiectivele | Povestea lui Lucy Turner despre cum să fii mereu în formă

În fiecare an nou milioane de oameni de pe glob încep un nou drum în domeniul fitness-ului — concentrându-se pe obiectivele stabilite și mergând regulat la sala de fitness… Cel puțin în primele săptămâni.

Deși ne bucurăm să vedem cum apar oameni noi în sălile de fitness, la Myprotein încercăm să nu ne entuziasmăm prea tare de această mentalitate de scurtă durată, nesustenabilă, cu motto „de anul nou îmi schimb viața”. Din acest motiv promovăm campania noastră Forever Fit.

Fitness-ul nu are legatură cu soluțiile rapide, programe de 30 de zile sau diete de detoxifiere. Nu este ceva cu care să te pedepsești în ianuarie și apoi să eviți pentru celelalte 11 luni.

Elementul cheie al fitness-ului este atenția către propria persoană pe termen lung, atât din punct de vedere mental, cât și fizic.

Pentru a putea să transmitem acest mesaj am căutat atleți și ambasadori care trăiesc după aceste principii — oameni care constant încearcă să își depășească standardele mentale și fizice — puțin câte puțin, zi de zi.

Lucy Turner este una dintre aceste persoane dedicate fitness-ului. Aceasta este povestea ei:

Urmărind o pasiune

Lucy Turner este o atletă de heptaton de 22 de ani din Newcastle. A absolvit universitatea Northumbria cu o licență în Sport, exerciții fizice și nutriție aplicată. Acum locuiește în Loughborough și este un atlet full-time.

Despre ea se poate spune că a fost destinată să aibă o carieră în domeniul sportului deoarece de la o vârstă fragedă a concurat ca gimnastă în cadrul academiei gimnastice a orașului Newcastle, iar chiar ea recunoaște că pe parcursul școlii i-a plăcut aproape orice sport a încercat.

În timpul vacanțelor de vară a participat în cadrul taberelor de atletism, unde a putut să experimenteze cu mai multe tipuri de discipline atletice pentru a-și da seama unde poate performa cel mai bine.

Antrenorii au remarcat rapid potențialul ei și au încurajat-o pe Lucy să se antreneze pentru heptaton — un sport care combină 7 tipuri de sport, printre care 100 de metri garduri, săritura în înălțime, aruncarea greutății, sprint pe 200 de metri, săritura în lungime, aruncarea suliței și la final 800 de metri sprint.

La doar 13 ani Lucy a făcut o alegere care i-a schimbat viața — a renunțat la gimnastică pentru a se dedica atletismului.

„Cred că este important să ai un model în viață, o persoană pe care să o admiri, mai ales când când ești în prima parte a vieții. Jessica Ennis a fost, pe lângă alții, o persoană importantă pentru mine, care m-a ajutat și inspirat.”

Încorporarea fitness-ului în viața ei

Odată ce a făcut alegerea, Lucy a continuat să dea totul în antrenamente, dar în paralel a avut o atenție ridicată pentru temele și examenele de la școală.

La facultate a ridicat standardul chiar mai sus — reușind să integreze în programul său lecturile și studiatul, lucratul la două joburi part-time și șase antrenamente pe săptămână.

În timpul săptămânilor intense din sesiune, când avea termene limită, admite că uneori avea un program încarcat. Totuși, acest lucru a forțat-o să își dezvolte aptitudini de management al timpului.

„Atunci când mă apucam de treabă știam că nu am timp de pierdut, ca atare mă concentram eficient pe ce aveam de făcut.”

Ea a trebuit să sacrifice multe evenimente sociale și alte ieșiri nocturne care erau parte a vieții de student, dar chiar și așa a avut mulți prieteni care au susținut-o întotdeauna.

Rezolvarea eșecurilor pe măsură ce apar

Chiar dacă pare că totul a fost ușor pentru ea, pasiunea lui Lucy pentru sport nu a fost de-a lungul timpului fără probleme.

Exercițiile sportive afectează nivelul deglucoză din sânge în mod diferit în funcție de tipul de sport practicat.

Exercițiile moderate precum ciclismul sau alergarea cu tempo constant pot cauza o scădere în nivelul de glucoză din sânge. În schimb, antrenamentele intense precum alergarea rapidă pot determina creșterea nivelului de glucoză.

Din acest motiv este destul de dificil de a gestiona această condiție când ești heptatlet, deoarece heptatlonul conține multe probe sportive diferite. Schimbările în starea de spirit și modificarea nivelului adrenalinei afectează și ele nivelul de glucoză din sânge, fiind inevitabile în timpul unui concurs. Totuși, asta nu a oprit-o pe Lucy.

“Sigur că am momente bune și altele mai rele — iar în anumite zile simt că ceva mă trage în spate — totuși în majoritatea timpului pot gestiona aceste probleme deoarece îmi place sportul foarte mult.”

Importanța de a avea un obiectiv

Secretul succesului în cazul lui Lucy este că întotdeauna a lucrat către un obiectiv tangibil.

Iar când spunem obiectiv tangibil nu ne referim la un obiectiv de tipul celor stabilite de anul nou precum „vreau să fiu în formă”. Ne referim la obiective specifice, cu termene mai scurte prestabilite, către care se poate lucra în mod conștiincios.

Discutăm de fragmentarea obiectivelor mari, generale, în bucăți mai mici, sustenabile. Acest mod de gândire este mult mai realist și eficient față de a-ți stabili un obiectiv grandios, greu de atins.

“Când sunt în timpul unui concurs mă concentrez pe fiecare probă în parte, deoarece nu pot controla rezultatul final al întregii competiții.”

La fel ca noi, Lucy crede ca stabilirea unui obiectiv este o tehnică foarte puternică pentru a-ți crește motivația și concentrarea — deoarece îți oferă o destinație clară către care te îndrepți.

Ce înseamnă Forever Fit pentru Lucy

„Nu îmi pot imagina viața fără antrenamente. Sportul este benefic pentru mult mai multe aspecte pe lângă cele fizice — dezvoltă caracterul și îmbunătățește abilități precum gândirea analitică, gestionarea presiunii, gestionarea timpului, abilitățile de conducere și stabilirea obiectivelor.

M-a învățat cum să reacționez în fața obstacolelor și cum să gândesc optimist.

Sportul m-a ajutat să cunosc oameni grozavi, care îmi împărtășesc pasiunea. Mi-a permis să călătoresc, făcând ce îmi place. Mai mult, mi-a dat oportunitatea să merg în școli pentru a fi o inspirație pentru generațiile următoare.

Campania Forever Fit se aliniează cu modul meu de a trata viața și sportul. Discutăm aici de ambiție și determinare, care sunt necesare oricărui om de succes.”

Apăsați aici pentru a descoperi mai multe despre Forever Fit.Lauren Dawes

Lauren Dawes

Scriitor si expert

Lauren este absolventă de literatură engleză originară din sud. Ea a iubit mereu înotul și a descoperit beneficiile antrenamentului cu greutăți în ultimii ani și are foarte mult spațiu pentru a îmbunătăți clasa ei de yoga săptămânal.

În weekend de obicei gătește sau mănâncă un fel de brunch și se bucură de rețele noi pe care le descoperă cu colegii ei de cameră - mai ales că nu respectă obiceiurile stundețești și gătește tot felul de lucruri. Cu toate acestea, ea crede foarte mult în menținerea unui echilibru între sală și gin.

Aflați mai multe despre experința lui Lauren aici.


Doreşti să cumperi produsele noastre? Vezi ce oferte ţi-am pregătit la noi pe site. Cumpără Acum