Skip to main content
Nutriție

Ce alimente poți consuma într-o dietă Keto?

Ce alimente poți consuma într-o dietă Keto?
Claire Muszalski
Scriitor si expert4 ani Ago
Vezi profilul lui Claire Muszalski
Dacă ești la curent cu ultimele trenduri în materie de dietă, atunci dieta keto este probabil cea mai evidentă opțiune. Începutul poate fi totuși destul de confuz - ce poți mânca de fapt? Nu vă faceți griji, citiți acest articol și veți afla. Atunci când urmați o dietă ketogenă, doriți să alegeți alimente sănătoase din fiecare grup care sunt cele mai scăzute în carbohidrați și care conțin în mod ideal grăsimi sănătoase. Iată ce puteți mânca pentru a vă menține în cetoză.

Fructe de mare

Fructele de mare și fructele cu coajă sunt opțiuni sănătoase cu un conținut ridicat de proteine și bogate în carbohidrați, fiind sănătoase în aproape orice dietă - inclusiv keto. Tonul și somonul conțin acizi grași omega-3 sănătoși pentru inimă. Variantele ieftine și la îndemână la raft includ sardine și hamsii ambalate în ulei. Din familia scoicilor, scoicile și midii conțin un nivel ridicat de acizi grași. Mâncarea / consumul de fructe de mare cel puțin de două ori pe săptămână este o recomandare bună pentru orice dietă.

Legume cu conținut scăzut de carbohidrați

Legumele au un conținut bogat de fibre și de obicei sunt sărace în carbohidrați, ceea ce le face cele mai sănătoase alimente într-o dietă ketogenă. Pentru a alege cele mai sărace în carbohidrați, alegeți legume crucifere (broccoli, varză, conopidă, varză de Bruxelles) și cele cu un conținut ridicat de apă (țelină, roșii, ardei gras). Ceapa și usturoiul sunt legume cu conținut scăzut de carbohidrați care oferă multă aromă mâncărurilor tale.

Lactate cu conținut ridicat de grăsimi

Laptele este în mod natural bogat în carbohidrați datorită lactozei (zahăr din lapte) pe care îl conține. Pentru a obține calciu dintr-o dietă keto, concentrează-te pe următoarele surse:Brânză: Soiurile tari precum cheddar sunt de obicei mai scăzute în carbohidrați decât brânza de capră sau feta.Frișca este o opțiune bună dacă doriți să adăugați lactate în cafeaua dvs.Untul poate fi consumat în cantități mici (încercați să nu utilizați prea mult, deoarece are grăsimi saturate ridicate).Uleiul de măsline sau uleiul de nucă de cocos sunt alternative excelente la untCrema de brânză, iaurtul sau brânza cottage: acestea ar trebui să fie utilizate mai mult ca și condimente - în cantități mici, deoarece reprezintă opțiunile cu cel mai mare conținut de carbohidrați din această listă.

Proteine de origine animală

Toate tipurile de carne, pasăre sau porc au un conținut redus de carbohidrați și un conținut de grăsimi care variază. Deși o bucată mare și suculentă de bacon sună delicios, aceasta nu este cea mai sănătoasă opțiune. Încercați să faceți alegeri bune din acest grup, căutând produse organice de vită cu gamă liberă și produse de porc minim procesate (limitând aportul de sodiu). Carnea întunecată de pui sau curcan conține mai multe grăsimi pentru a echilibra aportul macro. Ouăle reprezintă o opțiune bună și bogată în proteine pentru micul dejun sau ca gustare pe parcursul zilei.

Proteine de origine vegană

Proteina dvs. nu trebuie să provină întotdeauna de la un animal, deoarece acest lucru poate fi adesea bogat în grăsimi saturate și poate doriți să optați pentru unele opțiuni pe bază de plante. De fapt, puteți urma o dietă keto vegană sau vegetariana atât timp cât vă urmăriți cu atenție macronutrienții. Fiți conștienți de faptul că sursele comune de proteine pe bază de plante, precum fasolea și legumele, conțin de asemenea și carbohidrați, de aceea poate fi necesar să le evitați. Alimentele precum nuci, semințe și produsele din soia pot fi o opțiune bună.

Gustări

Nucile și semințele conțin grăsimi sănătoase și sunt sărace în carbohidrați - aveți grijă la orice aromă și cantitate de sare adaugată în plus. Avocado și guacamole sunt gustări keto minunate pentru a fi savurate împreună cu alte legume cu conținut scăzut de carbohidrați. Măslinele și hummus-ul sunt și ele opțiuni de luat în calcul. Puteți combina întotdeauna alimentele cu conținut scăzut de carbohidrați din alte grupuri - cum ar fi carnea și brânza - doar să nu includeți și gustarile de patiserie crocante.

Mesaj de final

Există opțiuni sănătoase cu conținut scăzut de glucide în toate grupurile de alimente. Încercați doar să selectați cele care conțin grăsimi mai sănătoase (pe bază de plante în loc de grăsimi animale) și cantitatea potrivită de alimente proteice pentru a vă asigura că vă atingeți obiectivele macro pentru a rămâne în cetoză.
Claire Muszalski
Scriitor si expert
Vezi profilul lui Claire Muszalski

Dietetician autorizat Claire este dietetician si antrenor autorizat de către Academia de Nutritie și Dietă  și de către Consorțiul International pentru Sănătate și Antrenament. Ea are licența în Știința și Biologie și diploma de Master în nutriție și dietă de la universitatea din Pittsburgh.

Vorbitul și scrisul despre mâncare și fitness - aceste două lucruri stau la baza cunoștințelor lui Claire. Ea iubește ideea de a ajuta pe alții să-și atingă obiectivele în materie de sănătate și bunăstare.

Claire este de asemenea certificată ca fiind instructor de ciclism indoor și iubește să alerge și să facă yoga. Atunci cand nu este preocupată de antrenament și nutriție, obișnuiește să meargă la diferite evenimente sportive din orașul ei natal, Pittsburgh sau sa gătească pentru familia sa.

Află mai multe despre experienta sa aici.

myprotein