Skip to main content
Antrenament

Ploggingul: trendul în fitness care salvează planeta

Ploggingul: trendul în fitness care salvează planeta
Myprotein RO
Scriitor si expert6 ani Ago
Vezi profilul lui Myprotein RO

Ploggingul: trendul în fitness care salvează planeta

"Plogging" este încă o inovație genială venită din Scandinavia.

Ultimul accesoriu pentru joggeri nu este un gadget sau o pereche de adidași șmecheri - este un mic sac negru de gunoi. Bine ați venit în anul 2018.

Ploggingul este un nou trend în fitness care mătură (la propriu) globul și salvează planeta, originar din Suedia.Ploggingul combină joggingul pe străzi cu culesul gunoaielor (‘plocka upp’ în suedeză), și este parte dintr-un trend urban mai larg care combină grija de mediu cu fitnessul.

Cei care practică ploggingul în general fac jogging prin localitatea lor, înarmați cu un sac de gunoi, și adună gunoaiele pe care le găsesc aruncate pe jos.
Din punct de vedere al fitnessului, ploggingul implică mai mult decât doar alergare: incorporează o gamă variată de mișcări, precum aplecări, genuflexiuni, și stretching, care oferă un antrenament mult mai complet decât simplul jogging.Nu ai chef de alergat? Pagina de Facebook a Plogga spune că orice mișcare contează: mersul pe bicicletă sau role, și chiar și simplul mers - e vorba doar de a ajuta mediul în timp ce te menții în formă.În timp ce faci asta prin plogging, vei ajuta și mediul înconjurător. O acumulare de plastic (numită „poluare cu plastic”) afectează sănătatea și habitaturile atât animalelor cât și oamenilor.Lumea laudă ploggingul pentru ridicarea tabuului de pe adunatul gunoaielor de pe stradă și curățatul orașelor și zonelor de coastă.Prima strategie de colectare a deșeurilor de plastic la nivel european a fost adoptată în ianuarie anul acesta, cu scopul de a face toate ambalajele de plastic produse în UE reciclabile până în 2030 și restrângând utilizarea obiectelor de plastic cu o singură utilizare precum paiele, ceea ce marchează un moment important în războiul împotriva plasticului.Vezi imaginea pe Twitter

 

WWF UK@wwf_uk

"Promisiunea mea pentru planetă#PromiseForThePlanet este ploggingul, care înseamnă să aduni de pe jos gunoaie atunci când faci jogging. Este surprinzător cât poți găsi - asta am găsit în doar 10 minute de plogging!" Ce promisiune superbă de la suportera noastră, Maggie! Cine a mai început#plogging-ul?

Deci, data viitoare când vrei să ieși să faci nițică mișcare, ia-ți un sac de plastic în buzunar și alătură-te mișcării #plogging – planeta (și talia ta) îți va mulțumi.

 

Myprotein RO
Scriitor si expert
Vezi profilul lui Myprotein RO
myprotein