Skip to main content
Rețete

Ce este dieta cu supa de varză? | Este bună pentru pierderea greutății?

Ce este dieta cu supa de varză? | Este bună pentru pierderea greutății?
Myprotein RO
Scriitor si expert2 ani Ago
Vezi profilul lui Myprotein RO
Supa de varză poate să nu fie alegerea ideală pentru mulți oameni, dar dacă sunteți în căutarea unei modalități rapide de a pierde în greutate, ea ar putea fi ceea ce căutați. Acest articol va analiza ce este această dietă, potențialele beneficii și efecte secundare, plus multe altele, pentru a vă ajuta să evaluați dacă vi se potrivește sau nu.

Ce este dieta cu supă de varză?

Dieta cu supă de varză este concepută pentru pierderea rapidă în greutate prin limitarea aportului alimentar la supa de varză cu conținut scăzut de grăsimi și calorii. Varza este bogată în fibre și săracă în calorii. Dieta este folosită de mulți ani și este adesea „reinventată” cu același principiu de bază – o săptămână de mese foarte scăzute în calorii, constând în principal în supă de varză.

Cât de mult durează?

De obicei, dieta cu supă de varză este concepută pentru o săptămână și promite o scădere rapidă în greutate. Cu toate acestea, cea mai mare parte a pierderii în greutate într-o perioadă atât de scurtă este probabil greutatea apei.

Care alimente sunt permise în această dietă?

Conform unei versiuni publicate în 2004, dieta permite anumite fructe, legume, băuturi, orez brun, lapte degresat și carne slabă de vită sau de pui pe parcursul săptămânii. Și desigur, supa de varză.

Poate ajuta la scăderea în greutate?

Ipotezele de pierdere în greutate ale acestei diete sunt că puteți pierde 10 sau mai multe kilograme într-o săptămână. Este o dietă foarte săracă în calorii, care poate duce probabil la pierderea rapidă în greutate cu apă.Deci, dacă observați schimbări pe cântar, acestea s-ar putea să nu fie permanente – ci o reflectare a apei pierdute și o combinație de grăsime și masă slabă.

Care sunt beneficiile?

Structură

Dacă îți este dificil să faci alegeri alimentare sănătoase pentru că nu ești sigur ce alimente să alegi, unii oameni beneficiază de planul alimentar foarte detaliat oferit de această dietă.

Modificări rapide de greutate

Chiar dacă rezultatele nu sunt sustenabile, planul alimentar dramatic al acestei diete va duce probabil la o scădere în greutate pe termen scurt.

Alimente sănătoase pentru inima

În timp ce dieta poate fi prea săracă în calorii pentru a fi susținută pe termen lung, ea se bazează pe fructe, legume, carne slabă și cereale integrale - un model de dietă bun de urmat în general.

Există efecte secundare?

Efecte secundare gastrointestinale

Conținutul ridicat de fibre al dietei poate duce la probleme gastrointestinale dacă sistemul dumneavoastră nu este obișnuit zilnic cu acel nivel de fibre. Deci, fiți conștienți de excesul de fibre cu care nu sunteți obișnuit.

Nivele crescute de sodiu

Dacă aveți probleme de sănătate care vă impun să limitați aportul de sodiu, multe supe și ciorbe sunt foarte bogate în sare - așa că poate doriți să fiți conștienți de sodiul din rețeta pe care o urmați sau din supele pe care le cumpărați.

Slăbiciune

Dacă consumați foarte puține calorii, cu un minim de carbohidrați, așa cum vă cere această dietă, este posibil să vă simțiți slăbit sau obosit pe parcursul zilei. Va fi probabil dificil să efectuați orice activitate fizică sau exercițiu fizic intens. De asemenea, poate provoca oboseală și poate face sarcinile zilnice mult mai dificile.

Rețetă pentru supă de varză dietetică:

Ingrediente:
  • 6 cepe verzi 
  • 2 ardei verzi 
  • 1-2 conserve de roșii tăiate cuburi 
  • 1 țelină 
  • 1-2 cuburi de bulion  
  • 1 varză 
  • 1 8oz conservă V8 Suc (optional) 
Mod de preparare:
  1. Tăiați toate legumele în bucăți mici și adăugați roșiile din conservă și cuburile de bulion.
  2. Acoperiți cu apă (și V8 dacă doriți) și aduceți la fierbere într-o cratiță mare.
  3. Gătiți supa timp de 15 minute sau până când toate legumele sunt fragede.
  4. Puteți adăuga pătrunjel, sos Worcestershire sau piper negru, dacă doriți. 
Informații nutriționale:
Calorii (toată rețeta, 1 porție)  400 
Total Grăsimi 2.3g 
Colesterol 0mg 
Sodiu 2100mg 
Total Carbohidrați 92g 
Fibre Dietetice 35g 
Total Zaharuri 51g 
Proteine 19g 

 

Dietă cu supă de varză FAQs

Pot să mă antrenez dacă urmez dieta cu supă de varză?

Cu un număr atât de scăzut de calorii și de carbohidrați, această dietă ar îngreuna probabil multe exerciții fizice. Dieta sugerează exerciții fizice pentru a accelera pierderea în greutate și discută despre creșterea activității în timp. Fiți atenți la orice exercițiu intens din cauza caloriilor scăzute.

De ce mă simt atât de obosit?

O dietă foarte săracă în calorii, în special săracă în carbohidrați, face corpul să se simtă obosit. Fără a primi mult combustibil (calorii) din alimente, corpul tău încearcă să economisească energia – făcându-te să te simți obosit.

Ce poți bea într-o dietă cu supă de varză?

Băuturile permise în dietă variază de la lapte degresat, apă, suc de afine, ceai și cafea.

Pot bea cafea într-o dietă cu supă de varză?

Majoritatea versiunilor permit cafeaua neagră celor ce urmează dieta cu supă de varză, dar nu cafeaua cu lapte.
Myprotein RO
Scriitor si expert
Vezi profilul lui Myprotein RO
myprotein