Skip to main content
Nutriție

Cum te ajută ceaiul verde să slăbești?

Cum te ajută ceaiul verde să slăbești?
Claire Muszalski
Scriitor si expert2 ani Ago
Vezi profilul lui Claire Muszalski

Te ajută ceaiul verde să slăbești?

Ceaiul verde a devenit o parte foarte importantă dintr-un stil de viață sănătos. Unele persoane cred că are proprietăți anti-îmbătrânire datorită nivelului său ridicat de antioxidanți. Așadar, te ajută ceaiul verde să slăbești?

Cum te ajută ceaiul verde să slăbești?

Ceaiul verde este alcătuit din compuși puternici din plante numiți polifenoli. Polifenolii sunt antioxidanți puternici, cu multe beneficii pentru sănătate. O combinație a catehinelor (un tip specific de polifenol) din ceaiul verde și conținut său de cofeină au fost corelate cu pierderea în greutate.  În timp ce cofeina oferă energie care poate duce la arderea mai multor calorii și antrenamente mai eficiente, s-a demonstrat că aceste catehine cresc semnificativ pierderea de grăsime.

Ar trebui să bei ceai verde înainte de antrenament?

Consumul de ceai verde cu aproximativ o oră înainte de antrenament îi va putea oferi corpului suficient timp pentru a simți efectele benefice. Pe lângă scăderea grăsimilor pentru mai multă energie, ceaiul verde vă va oferi o doză de cofeină pentru a vă oferi un impuls pe tot parcursul antrenamentului. Ceaiul verde este foarte bun pentru cei care doresc un stimul de energie natural.O altă diferență în efectul de cofeină al ceaiului verde în comparație cu alte băuturi cu cofeină, cum ar fi cafeaua, este riscul mai scăzut de anxietate. Ceaiul verde ar putea fi o alternativă bună în cazul în care după ce consumați băuturi bogate în cofeină vă simțiți inconfortabil și aveți prea multă energie. Ceaiul verde conține aminoacizi care afectează creierul. Ei ajută organismul să elibereze dopamină și să crească neurotransmisiile GABA.Deci, nu numai că veți avea mai multe grăsimi descompuse și pregătite pentru a fi arse, veți avea și mai multă energie pentru a putea executa mai multe exerciții de ardere a grăsimilor.Vrei mai multe informații despre beneficiile ceaiului verde?

Ar trebui să consumi ceai verde dacă ești în perioada de bulking?

Încă poți profita de beneficiile ceaiului verde chiar dacă nu dorești să slăbești. Nivelurile naturale de cofeină din ceaiul verde pot fi folosite înainte de antrenament pentru a crește rezistența.Atâta timp cât îi oferi corpului caloriile și proteinele necesare pentru a se dezvolta, poți păstra masa musculară beneficiind în același timp de efectele de ardere a grăsimilor ale ceaiului verde.

Ar trebui să consumi ceaiul verde sau doar extractul?

Acest lucru este o alegere personală. Puteți avea beneficii din ambele opțiuni. Dacă nu îți place gustul, spre exemplu, extractele vor fi alegerea cea mai bună. Extractele au, de asemenea, avantajul de a fi ușor portabile și ușor de consumat.

Dacă sunteți genul care tânjește după o gustare, consumul de ceai verde poate fi o ușoară distragere. În plus, conținutul de apă vă va ajuta să îndepărtați orice semnal de sete.Alternativ, puteți combina beneficiile ceaiului verde cu alte produse special selectate. Atunci când căutați un pre-workout, puteți căuta în componența acestuia și ceaiul verde.

De reținut

Beneficiile ceaiului verde depășesc beneficiile unei băuturi răcoritoare; furnizează cofeină, antioxidanți puternici care pot susține arderea grăsimilor. Când lucrezi din greu, produsele naturale, cum ar fi ceaiul verde, te poate ajuta să faci față antrenamentului și să-ți depășești limitele.Articolele noastre ar trebui utilizate numai în scop informativ și educativ și nu sunt destinate a fi luate ca sfaturi medicale. Dacă sunteți îngrijorat, consultați un profesionist din domeniul sănătății înainte de a lua suplimente alimentare sau înainte de a aduce orice modificări majore în dieta dumneavoastră.
Claire Muszalski
Scriitor si expert
Vezi profilul lui Claire Muszalski

Dietetician autorizat Claire este dietetician si antrenor autorizat de către Academia de Nutritie și Dietă  și de către Consorțiul International pentru Sănătate și Antrenament. Ea are licența în Știința și Biologie și diploma de Master în nutriție și dietă de la universitatea din Pittsburgh.

Vorbitul și scrisul despre mâncare și fitness - aceste două lucruri stau la baza cunoștințelor lui Claire. Ea iubește ideea de a ajuta pe alții să-și atingă obiectivele în materie de sănătate și bunăstare.

Claire este de asemenea certificată ca fiind instructor de ciclism indoor și iubește să alerge și să facă yoga. Atunci cand nu este preocupată de antrenament și nutriție, obișnuiește să meargă la diferite evenimente sportive din orașul ei natal, Pittsburgh sau sa gătească pentru familia sa.

Află mai multe despre experienta sa aici.

myprotein