Skip to main content
Nutriție

Poate shake-ul proteic să înlocuiască micul dejun?

Poate shake-ul proteic să înlocuiască micul dejun?
Myprotein RO
Scriitor si expert2 ani Ago
Vezi profilul lui Myprotein RO
Cunoașteți acele dimineți în care alarma de trezire nu pornește și ai la dispoziție efectiv 10 minute pentru a fi gata să pleci la muncă pentru că te-ai trezit târziu? Cu toții am avut cel puțin o dată o astfel de dimineață, în care un mic dejun care se prepară rapid și care poate fi servit pe drum este ideal.Multe persoane s-au întrebat dacă un shake proteic poate ține locul unui mic dejun. Deși alimentele sunt cele care asigură necesarul de vitamine și minerale, un shake proteic poate fi foarte util pentru a te asigura că în continuare vei consuma macro și micronutrienții necesari fără a fi nevoit să sari peste micul dejun sau să apelezi la produsele de patiserie.Alegerea unui shake proteic bun pentru micul dejun poate fi dificilă deoarece există o gamă largă de suplimente proteice din care poți alege, așadar, care este cel mai potrivit pe post de mic dejun?

De ce shake-ul proteic este potrivit pe post de mic dejun

Shake-urile proteice sunt foarte utile

Consumarea unui shake proteic la micul dejun poate fi o modalitate simplă și rapidă de a-ți începe ziua, cu un efort minim de pregătire, în comparație cu un mic dejun clasic.Poți chiar să pregătești fructele pe care le poți refrigera în avans pentru a le consuma atunci când ai nevoie. 

Shake-urile proteice te vor ajuta să slăbești

Dintre cei 3 macronutrienti, proteinele au cel mai mare efect de sațietate, adică senzația de sătul de după masă.Cel mai important factor atunci când vine vorba de pierderea în greutate este obținerea deficitului caloric. Începând ziua cu un shake proteic, te poți asigura că vei evita mâncatul în exces datorită senzației de sațietate pe care acesta o oferă. Proteinele necesită mai mult timp pentru a fi digerate, în timp ce un mic dejun bogat în carbohidrați (toast sau cereale) se va digera mai rapid și poate cauza un efect de refacere a zahărului din sânge și de foame. Deși caloriile din shake-urile proteice pot varia, există o gamă largă de pudre proteice din care poți alege astfel încât aportul caloric să fie rezonabil.

Shake-urile proteine pe post de mic dejun te vor ajuta să crești aportul proteic zilnic

Atunci când dorești să pierzi în greutate, este important să păstrezi masa musculară cât mai bine posibil. Atunci când obiectivul tău este să pierzi în greutate și concomitent să păstrezi masa musculară, un aport bogat de proteine va fi absolut necesar. Atunci cânt te aflii într-un deficit caloric este important să te asiguri că pierderea în greutate se face prin reducerea stratului de țesut adipos și nu prin reducerea țesutului muscular. Poate fi o misiune dificilă, în special atunci când caloriile sunt limitate.Un shake proteic conține o cantitate foarte mare de proteine, cu un aport caloric redus. Caută pudrele proteice pentru pierderea în greutate sau pentru înlocuirea meselor sau alege să folosești lapte degresat sau chiar apa pentru a reduce aportul caloric.

Shake-urile proteice la micul dejun te vor ajuta să păstrezi masa musculară

Fie că dorești să păstrezi masa musculară pe parcursul pierderii în greutate sau dorești să crești masa musculară, consumul de proteine la micul dejun este important. Dacă te antrenezi constant, trebuie să te asiguri că aportul proteic este adecvat pentru a te satisface pentru 24 de ore după antrenament. Atunci când obiectivul tău este de a avea un aport proteic ridicat, un shake de proteine la micul dejun te poate ajuta să obții acel obiectiv.Organismul tău trece în mod regulat atât prin perioade de catabolism cât și prin perioade de sinteză proteică la nivel muscular. După perioada de fasting din timpul somnului, catabolismul va fi mai mare decât sinteza, însă un shake proteic la micul dejun va schimba acest lucru prin facilitarea sintezei proteice la nivel muscular.

