Skip to main content
Nutriție

20 de alimente pentru arderea grăsimilor – Myprotein Blog

20 de alimente pentru arderea grăsimilor – Myprotein Blog
Myprotein RO
Scriitor si expert1 an Ago
Vezi profilul lui Myprotein RO
În timp ce singura modalitate adevărată de a pierde grăsimea este să fii într-un deficit caloric, există anumite moduri prin care poți accelera procesul. Prin optimizarea metabolismului și planificarea antrenamentelor și meselor, puteți oferi corpului dumneavoastră cea mai bună șansă de a arde cele mai multe grăsimi.

Descoperă mai departe lista noastră cu cele mai bune alimente pentru arderea grăsimilor pe care să le includeți atunci când pregătiți mesele și gustările și aflați care este rezultatul atunci când încercați să pierdeți grăsime.

Ouă

Ouăle sunt pline de proteine și grăsimi, făcându-le super satisfăcătoare. Îți încetinesc digestia și îi spun creierului că ești plin – ceea ce poate preveni excesul de mâncare.Și datorită conținutului lor de vitamine și minerale, ele susțin și reacțiile chimice pe care corpul nostru le folosește pentru a arde grăsimile.

Pui

Sursele de proteine slabe, cum ar fi puiul, consumă de fapt mai multă energie (sau calorii) pentru a le digera decât carbohidrații simpli. Consumul de proteine slabe vă protejează și masa musculară atunci când aveți un deficit de calorii, iar masa slabă arde mai multe calorii decât grăsimile.

Somon

Plin de grăsimi și proteine sănătoase pentru inimă, somonul susține o inimă sănătoasă și limitează consumul excesiv de alte surse de calorii. O porție de somon conține aproximativ ⅔ cantitatea de seleniu de care organismul tău are nevoie pentru a optimiza funcția tiroidei.

Iaurt grecesc 

Conținând de două ori mai multe proteine decât iaurtul obișnuit, iaurtul grecesc vă susține masa slabă și este o gustare satisfăcătoare. Alege versiuni neindulcite pentru cel mai mare beneficiu.

Zer

La fel ca toate sursele de proteine enumerate mai sus, proteina din zer vă ajută să vă păstrați mușchii în timp ce încercați să pierdeți în greutate – ceea ce ajută la țintirea pierderii de grăsime.

Alegerea unui zer precum Myprotein Whey Isolate rafinează proteinele pentru a limita carbohidrații și alte calorii.

Pepene roșu

Un răsfăț dulce de vară, beneficiul pepenelui este în numele său – conținutul său ridicat de apă (și fibre) îl face satisfăcător fără multe calorii. Alegerea fructelor cu conținut ridicat de apă vă va umple mai repede decât fructele uscate.

Mere

Ambalate cu fibre solubile, merele îți pot reduce apetitul înainte de masă și pot încetini digestia. Fibrele solubile sunt legate de sănătatea inimii - o componentă cheie a fitnessului.

Afine

Afinele și alte fructe de pădure au un conținut ridicat de apă și au un conținut mai scăzut în zahăr decât alte fructe, fără a sacrifica gustul dulce. Conținutul lor ridicat de antioxidanți vă ajută să vă mențineți sănătos.

Țelină

Țelina este celebrul aliment cu „calorii negative” – unii oameni susțin că este nevoie de mai multe calorii pentru a digera țelina decât pentru a o mânca. Conținutul de fibre și apă din țelină o face foarte scăzută în calorii, dar nu lipsită de calorii. Este încă o gustare crocantă foarte satisfăcătoare și se potrivește de minune cu niște hummus.

Brocoli 

Broccoli și omologii săi crucifere - cum ar fi conopida și varza de Bruxelles - sunt foarte bogate în fibre și nutrienți care vă sprijină corpul să ardă grăsimile. Experimentați cu prăjirea sau mâncarea acestor legume crude sau fierte - diferite metode oferă arome total diferite.

Salată verde

A mânca o salată înainte de masă poate ajuta de fapt la arderea grăsimilor. Deoarece salata verde are un conținut ridicat de apă și fibre, vă umple stomacul și vă ajută să vă țineți sub control porțiile din alte alimente. Încercați să nu adăugați prea multe toppinguri sau dressinguri bogate în calorii și rămâneți cu legume crude.

