Skip to main content
Suplimente

5 suplimente pentru întărirea sistemului imunitar

5 suplimente pentru întărirea sistemului imunitar
Myprotein RO
Scriitor si expert4 ani Ago
Vezi profilul lui Myprotein RO

Ce suplimente pot întări sistemul imunitar 

Sprijinirea sistemului imunitar poate face diferența atunci când vine vorba de efectuarea activităților zilnice - de la a avea o zi productivă la serviciu, până la efectuarea unei sesiuni complete de antrenament în sala de sport.Este prima și ultima linie de apărare împotriva bolilor și prin urmare, cu cât sistemul imunitar este mai puternic, cu atât ești mai sănătos ca individ. Sistemul dumneavoastră imunitar trebuie să facă față multor factori externi în mod regulat.Imunitatea poate fi afectată de boli, toxine și poluare în aer, alimente nesănătoase, bacterii, îmbătrânire și în unele cazuri, chiar de suprasolicitare. Prin urmare trebuie să avem grijă de sănătatea generală a organismului.Menținerea unei stări generale de sănătate pornind din interior este o modalitate ușoară de a ține pasul cu lucrurile de zi cu zi și de a atinge toate obiectivele pe care vi le propuneți.Acesta este motivul pentru care considerăm că întărirea sistemului imunitar este la fel de importantă pentru rutina dvs. de antrenament ca și creșterea bicepșilor.

Iată cinci moduri simple de întărire a sistemului imunitar.

1. Suplimentele cu ulei de pește

Suplimentele cu ulei de pește, precum uleiul din ficat de cod, sunt renumite pentru proprietățile lor asupra sănătății, în special în ceea ce privește imunitatea. Suplimentele cu ulei de pește conțin compuși care s-au dovedit a susține sistemul imunitar la oameni prin reducerea inflamației, ceea ce ajută la prevenirea dezvoltării bolilor cardiovasculare.

În plus, acestea sunt foarte convenabile prin raportul cost-calitate și în cazul în care nu reușiți să consumați suficient pește din dietă.

2. Vitamina D

Vitamina D este o vitamină solubilă în grăsimi, cunoscută drept „vitamina solară”, datorită capacității organismului uman de a o sintetiza în mod natural atunci când ne expunem razelor solare UV.

Studiile au sugerat că o cantitate mai mare de vitamina D în sânge poate reduce substanțial probabilitatea unei persoane de a contacta diverse boli și/sau afecțiuni.1

Vitamina D nu numai că ajută la întărirea sistemului imunitar, ci susține și absorbția calciului, care la rândul său poate îmbunătăți sănătatea și rezistența oaselor.2

3. Probioticele

Probioticele sunt uneori denumite „bacterii prietenoase” care populează tractul digestiv, îndeosebi intestinul. În tractul digestiv există literalmente milioane și milioane de bacterii diferite; unele bune și altele rele.

S-a descoperit că bacteriile bune, cum ar fi Acidophilus, joacă un rol esențial în sănătatea și funcționarea imunității, deoarece acestea pot ajuta la producția de celule T, celule responsabile pentru combaterea bacteriilor dăunătoare, toxinelor și radicalilor liberi din interior.3

Până la 70% din sistemul imunitar este controlat de fapt prin ceea ce se întâmplă în interiorul intestinului, astfel un loc important de unde să începi este să te asiguri că acesta este sănătos.

4. Vitamina C

Vitamina C este probabil cea mai impresionantă vitamină când vine vorba de întărirea sistemului imunitar, motiv pentru care medicii recomandă creșterea consumului de vitamina C în anotimpurile reci, anotimpuri în care suntem predispuși la gripă.

Vitamina C este binecunoscută ca supliment pentru întărirea sistemului imunitar, datorită proprietăților sale antioxidante care ajută la eliminarea de radicalii liberi din organism. În plus, se poate lega de materialele toxice din interior, împiedicându-le să interfereze cu procesele interne naturale desfășurate în organism.4

Reprezintă de asemenea și un mod benefic de a o integra în rutina dvs. de antrenament, deoarece vă ajută să întăriți sistemele interne de apărare după un antrenament dur.5

5. Multivitamine

Există un motiv pentru care sunt numite vitamine esențiale - fiecare dintre acestea vine cu o serie întreagă de beneficii cheie pentru sănătate care vă ajută să vă simțiți cât mai bine. Consumul unui comprimat de multivitamine zilnic reprezintă un mod simplu și eficient de a vă asigura că obțineți tot ceea ce aveți nevoie.

Complexul nostru premium de multivitamine THE Multi™ conține un amestec complet A-Z de vitamine și minerale esențiale, ideal pentru a sprijini bunăstarea generală. Cu o biodisponibilitate mai mare decât formulele standard de multivitamine, aceste capsule sunt concepute pentru a vă oferi toți nutrienții de care aveți nevoie.

Acestea conțin un amestec puternic de vitamine B, vitamina D și zinc, care joacă un rol important în susținerea sistemului imunitar - precum și vitamina C, care vă ajută în special în timpul și după un antrenament intens.5,6

În plus, ele conțin fier și magneziu, minerale care te pot ajuta în lupta contra oboselii.7

Myprotein RO
Scriitor si expert
Vezi profilul lui Myprotein RO
myprotein