Skip to main content
Nutriție

Ce este proteina din lapte? – Myprotein Blog

Ce este proteina din lapte? – Myprotein Blog
Myprotein RO
Scriitor si expert2 ani Ago
Vezi profilul lui Myprotein RO
Cu toții știm că proteinele sunt esențiale pentru a obține creșterea musculară atât de importantă. Dar știi cu adevărat ce este proteina din lapte? Sau care sunt diferitele tipuri? Ei bine, pentru asta suntem aici.Deși există multe modalități de a-ți atinge obiectivele privind aportul proteic, adăugarea proteinelor din lapte în planul tău alimentar este probabil una dintre primele tale alegeri.Proteinele din lapte, inclusiv zerul și cazeina, s-au dovedit a fi suplimente eficiente pentru a completa alimentația sănătoasă și obiectivele de exerciții fizice. Proteinele din lapte înseamnă mai mult decât un pahar de lapte – pe lângă alte produse lactate – cum ar fi brânza, care conține adesea multe grăsimi și sodiu – puteți cumpăra anumite tipuri de proteine din lapte concepute pentru a vă alimenta mușchii. Citiți mai departe pentru a afla despre diferitele tipuri de proteine din lapte și cum să găsiți cea mai potrivită formulă pentru dvs.

Ce este proteina din lapte?

Proteina din lapte este un termen colectiv pentru multe proteine diferite care se găsesc natural în laptele de vacă, printre care cazeina și proteinele din zer. Majoritatea pudrelor proteice de pe piață sunt făcute din proteine din lapte. Laptele de vacă conține toți cei nouă aminoacizi esențiali pe care corpul uman nu îi poate produce singur, ceea ce îl face o opțiune excelentă pentru a crește proteinele din dieta și pentru a construi mușchi.

Diferite tipuri de proteine din lapte

Concentrat proteic din lapte

Concentrat proteic din lapte este un termen folosit pentru proteina din lapte care a fost ultrafiltrată pentru a izola produsul astfel încât să se obțină între 40-90% proteine din lapte. De asemenea, poate avea adăugate proteine suplimentare, cum ar fi cazeină suplimentară, pentru a crește concentrația de proteine per gram.

Cazeină proteică

Când ne uităm la toate proteinele din lapte, cazeina reprezintă mai mult de 70% din totalul proteinelor din lapte. Cazeina este proteina din lapte care se digeră lent, ceea ce o face o alegere excelentă pentru „gustarea înainte de somn” sau shake-ul proteic seara târziu. Deoarece mușchii noștri se recuperează în timp, cazeina poate sprijini recuperarea chiar și atunci când dormim. O cană medie de lapte degresat conține aproximativ 8 grame de proteine, iar între 6 și 7 grame sunt cazeină.Pe lângă cazeina care se găsește în alimentele de zi cu zi, cum ar fi produsele lactate, iaurtul și brânza de vaci, pudra proteică de cazeină este disponibilă ca o opțiune rapidă pentru recuperarea musculară de lungă durată.

Proteina din zer

Proteina din zer reprezintă aproximativ 20% din proteina găsită în lapte, este ușor disponibilă - reprezentând lichidul rămas din procesul de fabricare a brânzei.Cele mai multe dintre pudrele proteice pe care le vei vedea la cumpărături sunt pe bază de zer, ceea ce este excelent dacă urmărești recuperarea imediat după un antrenament, datorită naturii sale de digerare rapidă. Proteinele din zer vin în diferite concentrații, în funcție de nivelurile de procesare - concentrat, așa cum am menționat mai sus, izolat - unde alți compuși care nu sunt din zer sunt îndepărtați și hidrolizat.

Hidrolizat proteic

Proteina hidrolizată înseamnă că este parțial descompusă – moleculele de proteine sunt lanțuri lungi de aminoacizi, iar procesul de hidroliză le descompune în lanțuri mai scurte sau molecule simple.Dar de ce ar fi acest lucru de dorit? Dacă proteina este deja parțial descompusă înainte de a o consuma, corpul dumneavoastră trebuie să depună mai puțină muncă pentru a o descompune în timpul procesului de digestie și este mai ușor disponibilă pentru absorbție - accelerând procesul de recuperare.

Cine ar trebui să folosească proteina din lapte?

Proteina din lapte este ideală pentru oricine dorește să-și mărească aportul de proteine. Sursele de proteine din lapte sunt accesibile, disponibile pe scară largă și vin în multe arome diferite.Sportivii pot folosi proteinele din lapte în shake-urile lor pentru a se recupera imediat după un antrenament. Proteinele din lapte sunt grozave de adăugat la un smoothie pentru micul dejun sau un shake înlocuitor de masă pentru cineva care încearcă să slăbească, sau un adaos excelent pentru a adăuga proteine și calorii pe lângă mesele obișnuite pentru cineva care încearcă să crească în greutate.

Care sunt beneficiile?

Beneficiile proteinelor din lapte sunt aceleași ca și pentru orice altă sursă de proteine – recuperarea mușchilor după un antrenament, creșterea mușchilor (care poate duce la creșterea forței) și sănătatea generală. Mușchii noștri sunt în mod constant rupti și reparați;Asigurându-ne că avem o cantitate adecvată de proteine în dieta noastră, ne asigurăm că țesutul muscular are toate elementele de bază necesare pentru a rămâne sănătos.Proteinele din lapte pot proteja masa corporală slabă în timpul unui deficit de calorii, ajutând la pierderea în greutate și vă pot face să vă simțiți mai plini, ceea ce ajută la reducerea supraalimentării.Deoarece proteina din lapte conține toți aminoacizii esențiali, ea este un supliment proteic adecvat pentru vegetarienii care nu mănâncă carne și o sursă rentabilă de proteine pentru cei cu buget redus.

Există efecte secundare?

Singurele efecte secundare potențiale ale utilizării proteinelor din lapte ar apărea la cei cu alergii la proteinele din lapte. Adesea, proteinele din lapte nu îi deranjează pe cei care au intoleranță la lactoză (deoarece lactoza este zahărul din lapte, care este în mare parte eliminat din produsele proteice din lapte procesate).Veganii ar evita probabil proteinele din lapte, deoarece acestea sunt făcute din lapte de vacă.

Mesaj de încheiere

Proteinele din lapte sunt un supliment popular din motive întemeiate – vin în două forme complementare pentru o recuperare imediată și de lungă durată, există multe arome și concentrații diferite, pot fi folosite din mers și sunt accesibile.Dacă sunteți nou în ceea ce privește suplimentele proteice, proteinele din lapte reprezintă un loc bun de unde să începeți.
Myprotein RO
Scriitor si expert
Vezi profilul lui Myprotein RO
myprotein