Ovăz

O alegere ușoară pentru a obține cerealele integrale la micul dejun, ovăzul poate fi pregătit cu o seară înainte sau doar adăugat crud împreună cu niște iaurt dimineața. Ovăzul absoarbe atât de mult lichid în procesul de gătire, încât rezultatul final este o porție care se simte mai mare și mai sățioasă.

Quinoa

O alegere de cereale integrale pline de proteine, quinoa are multiple beneficii pentru a stimula pierderea de grăsime. Încercați ocazional să înlocuiți quinoa cu ovăz sau să faceți un lot pentru a servi în loc de orez la prânz sau la cină. Este un ingredient excelent în supe pentru a crește conținutul de proteine, care vă ajută să vă simțiți plin.

Avocado 

Fructul cremos, bogat în grăsimi, avocado, este puternic în multe feluri, dar sursa satisfăcătoare de grăsimi sănătoase este cheia unui metabolism sănătos. Deși consumul de grăsimi este greșit atunci când încercați să ardeți grăsimi, poate limita supraalimentarea și vă poate menține într-un deficit caloric, oferind în același timp vitaminele solubile în grăsimi de care corpul dumneavoastră are nevoie pentru o funcționare optimă.

Unturi din nuci 

O altă sursă de grăsimi sănătoase, untul de migdale, untul de arahide și alte nuci sunt modalități excelente de a te simți mai plin, mai mult timp. Adăugarea de niște unt de nuci la gustare - în loc de prăjituri simple de orez sau bețișoare de morcovi - o face mai satisfăcătoare și încetinește digestia pentru a ține foamea la distanță.

Semințe Chia 

Mici, dar puternice, semințele de chia au multe beneficii – multe dintre acestea datorită conținutului lor de proteine și fibre. Ele pot transforma lichidele în substanțe mai groase – gândiți-vă la budinca de chia sau adăugarea în fulgii de ovăz – oferă minerale și vitamine pentru a sprijini transformarea grăsimilor în energie.

Cafea 

Deși oferă propriul stimulent al metabolismului, aveți grijă să nu adăugați prea mult zahăr sau grăsimi în cafea și să contracarați efectele sale de stimulare a energiei.Chiar dacă consumul de calorii din consumul de cafea este neglijabil, vă poate ajuta să vă forțați mai mult în timpul antrenamentelor și să ardeți grăsimi pentru mult timp după ce terminați sesiunea de sală.

Ceai verde 

Ceaiul verde are o listă lungă de beneficii care includ stimularea metabolismului și a creierului. Acest ceai nootrop poate fi folosit sub formă de băutură sau ca supliment pentru a susține un metabolism sănătos.

Piper Cayenne 

Un pic de condiment vă poate crește metabolismul și chiar ajuta la stabilizarea zahărului din sânge. Împreună cu alte ingrediente cu aromă mare - cum ar fi usturoiul și ghimbirul - acest condiment poate face mai mult decât să îmbunătățească aroma alimentelor tale.

Scorțișoară

Pe lângă aroma dulce și caldă pe care o oferă scorțișoara, cercetările au arătat că poate ajuta chiar la normalizarea nivelului de zahăr din sânge. Nivelurile stabile de zahăr din sânge înseamnă mai puține senzații de foame extremă și eliberare lentă de energie în timp.

Rezultatul

Chiar dacă mănânci toate alimentele enumerate mai sus, nu va ajuta la nimic decât dacă ai un deficit caloric pentru a arde grăsimi. Păstrarea obiceiurilor consecvente în timp și antrenamentul constant, mai degrabă decât limitările alimentare drastice, pot duce la o pierdere mai durabilă a grăsimilor și la obiceiuri mai sănătoase pentru viață.

Atunci când este asociat cu antrenamentele de ardere a grăsimilor, puteți fi pe cale să ardeți mai multe grăsimi în cel mai scurt timp.

Mesaj de încheiere

Alegând alimente bogate în fibre, apă, vitamine și minerale, vă puteți ajuta să vă gestionați foamea și să vă oferiți organismului nutrienții de care are nevoie pentru a vă optimiza metabolismul și pentru a arde mai multe grăsimi în timp.
Myprotein RO
Scriitor si expert
Vezi profilul lui Myprotein RO
myprotein