Skip to main content
Antrenament

Cum să antrenezi abdomenul cu Jordan Morello | Din confortul locuinței tale

Cum să antrenezi abdomenul cu Jordan Morello | Din confortul locuinței tale
Myprotein RO
Scriitor si expert4 ani Ago
Vezi profilul lui Myprotein RO

Cu toții ne dorim să arătăm bine, nu? Pentru cei mai mulți dintre noi, abdomenul bine lucrat este pe unul din primele locuri pe lista celor mai dorite caracteristici fizice. Doar întrebați-l pe Jordan Morello. Ca antrenor personal și antrenor de fitness online cu peste 10 ani de experiență, le-a văzut pe toate.  

Dar secretul acelui abdomen bine lucrat merge cu mult mai departe de a forța cantități nesfârșite de abdomene în fiecare zi. Sculptarea, chiar și puțină definire în jurul porțiunii de mijloc necesită dăruire. Și nu doar în sală. Totuși răspunsul ar putea fi mai aproape de casă decât realizezi... 

Abdomenul este creat în bucătărie

Cu toții am auzit zicala, dar ce înseamnă cu adevărat? Ei bine, adevărul este că toată lumea are abdomen. Da, toată lumea. Dar chiar dacă ai un abdomen puternic un strat de grăsime corporală îl va menține ascuns. Jordan este foarte conștient de importanța dietei și nutriției și accentuează când te vital este să mâncatul corect. 

“Unele persoane cred că poți să întreci prin mișcare o dietă greșită, dar asta nu se va întâmpla NICIODATĂ!”

El spune că fără îndoială cea mai semnificativă greșeală pe care oamenii o fac este dieta. Poți să te antrenezi cât dorești dar dacă dieta ta nu este pusă la punct nu vei vedea rezultatele pe care le dorești. 

“Dacă dorești să acumulezi un pachet de abdomene, să ai un abdomen mai definit sau chiar o burtică mai plată, trebuie să te asiguri că mănânci într-un deficit caloric sănătos!” 

El spune că fie că ești disperat după acel abdomen definit sau pur și simplu vrei o burtă mai tonifiată, principiile sunt exact la fel. Trebuie să abordezi dieta ta cu aceeași disciplină ca și antrenamentele tale. Dacă ești unul dintre dintre cei 237k de urmăritori a lui Jordan pe Instagram, vei știi că el face ceea ce zice. 

Antrenamente de acasă

Dând scroll prin contul de Instagram a lui Jordan un lucru pe care îl vei observa este că îi plac antrenamentele sale de acasă. Am văzut cu toții că antrenarea de acasă a crescut în popularitate cu o nouă eră de fitness digital la orizont.  

“Iubesc antrenamentele de acasă pentru că este o modalitate de a rămâne activ, în formă și sănătos fără să părăsesc locuința! Oricine poate face!” 

Acum, nu îți spunem să îți anulezi abonamentul la sală- departe de asta! Mișcări compuse precum genuflexiunile și îndreptările vor ajuta la întărirea centrului tău alături de restul corpului tău. Acestea fiind zise, există mult loc și pentru mai multă muncă de izolare a abdomenului mai ales dacă ai pus ochii pe obținerea acelei secțiuni de mijloc mai definite.   

”Antrenez abdomenul poate de 1-2 ori pe săptămână”

Mușchii tăi abdominali sunt ca oricare alți mușchi. Așadar, să petreci ore întregi în fiecare zi făcând nenumărate abdomene este oarecum fără sens. Dacă asta îți pare cunoscut, este momentul să încerci circuitele de acasă a lui Jordan.

Circuitul rapid și ușor pentru a obține abdomenul lui Jordan Morello

Acest circuit rapid și eficient combină exerciții care îți vor arde cu adevărat abdomenul. Încearcă patru seturi cu 20 de repetări pentru fiecare mișcare. Succes!  

Ridicări în V modificate

  1. Stai întins pe podea cu brațele pe lângă corp, picioarele întinse și tălpile ușor ridicate.
  2. Menținându-ți spatele drept pe parcurs, ridică-te într-o mișcare controlată, ducându-ți partea inferioară a spatelui de pe saltea și genunchii către pieptul tău.

Ridicări cu rotire

  1. Stain întins pe spate cu genunchii ușor îndoiți. Menține-ți tălpile plate pe podea și atinge ușor tâmplele cu mâinile tale.
  2. Ridică-ți toracele și apleacă spre dreapta până când cotul tău stâng atinge genunchiul tău drept.
  3. Revino la poziția de start și repetă pe partea opusă. 

Abdomene cu atingerea vârfurilor

  1. Stai întins pe spate și întinde brațele deasupra capului tău, țintind picioarele tale spre tavan. 
  2. Pendulează brațele tale spre tavan, ridicând capul și umerii tăi de pe podea și atinge-ți vârfurile picioarelor. 
  3. Ridică pelvisul tău ușor de pe podea pentru ca vârfurile picioarelor să se miște ușor spre degetele mâinilor tale.

Abdomene bicicletă

  1. Începe prin a sta întins pe podea, cu partea inferioară a spatelui presată în podea și capul și umerii tăi ridicați ușor deasupra ei. 
  2. Pune-ți mâinile ușor pe părțile laterale ale capului și ridică un picior deasupra podelei și extinde-l.
  3. Ridică piciorul opus și îndoaie genunchiul către piept. În timp ce faci asta, răsucește-ți centrul în așa fel încât brațul opus vine spre genunchiul ridicat.
  4. Coboară piciorul și brațul tău simultan în timp ce ridici membrele opuse pentru a realiza o mișcare în oglindă.

Atingerea vârfurilor alternativ

  1. Stai întins pe spate cu brațele întinse deasupra capului tău. 
  2. Ridică piciorul stâng și brațul drept în același timp, întinzându-te peste corpul tău și atingându-ți vârfurile picioarelor. 
  3. Coboară brațul tău drept și piciorul stâng și repetă cu părțile opuse.

Mesaj de reținut

Construirea unui centru al corpului mai puternic nu trebuie să necesite petrecerea orelor în sală. Multe persoane trec cu vederea puterea antrenamentelor de acasă în care multe exerciții necesită puțin echipament sau chiar deloc. 

Dacă țelul tău suprem este un pachet de abdomene atunci vei avea nevoie de mai mult decât exercițiile potrivite. Ține minte că nu poți să întreci prin mișcare o dietă greșită. Dacă vrei să îți vezi abdomenul, începe în bucătărie. Prin reducerea grăsimii corporale vei dezvălui definirea de sub și te poți apoi concentra pe antrenamente specifice pentru a sculpta acea porțiune de mijloc bine definită. 

Articolele noastre ar trebui să fie utilizate doar cu scop informațional și educațional și nu sunt destinate pentru a fi considerate ca sfat medical. Dacă ești îngrijorat, consultă un profesionist în sănătate înainte de a consuma suplimente dietetice sau de a introduce schimbări majore în dieta ta.  

Totodată aruncă o privire peste gama noastră de suplimente - noi îți oferim cele mai bune produse pentru obținerea unui abdomen reliefat!

Myprotein RO
Scriitor si expert
Vezi profilul lui Myprotein RO
myprotein