Este shake-ul proteic la micul dejun eficient pentru slăbit?

Fie că reduci aportul caloric pentru a pierde în greutate sau doar încerci să reduci stratul de țesut adipos, un shake proteic la micul dejun va susține acumularea de masă musculară (sau menținerea acesteia) și astfel vei reuși să ai grijă de țesutul tău muscular în timp ce te focusezi pe eliminarea țesutului adipos (pe măsură ce obții deficitul caloric).Shake-urile proteice sunt atât de versatile, încât pot ajuta la îndeplinirea mai multor tipuri de obiective pe care ți le poți propune. Un shake proteic la micul dejun poate de asemenea să fie eficient în cazul în care dorești să crești în greutate – însă acest lucru este posibil doar dacă la finalul zilei ești într-un surplus caloric. Dacă creșterea în greutate este obiectivul tău principal, încearcă o pudră proteică de tipul gainerelor și asigură-te că vei consuma suficiente calorii și macronutrienți pe parcursul zilei.

Rețete de shake-uri proteice pentru micul dejun

Coffee & Chocolate Breakfast Protein Smoothie

Diminețile nu ar fi la fel pentru majoritatea dintre noi, fără impulsul specific cafeinei. Asigurarea a 45 mg de cafeine și 29g de proteine face ca acest smoothie să fie excelente pentru un început de zi.Laptele dispune de o cantitate mare de caseină, iar combinat cu Impact Whey, va rezulta o facilitare a sintezei proteice la nivel muscular pentru o perioadă mai îndelungată, ajutându-te să menții și chiar să acumulezi masă musculară. Acest shake proteic la micul dejun îți va asigura un boost de energie și va ține locul unui mic dejun sățios, astfel ajutandu-te să-ți începi ziua cu dreptul.Protein: 26g 

Shake de vanilie și zmeura

Mixul proteic cu aromă de zmeură conține o gamă largă de vitamine adăugate, cât și minerale precum: vitamina A,C, calciu și vitamina E, astfel acest shake va asigura o cantitate mare micronutrienți pentru un început de zi sănătos. Acest shake asigură și o cantitate de 14g de fibre – aproximativ jumătate din cantitatea de fibre recomandată zilnic. Acest shake proteic reprezintă un mic dejun revigorant, excelent de consumat înainte sau după un antrenament, iar vitaminele contribuie la menținerea unui metabolism sănătos.Protein: 39g 

Matcha Smoothie 

  • O porție (25g) Matcha Whey Protein 
  • 2 Piersici 
  • ½ rădăcină ghimbir (măcinată) 
  • 75ml lapte (la alegere) 
Pudra proteică Matcha are în componența sa cafeină, așadar nu va mai fi nevoie să adaugi cafea în acest mix.Matcha este asemănător unui ceai verde, așadar, pe lângă ghimbir și piersică, va asigura un început fresh al zilei. Pe lângă aportul de cafeină, matcha este plin de catechine, antioxidanți și substanțe antiinflamatoare care vor contribui la menținerea sănătății generale. Piersicile sunt de asemenea o sursă bună de vitamina C, iar 2 piersici au un aport de 4g de fibre. Consumul unui shake proteic pe bază de ceai verde la micul dejun este o alternativă excelentă care poate înlocui cafeaua, asigurând un aport energetic provenit din plante și mulți nutrienți care să te încarce pe parcursul zilei.Protein: 24g

 

Mesaj de reținut

Consumul unui shake proteic la micul dejun nu este dăunător sănătății tale sub nicio formă, fie că obiectivul tău este de a acumula masă musculară sau de a pierde în greutate. Este mult mai bine să consumi un shake proteic decât să sari peste micul dejun sau decât să alegi să consumi produse de patiserie la prima masă a zilei.  Există o gamă variată de pudre proteice disponibile și poți chiar să testezi și opțiunile vegane. Adăugarea unei cantități mici de spanac sau mure shake-ului tău proteic este o metodă excelentă de a întări profilul nutrițional al acestuia și astfel să contribuie la menținerea sănătății tale și la îmbunătățirea sistemului imunitar.
Myprotein RO
Scriitor si expert
Vezi profilul lui Myprotein RO
myprotein